Lobi kat pejabat k.fiezz sekarang ni dah ada cawangan Kenangan Coffee. Start beroperasi bulan Mac dah dekat dengan bulan puasa yang lepas. Masa baru buka haritu k.fiezz dah aim nak cuba beli air kat Kenangan Coffee ni tapi sebab dekat dengan bulan puasa, KIV lah dulu. Lagi satu k.fiezz tak pernah beli air kat sini pun benornya..hehe..So tak reti nak order air apa..

Baru ni k.fiezz ke SOGO, ada juga cawangan Kenangan Coffee ni kat dalam SOGO. Sambil lalu tu sis usya menu air yang ada kat Kenangan Coffee tu..Tapi sis tak terus beli kat situ..Cuma nak tengok air apa yang ada so idak lah terkial-kial nak order depan cashier..Bila tengok dalam list menu ada air kegemaran..Ahahhh..Dah tahu nak order air apa?Sampi kat pejabat, singgah Kenangan Coffee kat lobi & apa lagi jomss order..hehe...

Dah tahu menu air yang ada kat Kenangan Coffee..Nama pun Kenangan Coffee harus lah coffee tu wajib..Tapi sis bukan peminat coffee jadi sis pilih coklat ais...


kenangan coffee


K.fiezz order air coklat kurang manis..Lepas order, buat bayaran & tunggu giliran. Nanti dah siap, diaorang akan panggil nama sebab masa order staff akan minta nama kita..Ingatkan mula-mula dia tulis nama kat cawan macam Starbuck. Rupanya tak..Dia tulis kat resit & untuk panggil masa order dah siap...

Siap coklat ais k.fiezz..K.fiezz minum kat pejabat sebab dah tapau makan kat SOGO. Gediks nak match makan & air sedap untuk makan tengahari...

Sedap tak air coklat Kenangan Coffee ni?Sedap tu sedap cukup rasa coklat tapi awat manis niii..Rasanya minta kurang manis..Agaknya kalau tak minta kurang manis, lagi manis meletinggg rasa dia..Hat ni kurang manis pun manisss...Ni sesekali boleh lah..Kalau hari-hari mau kencing manis, sis..hehe..So set sebulan sekali je minum air coklat kat Kenangan Coffee ni..

Pstttt - Pi lah Zus ke, TeaLive ke atau mana2 pun pilihan k.fiezz tetap coklat... 


2 Comments

  1. bahaya ni kalau mama keje area situ, asyik craving kopi je karang. tapi tu la tak syok kalau manis

    ReplyDelete
  2. Hahahahahaha coklat lover sangat ya kak 😄. Saya belum pernah pesan coklat di kenangan. Selalunya kopi. Nanti sesekali yaa saya nak coba juga. Trus teringin juga coba kenangan yg di Malaysia. Ntah2 rasa beda Ama yg di Indonesia 🤣

    ReplyDelete