Showing posts from June, 2019Show All
Zalora Lagi. Cari Hadiah Sempena Birthday Abah

Membeli di Zalora... again  k.fiezz.. seriusly ..haha... yes .. serius... Ni la jadi bila dah start terjebak membeli di Zalora..Mula la tangan ni gatal je nak order ..tapi tak boleh la saja-saja nak shopping  kat Zalora..mesti ada reason ..kalau mr hubby marah, ada al…

Hari Kelepasan Am Sempena Istiadat Pertabalan Yang Di Pertuan Agong XVI

Baru je dapat  info pasal ni.. so   take note  korang..Hari Kelepasan Am sempena Istiadat Pertabalan Yang Di Pertuan Agong XVI pada 30 Julai 2019.

Dapur Fieza Sani - Bihun Goreng Simple Resipi Mak Mertua

Meh nak kongsi resipi bihun goreng simple by  mak mertua k.fiezz..k.fiezz kalau resipi simple-simple ni memang suka benor masak..tak banyak keja... so  jom la kita cuba resipi bihun goreng simple mak mertua k.fiezz ni..selalu mak mertua k.fiezz goreng bihun ni, k.fiez…

Okey, entry  ni bukan k.fiezz nak condemn  mana-mana drama atau skrip..cuma ni pendapat dan pandangan peribadi k.fiezz je.. so no hurt feeling  hokay, baby... Semalam k.fiezz up  status kat Facebook satu drama yang tengah di tayangkan sekarang kat TV3 pukul 7 ptg …

Berenang Sebagai Senaman Untuk Turunkan Berat Badan

Ahad lepas bawak baby besor   k.fiezz ni pi mandi kat swimming pool ..haha...suka dia..haha..eh tak la bawak..teman baby besor k.fiezz ni hah..katanya nak exercise  dengan berenang..yolah..kita support  je lah kan..walaupun exercise dia ni tak keluarkan peluh...k.fiez…

Dapat Anugerah Atau Pengiktirafan Dalam Kerjaya, Satu Bonus

As k.fiezz penah bitau kat entry >>  Terima Anugerah Khidmat Cemerlang 2018  , ni kali kedua k.fiezz dapat Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) ..Kali pertama tahun 2009...Eh berlagak pulak k.fiezz ni kan..haha..eh tak..bukan berlagak..Masa tahun 2009 yang kali…

Order Harini, Esok Sampai Dengan Shopee Express Delivery

Yeay sempena orange madness sale yang berlangsung dari 24 Jun - 7 Julai 2019, dengan pilihan penghantaran menggunakan SHOPEE EXPRESS DELIVERY , korang boleh dapatkan barang idaman dalam masa 1-2 hari bekerja...yeay sangat kan.. Kita ni selalu kalau order online  p…

Wallet Swiss Polo Hadiah Anniversary Untuk Suami

Hadiah wedding anniversary  untuk mr hubby dah sampai petang semalam..Ritu, mr hubby bagi k.fiezz set of  bag  CARLO RINO ..ni hadiah balas dari k.fiezz plak..hehe.. orang2 tua cakap,  orang berbudi kita berbahasa...walaupun suami sendiri yang bagi hadiah tu, mmg waji…

Dapur FiezaSani - Sambal Ikan Bilis Petai

Nyummy..dapat lauk Sambal Ikan Bilis Petai ni, tak pandang lauk lain dah..betui dak...k.fiezz baru dapat resipi ni dari mr hubby..Resipi ni dari You Tuber - KCHUP..you tuber yang terkenal ni..tak tau la korang kenal ke idak..kalau nak kenal, boleh la cari kat You Tube…

Dapat Pingat Dato' ke?haha

Kali kedua dicalonkan untuk penerimaan pingat, bintang darjah kebesaran negeri Perak...K.fiezz share  kat IG & FB story  borang pencalonan ni..ada la sorang dua member k.fiezz private message  tanya dapat pingat Dato ke?haha..idak la terus2 dapat dato...tak agak2 …

Ingat Cuti.Ingat Bagasi.My

Nak cari hotel time  nak bercuti ni bukan masalah yang besar sekarang ni..semua di hujung jari..klik klik je, dah boleh jumpa memacam website yang senaraikan hotel di tempat kita nak bercuti tu macam https://bagasi.my/hotel-di-johor-bahru/ ni...kalau oversea  pun ad…

Dapur Fieza Sani - Ayam Masak Merah Simple Resipi Mak Mertua

Eh...lama pulak tak kongsi resipi dari Dapur Fieza Sani..cewah...perahsan sedap sangat la hasil masakan tu..hehe...sedap tu tak tau la nak cakap..subjektif..ikut tekak k.fiezz & mr hubby, kira lulus la dengan selera.. Style  k.fiezz, yang penting resipi very d…

Petua Hamil Dengan Air Rebusan Tauge

Haritu k.fiezz ada buat main teka-teka air..boleh rujuk entry  ni  >>   AIR APA NI?  ...ada dua air untuk teka kat situ..salah satunya air rebusan tauge..untuk apa air rebusan tauge ni? PETUA CEPAT HAMIL fungsi air ni dari pembacaan k.fiezz kat blog-blog y…