Total Pageviews

Giveaway

Giveaway bersama Sponsor by Mrs Pip

15:40

Joint Giveaway Mrs Pip bersama sponsor plak..hehe..Bulan lepas masuk Giveaway Mrs Pip, k.fiezz terpilih jadi pemenang pilihan mrs pip sebab selalu datang singgah komen kat blog..so kita cuba yang ni plak..mana tau rezeki lagi..kan..hehe..

nak joint, klik banner kat bawah ni...



Syarat-syarat dia tak susah pun..senang je...

antaranya...

Follow IG Sponsor..


Saya follow..

Dah selesai ikut semua syarat..siap..tunggu je announce pemenang..mana tau rezeki..


vacation

Kota Kinabalu Kami Terjah Part 5 - Desa Dairy Farm

08:30

Meh sambung citer cuti-cuti k.fiezz & family ke Kota Kinabalu, Sabah..Entry sebelum ni k.fiezz cerita pasal >> Pekan Nabalu Dan Homestay Di Kundasang..So untuk hari pertama di Kundasang, kitaorang ke Desa Dairy Farm..tempat wajib singgah ni kalau datang ke Kundasang...sebab nak tengok view ala-ala New Zealand gituuu..dengan lembu-lembu dia tu..Semua duk citer pasal tarikan kat sini sebab view dia macam di New Zealand..tu yang ramai orang kalau bercuti ke Kundasang ni mesti masukkan dalam itinerary, melawat Desa Dairy Farm...

Harga Tiket masuk ke Desa Dairy Farm

Nak masuk ke sini ada bayaran dikenakan... walaupun korang datang satu van, tetap kena bayar ikut baper orang yang ada dalam van tu..RM5 untuk seorang dewasa..RM3 untuk kanak-kanak.. so setiap orang dalam van kena bayar harga tiket..

Datang Awal Kalau Nak Clear View Gunung Kinabalu

Satu lagi kalau nak nampak view Gunung Kinabalu yang clear, kena datang awal pagi kat sini..seawal 7.30pagi macam tu..Kalau atas pukul 9pagi, dah dilitupi kabus..tak baper nampak puncak G.Kinabalu..

www.fiezasani.xyz

www.fiezasani.xyz

Pekan Kundasang waktu pagi...cantik kannn..clear nampak view G.Kinabalu..

www.fiezasani.xyz

Cantik tak?fefeling cover drama je..haha

www.fiezasani.xyz

Lembu Kundasang...

www.fiezasani.xyz

Nak merasa susu lembu fresh atau ais krim yogurt boleh masuk kat sini..harga okey la affordable...

www.fiezasani.xyz

Ais Krim Gelato Yogurt...harga RM5 lebih kurang..tak ingat exact harga...tapi lebih kurang tu la..faktor usia sungguh k.fiezz ni..padahal baru je bercuti kat sana..dah lupa..hehe..dan kalau nak tambah flavour, add on RM1.00..masa k.fiezz ke sini ada 2 perasa - strawberry & passion fruit...

www.fiezasani.xyz
kalau lapar, Pizza pun ada gak...

Bagi Anak Lembu/Kambing Minum Susu & Makan Rumput

Kat sini kalau nak anak-anak merasa pengalaman bagi minum susu atau makan rumput pada anak-anak lembu dan kambing..no worry, anak-anak lembu dan kambing kat sini pun mesraa..tak takut pun..haha..padahal k.fiezz tangkap gambar pun amik pose jauh dari anak lembu..

www.fiezasani.xyz

Tempat anak-anak lembu dan kambing


www.fiezasani.xyz

Ni anak buah k.fiezz bagi anak lembu minum susu...habis je beli lagi..tue mak dia cakap, arip datang sini kenyang anak-anak lembu ni sebab asik minum susu..haha

www.fiezasani.xyz

Bagi kambing plak makan rumput..

www.fiezasani.xyz

harga untuk bagi susu atau makan rumput..mur mur je...

Ni tempat Lembu-lembu dewasa

www.fiezasani.xyz

Okey, ni kat tempat lembu-lembu dewasa pulak..helokkk k.fiezz snap video untuk IG story, ada seekor lembu pi melepas plak..sabar je la...haha

www.fiezasani.xyz

Dah habis lawatan tengok lembu dan kambing, kita take five kat depan ni sesambil makan aiskrim yogurt...Masa ni adik ipar k.fiezz guna drone untuk ambil video dan gambar..tapi upenya kat sini tak boleh guna drone sebab tak ada sebarang notis diletakkan kat area sini...mana la kita nak tau..so korang take note yea kat sini X DIBENARKAN GUNA DRONE..

www.fiezasani.xyz

Aiskrim Gelato Yogurt perasa passion fruit..sedap gak..

www.fiezasani.xyz

Kena la amik gambar kat sini kan..

Best tak datang sini?

Untuk k.fiezz, best...korang kalau dah sampai kat Kundasang, wajib singgah ke sini..dengan cuaca dia awal pagi sejuk,suasana dia memang fefeling oversea sangat...patut la lembu-lembu kat sini gemuk-gemuk..cuaca sejukkk..rumput pun fresh...

memang worth it sangat masuk ke Desa Dairy Farm ni..pas tu ada tarikan yang bagi pengalaman untuk anak-anak bagi minum susu dan makan rumput..memang okey sangat..sure anak-anak excited nak cuba macam anak buah k.fiezz tu..duk repeat bagi susu dan makan rumput kat anak-anak lembu dan kambing...


beauty

Base Make up With Sun Protection | Gold Nano CC Cream

16:00

K.fiezz ni walaupun suka mekap tapi kadang datang hari malas, alaaa malasnya nak mekap..nak tepek foundation la..buh loose powder,untuk tak nak bagi muka berminyak & mekap tahan lama..aduiii, malas tau kadang bila part ni..tapi sebab dah terbesa kalau keluar je mesti mekap..so mekap jugak la sesimple yang boleh...simple dari cara k.fiezz is no eyeshadow, no blusher, no eyeliner, no mascara..cuma foundation + loose powder je..buh lipstick..dah siap...

tapi tapi ni nak kongsi dengan korang..k.fiezz baru berkenalan dengan satu krim yang best sangat..sebab apa best, dia boleh jadi makeup base / primer make up kita which is tak payah nak guna foundation bagai, apply je krim ni & tadaaa siap..dah boleh keluar dengan senang hati..Dah la ada Sun protection pas tu  berfungsi melembapkan + natural glowing effect + seimbangkan skin tone kita...semua dalam satu krim..tue la k.fiezz cakap best...

krim apa la yeak agaknya ni?hehe..mesti tertanya-tanya kan..

GOLD NANO CC CREAM

tadaaaa...Gold Nano CC Cream..keluaran dari Hansaegee Nature..sebelum ni k.fiezz pernah share dengan korang pencuci dia iaitu Aloe AC Clean Bubble Cleanser..yang ni krim dia plak k.fiezz nak kongsi dengan korang..krim siang yang boleh dijadikan base makeup..sesuai sangat untuk korang yang tak suka mekap berat..malas nak tonyoh banyak menda kat muka..Guna je GOLD NANO CC CREAM ni pun, dah cukup...

Gold Nano CC Cream ni camna sebenarnya?

Meh k.fiezz explain..

Gold Nano CC Cream ni, berfungsi seperti yang k.fiezz dah mention kat atas tadi & semuanya dalam satu krim sahaja..Dia berwarna putih tetapi bila kita sapu pada kulit, dia akan ikut ton kulit kita & bagi kesan kulit kita glowing secara natural..sesambil dia akan kekalkan kelembapan pada kulit sepanjang hari dan bagi mekap tahan lama..plus Gold Nano CC Cream ni juga anti-kedutan..dan macam k.fiezz cakap tadi dia ada perlindungan sinaran UV iaitu SPF50+ PA+++...dengan cuaca negara kita yang panas sekarang ni, memang kita perlu sangat pakai sunblock bagi mengelakkan masalah kulit..so dengan Gold Nano CC Cream ni, tak perlu nak guna krim sunblock pastu baru boleh mekap..Guna satu krim je, dah cukup..boleh jadi base make up + sunblock...nak keluar tanpa mekap pun boleh bila dah guna krim ni..

Jom tengok 3 bahan utama dalam GOLD NANO CC CREAM ni :

🌼 "Air Mineral" - Untuk memastikan pH kulit seimbang, memperkuat kedalaman menembusi kulit,  meningkatkan keanjalan kulit.

🌼 "Ipomoea Hederacea Callus Culture Extract" - Melegakan kerengsaan kulit, Anti-bakteria, Melegakan masalah kulit.


🌼 "Nano Gold" - Mencegah kulit penuaan, menyekat radiasi infrared , anti-mikrob,  anti-oksidan yang tinggi.


Jom berkenalan dengan Gold CC Cream Nano Dengan Lebih Dekat

Bawah ni merupakan packaging baru untuk tahun 2019 & didatangkan dalam saiz 50ml...

Dalam bentuk tiub so tak ada masalah kebocoran atau krim boleh terkeluar dari botol dia...dan senang untuk dibawa ke mana-mana..

Tulisan dia menggunakan warna gold which is nampak mewah...setanding dengan fungsi dia yang pelbagai dalam satu bekas...

www.fiezasani.xyz

Mengandungi SPF 50+ PA +++
Nano Gold
Skin Tone Up
Anti-Wrinkle

www.fiezasani.xyz

Tekstur dia warna putih seperti dalam gambar ni...Setiap kali guna, pump 1-2 ikut kuantiti yang korang nak


Sapu secara perlahan pada kulit..

www.fiezasani.xyz

dan tadaaa..nampak tak, ikut skin ton kita...

www.fiezasani.xyz

Mekap dengan CC Cream & tanpa CC Cream.. 
tahan lama & warna lebih nampak sharp..Sesuai sangat jadikan base make up...
k.fiezz sendiri dah cuba, memang terbaikkk...

Macamana CC Cream Berfungsi

www.fiezasani.xyz

Okey, korang nampak tak partikel halus warna coklat dalam  krim CC yang k.fiezz letak atas kertas ni..Partikel coklat ni la yang akan tukarkan krim CC ni dari warna putih kepada skin tone kita bila apply krim ni kat muka...

www.fiezasani.xyz

Jadi bila dah blend out krim CC ni, tadaaa..dia berubah kepada warna coklat atau pinky2 ikut skin tone masing-masing...

Review K.fiezz Gold Nano CC Cream ni?

of course la suka weiii..kalau time malas nak mekap, guna ni je..senang...calit lipstik sikit..SIAP..nak keluar waktu t/hari lit lit pun tak ada hal..dah ada sun protection...eh..lupa plak nak bitau, krim ni selesa sangat bila dah apply kat muka..dia TAK MELEKIT &  TAK BERMINYAK..so rasa ringan je kat muka..macam tak pakai apa..padahal dah ada tepek si Gold Nano CC Cream ni...so fall in love tau dengan Nano Gold CC Cream ni... Love it..Uolls tak mau fall in love jugak ke dengan Gold Nano CC Cream ni...

Untuk k.fiezz sesuai sangat krim ni untuk korang pencinta mekap macam k.fiezz ni yang kadang datang mood malas nak mekap..boleh guna Gold Nano CC Cream ni je...


Meh k.fiezz tunjuk cara ringkas gunakan Gold Nano CC Cream


Hasilnya sebelum & selepas..ada beza tak?lepas ni malas-malas nak mekap heavy, guna ni je..


www.fiezasani.xyz


Lebih lanjut pasal Gold Nano CC Cream >> hansaegee.com




vacation

Kota Kinabalu Kami Terjah Part 4 - Pekan Nabalu & Homestay Di Kundasang

17:30

Sambung entry jenjalan..entry sebelum, pasal JAMBATAN TAMPARULI . So lepas ke Jambatan Tamparuli, teruskan perjalanan ke Kundasang...agak jauh jarak perjalanan dari K.Kinabalu ke Kundasang ni rupanya..ingatkan sejam dua je..fuhhh..tak pe la nama pun jenjalan kan..bukan selalu nak jenjalan..so dalam perjalanan nak ke Kundasang tu, ada singgah kat Pekan Nabalu di Kota Belud ni pulak..ingatkan sebab apa benti kat sini..upenya ada view untuk amik gambar berlatar belakang G.Kinabalu..kalau cuaca elok, nampak la gunung nya..kalau tak, macam kitaorang ni la...gunung kinabalu di litupi kabus...

Ada apa kat Pekan Nabalu ?

Selain dari spot bergambar berlatar belakangkan Gunung Kinabalu ni, ada deretan kedai jualan barangan / snack dari Sabah..Cuma dari segi harga, tak pasti yang mana lagi murah..sebab masa ke sini, k.fiezz tak perasan sangat harga barang-barang yang sama ada jual kat pasar phillipine..tapi k.fiezz tak ada beli apa kat sini..jenjalan cuci mata je..cuma lepas bergambar, kitaorang makan kat satu kedai makan area sini...dah time lunch kan..laparrrr...

www.fiezasani.xyz

acah-acah sangat k.fiezz konon cam candid..

www.fiezasani.xyz

ni la view untuk bergambar yang k.fiezz cakap tadi...kalau time clear, boleh nampak la gunung kinabalu..time kitaorang datang sini, tengah panas lit lit...

www.fiezasani.xyz

tak tau la pokok apa ni..tapi nampak banyak note2 gantung cam ni...untuk wish atau berhajat kan apa-apa kot..agaknya la...


www.fiezasani.xyz

Yang berbumbung belakang tu, deretan kedai yang ada kat sekitar sini...

www.fiezasani.xyz

macam-macam ada kat sini...cuci mata...

www.fiezasani.xyz

kedai yang kitaorang lunch kat Pekan Nabalu ni...

www.fiezasani.xyz

cer teka nasi apa ni?haha..k.fiezz pun memula terkejut masa dapat nasi ni..
mana ayamnya...haha...upenya ni style masakan nasi goreng ayam sabah...
lepas dapat nasi ni, tunggu jap kot dorang hantar ayam kemudian..eh lepas tu dia hantar hat lain, sama gak...baru la tahu camni nasi goreng ayam Sabah style...rasa dia, boleh la boleh la..dah lapar..licinnn..haha


HOMESTAY di KUNDASANG

Abis je makan kat Pekan Nabalu, perjalanan diteruskan ke Kundasang..and here we are, Kundasang yooo..


www.fiezasani.xyz

www.fiezasani.xyz

Kat sini, kitaorang menginap kat Seribu 1 Homestay untuk 2 hari..Harga sewa homestay kat sini , tak pasti..tapi adik ipar k.fiezz guna handphone k.fiezz untuk buat pembayaran kat tuan homestay..so k.fiezz tertengok kat slip bank, RM780.00..hehe..adik ipar guna handphone k.fiezz sebab line dia U Mobile tak ada coverage..Digi pun sangkut-sangkut..tapi boleh la..

Rumah ni 2 tingkat ada 5 bilik..so 5 keluarga, setiap keluarga dapat satu bilik...dan ada dapur, complete dengan dapur gas..boleh la untuk masak..peralatan memasak ada disediakan + untuk bbq pun ada..kelangkapan dapur macam pinggan, sudu pun ada..Peti ais..Ruangan untuk menonton TV pun ada..cuma tak ada sofa..pihak homestay sediakan bangku2 plastik..kalau nak tengok tv, duduk guna kerusi-kerusi plastik ni je...dapur & ruangan menonton TV ni di tingkat atas dengan 4 bilik...

Macam bilik tingkat bawah terasing dengan 4 bilik tingkat atas..Kebetulan plak tv bilik k.fiezz & mr hubby rosak so kitaorang nak tengok tv kena naik atas..

setiap bilik ni ada bilik air memasing..kira tak sharing la...cuma istimewa bilik bawah, bilik k.fiezz & mr hubby, ada balkoni sendiri..dan dari tingkat bawah nak naik kat tingkat atas, tak ada tangga dalam rumah..kena keluar & guna tangga di luar..bilik bawah & 4 bilik atas terasing...

eh..lupa plak nak inform, tak ada aircond tau dalam bilik..haha..kang tercari2 plak aircond..tak payah aircond pun udah sejuk weiiii...k.fiezz tidur pakai baju sejuk + ber stoking..K.fiezz ni memang jenis tak tahan sejuk pun...so kat sini malam-malam memang sejukkkk....

Bawah ni bilik k.fiezz & mr hubby...

www.fiezasani.xyz

www.fiezasani.xyz

TV ada tapi rosak la plak time kitaorang menginap kat sini..so agak sunyi bila malam-malam..

www.fiezasani.xyz

Bilik air ada disediakan water heater tapi time pagi-pagi tak baper nak panas pun..acah-acah suam je...mengigil la bila nak mandi..dalam bilik air, mandi air suam pun sejukk..acane... 

www.fiezasani.xyz
balkoni di bilik k.fiezz & mr hubby...

www.fiezasani.xyz
katil queen bed dan ada tuala disediakan juga..

PERISTIWA SERAM MASA MENGINAP KAT SINI

okey, yang ni tak tau la nak cakap sekadar imaginasi k.fiezz & mr hubby ke apa..tapi masa kejadian, kitaorang mmg jaga dan dalam keadaan sedar, bukan mamai ke apa..mr hubby terjaga tengah malam, nak bangun buang air kecil..lepas dah selesai, mr hubby baring nak sambung tidur..tetiba mr hubby ternampak kat tombol pintu cam ada orang pulas2 tombol pintu nak bukak pintu...bawah pintu tu selalunya ada ruang kecik yang kita boleh nampak bayang orang kat luar...mr hubby tak nak pandang kat bawah pintu tu samaada betul ke ada orang atau tak..mr hubby buat-buat tak perasan je..

yang k.fiezz plak..k.fiezz terjaga tengah malam nak buang air kecil gak..sejuk kan..masa nak baring tu mr hubby suh picit kaki atau badan dia sebab dia memang tak sihat masa kitaorang sampai je kat K.kinabalu ni..masa picit tu k.fiezz duduk atas katil sambil picit..so sesambil picit tu k.fiezz tengok ke arah tingkap..tapi tingkap ada langsir la..idak la direct nampak luar...masa duk pandang langsir tu, nampak bayang-bayang pokok-pokok bunga berayun betul-betul kat tepi tingkap bilik..k.fiezz tengok je la..sesambil tu k.fiezz terpikir, eh luar tingkap bilik kitaorang ni ada pokok ke..tak ingat plak nampak ada pokok..kalau belah balkoni, jauh sikit dari tingkap tu tau la ada..tapi k.fiezz just ignore je la kejadian tu...k.fiezz tengok je la pokok-pokok tu berayun...dah abis picit, sambung tidur..hehe

esok paginya k.fiezz pun lupa nak check betul ke idak luar tingkap bilik kitaorang tu ada pokok2 ke tak..

sebelum kejadian yang ni masa malam kitaorang buat bbq..lepas dah setel makan-makan..k.fiezz & mr hubby nak turun ke bilik..sebelah homestay kitaorang ni ada homestay lain yang kosong..dan kedudukan homestay2 ni di lereng bukit..masa ni homestay sebelah kitaorang ni, kosong..masa nak turun tu, k.fiezz & mr hubby dengar cam bunyi haiwan mencakar2 tanah kat belah bawah homestay sebelah kitaorang ni..k.fiezz dah nak patah naik atas balik..tapi mr hubby cakap, tak ada apa tu..terus je turun, masuk bilik...

dan kejadian ni kitaorang senyap..dah sampai kat homestay k.kinabalu, baru la kitaorang bercerita..upenya adik ipar k.fiezz pun alami kejadian pelik..dia & adik k.fiezz kan tidur bilik atas..masa malam kitaorang buat bbq tu, sebelum makan-makan dia baring dalam bilik..pintu memang dah tertutup rapat sebab masa tutup, tombol tu dah bunyi macam kita tutup pintu rapat..tengah dia baring tu, tetiba pintu bilik dia yang dah tertutup rapat tu terbukak sendiri..adeh...

tapi no worry kalau datang bercuti ke sini, tak yah risau ke apa..tempat dia memang cantik & homestay kitaorang menginap untuk 2 hari ni pun seles..kedudukan homestay yang kitaorang menginap ni pun dalam kawasan kampung..idak la terpencil pun...cuma mungkin saja nak bagi kitaorang pengalaman sikit masa menginap kat sini..hehe

vacation

Kota Kinabalu Kami Terjah Part 3 - Jambatan Tamparuli

16:03

Sambungan entry sebelum >> Makan2 Di Todak Waterfront.. Untuk hari kedua di Kota Kinabalu ni, kitaorang ke Kundasang pulak...here we come, Kundasang...kalau ke Kota Kinabalu ni, tak sah kalau tak pi ke Kundasang...tak complete percutian..Tapi jarak dari K.Kinabalu nak ke Kundasang ni agak jauh jugak..so on the way ke Kundasang tu, kita singgah ke Jambatan Tamparuli di daerah Tuaran...

Ada apa kat Jambatan Tamparuli ni?

K.fiezz penah tengok kat rancangan jalan-jalan..tak ingat rancangan apa..tapi konsep jalan-jalan cam ni jugak la...pengacara & krew rancangan singgah kat Jambatan Tamparuli ni..jadi kita singgah gak la memandangkan adik ipar k.fiezz memang dah letak dalam itinerary ada singgah ke sini...

Jambatan Tamparuli ni = Jambatan Gantung Kayu..yang bila kita jalan atas dia, bergoyang-goyang..haha..bawah tu sungai..ko ghasa..gayat ke idak?kitaorang mampu jalan sampai kat tengah je, itu pun sebab nak amik gambar je..lepas siap amik gambar, moh la kita patah balik..

Jambatan ni untuk pejalan kaki lalu..Sebelah jambatan ni ada laluan jalanraya untuk kereta/motosikal..tapi jalan dia kecik..so bila lalu kena take turn..kalau dari sebelah sini, ada kereta tengah lalu kat jalanraya tu..kereta2 di sebelah sinun kena tunggu dah clear baru boleh lalu...

SEJARAH JAMBATAN TAMPARULI

Nak tahu tak sejarah jambatan Tamparuli ni?Boleh baca kat gambar bawah ni...


www.fiezasani.xyz



www.fiezasani.xyz

Ni kitaorang jalan sampai ke tengah jambatan untuk tangkap gambar je..haha...Lagipun panas lit lit pun masa ni..tak lalu nak jalan sampai belah sana jambatan...


www.fiezasani.xyz

wefie kat tengah-tengah jambatan..acah berani la sangat...tak tau, debor ni...masa nak turun, tak tau la sapa antara kitaorang pi berjalan kuat sangat..bergoyang jambatan ni tau..sabar je la..lelaju k.fiezz jalan turun dari jambatan ni,hah...


www.fiezasani.xyz

jom wefie

www.fiezasani.xyz


halah-halah..romantik la konon..hehe...

Kalau korang ke K.Kinabalu, jangan lupa singgah kat sini..okey gak..bukan selalu nak naik jambatan kayu yang goyang-goyang bila berjalan atas dia..haha

Jalan-Jalan Cari Makan

Kota Kinabalu Kami Terjah Part 2 - Makan2 di Todak WaterFront

23:14

Sambungan entry Part 1 - Flight & Homestay..Lepas check in kat homestay, kitaorang rehat jap..mandi..solat..pas tu, jom ke Todak Waterfront berdekatan dengan Pasar Philipine yang terkenal kat Kota Kinabalu, Sabah ni..buat apa kat sini?Kita pi makan la weiii.. Laparrr..makan masa dalam flight je..order nasi lemak pak nasser yang terkenal kalau naik Air Asia...

time ni nasi lemak pak nasser pun dah di proses dalam perut & perut pun dah ada ruang kosong, minta makan lagi la..haha...

orang kata kalau datang ke Sabah ni, wajib cuba seafood dia sebab harga mur-mur..mur mur ke k.fiezz?serius tak sure sangat rega sebab adik ipar k.fiezz yang order & carikan yang mana bersesuian dengan bajet..total untuk semua yang kitaorang makan kat sini termasuk minum RM24*.**..tak ingat exact amount..tapi lebih kurang macam tu la rega dia...


www.fiezasani.xyz

Jom makan..laparrr weiii

www.fiezasani.xyz

Meh la cuci mata sebelum nak order yang mana bersesuaian dengan bajet...

www.fiezasani.xyz

Yang ni, kalau tak silap mr hubby bitau RM4+.++ sekilo rega dia..

www.fiezasani.xyz

Dah..jangan tanya apa nama ikan kaler hijau ni..lupa..ada orang yang jual ni cakap, k.fiezz lupa..hehe

www.fiezasani.xyz

Siput kemain besorrr..ewww plak k.fiezz nengoknya...

www.fiezasani.xyz

size kerang dia pun, boleh tahan...bawah kerang yg adik k.fiezz pegang tu, siput besor yang k.fiezz cakap tadi

www.fiezasani.xyz

ntah apa nama dia...macam adik badik lala, kerang rasanya...

www.fiezasani.xyz

kat KL, tak koser nak wefie kat pasar time beli ikan..kat K.Kinabalu, wajib gitu..haha

www.fiezasani.xyz

acah je k.fiezz tu konon cam pilih..padahal enterprame je..haha..adik ipar k.fiezz yang 
order & tawar-menawar masa nak beli seafood ni...Lepas pilih yang mana korang nak, terus order kat situ jugak nak masak apa...kitaorang?menu kat bawah..

www.fiezasani.xyz

Makan kat sini, hah...kata sorang adik ipar k.fiezz, viral gitu..not sure la sebab k.fiezz pun ketinggalan info gak kadang-kadang...tapi kat sekitar Todak Waterfront ni, bukan ni je satu kedai makan..melambak weiii..pilih la korang nak makan kat gerai yang mana satu...but overall semua style macam ni, depan gerai-gerai memasing ada deretan seafood macam yang korang tengok dalam gambar..pilih yang mana nak..bitau nak masak apa..selesai part ni..tunggu je makanan siap...

www.fiezasani.xyz

Ni pinggan memasing dah kosong..kelaparan punya pasal...bawah ni  antara menu pilihan kitaorang...tak ada gambar - sotong goreng tepung...

www.fiezasani.xyz
Ikan kerapu - 2 ekor

Ikan kerapu..tak ingat masak apa...rasa dia okey la tapi advice k.fiezz jangan pilih hat besor sangat..isi dia liat2 sikit..hat kitaorang pilih ni besor...

www.fiezasani.xyz

Udang..pun tak ingat masak apa...tapi buat untuk 2 pinggan sebab kitaorang ramai...

www.fiezasani.xyz

tom yam campur...

So sedap ke idak..kalau ikut perut k.fiezz yang lapar time ni, sedap jee..haha..tapi biras k.fiezz cakap tom yam dia tak sedap...so ikut la pada tekak memasing..but makanan kat sini, memang lain dari Semenanjung...dari segi rasa..rupa..jadi kalau datang ke sini, jangan terkejut tengok ghupe menu dia tak sama cam kita kat Semenanjung..lain tempat lain cara dia, yea tak?tue la advantage bila kita travel ni..dapat belajar, makanan, budaya tempat yang kita pi melancong tu...