Total Pageviews

Drama Paling Annoying - BCA

15:33

Okey, entry ni bukan k.fiezz nak condemn mana-mana drama atau skrip..cuma ni pendapat dan pandangan peribadi k.fiezz je..so no hurt feeling hokay, baby...

Semalam k.fiezz up status kat Facebook satu drama yang tengah di tayangkan sekarang kat TV3 pukul 7 ptg setiap hari Isnin - Jumaat..Hero & heroin drama ni Syafiq Kyle & Janna Nick di bantu oleh pelakon jemputan dari Indonesia, Baim Wong serta pelakon-pelakon Malaysia yang lain...yang k.fiezz kenal Eizlan Yusof, Maria Farida, Mimi Lana (gf Syafiq Kyle), Fizo Omar & pelakon2 lain...

Sinopsis drama -

Mengisahkan Riana & keluarga yang kaya raya dan tinggal di luar negara..sebab masa memula k.fiezz tngk drama ni, lokasi penggambaran semua kat luar negara...Masa kat sini keluarga Riana ada pemandu peribadi, Arjuna (lakonan Baim Wong)..So sebab selalu spend time bersama, Riana (Janna Nick) & Arjuna ni bercinta...Tak lama lepas tu family Riana balik semula ke Malaysia...Bawak la si Arjuna ni sekali..Percintaan si Arjuna & Riana ni berterusan sampai ke Malaysia tapi dirahsiakan la sebab Arjuna ni pemandu kot..Riana anak orang ada-ada..takkan parents Riana nak bermenantu driver...dan dalam masa yang sama parents Riana berpakat nak kahwinkan si Riana dengan anak kenalan dorang, lakonan Tg.Isma (Syafiq Kyle)...Lepas parents Riana tahu si Arjuna bercinta pulak dengan anak dorang, of course la marah giler ngan Arjuna ni...Arjuna di berhentikan kerja...lepas tu hilang ntah ke mana..Sejak tu si Riana ni kemaruk mencari Arjuna...Dalam masa tu jugak Riana di kahwinkan dengan Tg.Isma...Walaupun dah kahwin, tetap sibuk dengan Arjuna..Arjuna...misi Riana mencari Arjuna tetap diteruskan...

PENDAPAT K.Fiezz Untuk BCA ni...

Pandangan k.fiezz cerita ni, seriusly tak boleh blah..especially Riana mengedik-gedik sibuk nak cari bf dia si Arjuna yang dah hilang ntah ke mana..Walaupun dah kahwin dengan Tg.Isma, hati dia tetap la Arjuna sana Arjuna sini..haih, meluat tau dak..Kalau Arjuna tu betul-betul cinta kat Riana, dia akan pertahankan cinta dorang & hadap parents Riana tu..Kalau dah Riana tu hadap sangat nak kat driver kan..Ajak je Riana tu kahwin..Tengok boleh hidup ke idak dengan cinta diaorang tu..boleh beli makan, pakai..Si Riana tu dah besa hidup senang, rasanya mesti dia patah balik kat family dia bila dia tahu hidup susah dengan Arjuna..eh..tetiba terbuat skrip sendiri..kalau Riana & Arjuna tu kahwin, tajuk dia dah tukar lain la...idak la BUKAN CINTA AKU..

Tapi dalam drama ni, cerita dia Riana kahwin dengan Tg.Isma..Walaupun dah kahwin, tetap Riana tak boleh nak terima Tg.Isma..Tg.Isma tu nampak inisiatif nak cuba sayang si Riana ni..Tapi Riana ni memang mengedik tahap apa ntah sikit-sikit Arjuna..Pas tu ber 'aku kau dengan suami sendiri..Eh, dah kenapa?tak boleh hormat suami tu..geram plak nengok perangai mengada-ada Riana ni...

Lagi k.fiezz tak suka watak Riana ni si Janna Nick ni yang bawak..Lagiiiii la meluat tahap apa ntah dengan drama ni...Sebab k.fiezz memang tak suka dengan si Janna ni.. so conclusion memang k.fiezz tak layan la drama BCA ni...hero tu dah okey..jalan cerita dia tu boleh la kot walaupun k.fiezz tak boleh nak adapt dengan perangai si Riana yang nak juga cari Arjuna walaupun ada suami depan mata..Kenkonon tiru skrip citer hindustan ke apa...ha'ah la, k.fiezz rasa jalan citer dia macam satu citer hindustan tapi tak ingat tajuk dia...

Overall citer BCA ni untuk k.fiezz, kureng...satu sebab pembawa watak heroin tu..dua, k.fiezz meluat ngan watak Riana...tiga, dah kenapa kena ber 'aku kau dengan suami sendiri...

RAMAI YG TAK SUKA GAK UPENYA

Semalam k.fiezz up status kat FB, ramai se geng dengan k.fiezz tak suka citer ni..Ingat k.fiezz je..haha..so idak la k.fiezz je yang berpendapat citer ni sangat annoying....

DAH LAMA TAK MINAT JANNA NICK

Sorry yea kalau ada peminat-peminat Janna terbaca entry ni..Janna tu okey je kalau berlakon cuma k.fiezz memang tak suka dia dari dulu...bukan sebab citer ni...

You Might Also Like

7 Comment

  1. Mcm jln cerita Hum Dil De Chuke Sanam kan? Kan? Hihiiii

    ReplyDelete
  2. Dah mcm jln cerita Hum Dil De Chuke Sanam kan? Kan? Hihiii

    ReplyDelete
  3. Hihi rileks kak fiez. Mujurlah kinah tak layan sangat drama ni hihi

    ReplyDelete
  4. hahahha sabar sabar kak fiez. bawa bertendangg. ehh. bertenang hehee. disebabkan kc tak layan drama Melayu, so no komenn~

    jemput join segmen blog kc :D

    http://www.sayidahnapisah.com/2019/06/segmen-9-juta-special-bloglist.html

    ReplyDelete
  5. agaknya kalau watak riana tu nak buat org benci dgn dia mmg menjadi la tu ramai yg x suka

    ReplyDelete
  6. Hmm tak minat mana juga Janna Nick tu tapi adalah tengok sekali dua cerita ni

    ReplyDelete
  7. Saya tak layan kak cerita ni sebab dah lama tak tengok tv. Nampak tak tahap kemalasan tuh macam mana... Hahaha... Tapi bila baca sinopsis kak fiez share ni memnag macam ala ala cerita hindi lakonan salman khan aishwarya rai dengan ajay devgan kak. Cerita hum dil de chuke sanam. Memang dia dapat cari bf dia tapi dia balik semula kat suami sebab jatuh hati dengan kebaikan suami tu..

    ReplyDelete