Total Pageviews

Bukan Dapur Fieza Sani - Ikan Keli Salai Masak Lemak

14:20

Ambik tajuk..kemain bukan dapur fieza sani..haha..memang bukan sbb yang ni hasil masakan adik ipar...Minggu lepas adik ipar k.fiezz bagi ikan keli salai...ahhhh sudah..nak masak apa plak ngan ikan keli salai ni..k.fiezz tahu selalunya kalau salai-salai ni, kena masak lemak la...masakan nogori sembilan kan glamer salai & masak lemak...

k.fiezz ni tak baper terer sangat masak lemak yang betul2 pure..k.fiezz tahu masak lemak jenis campak2 je..kadang pecah minyak..haha..nampak tak, memang tak reti..asal jadi je..hehe..

Dah kebetulan adik ipar yang bawak ikan keli salai ni, dia volunteer nak masak ikan keli salai masak lemak ni...adik ipar k.fiezz ni orang negeri sembilan, jadi rasanya masak lemak ni memang kepakaran orang nogori sembilan la...Jadi korang jngan tanya resipi..sebab k.fiezz tak sure bahan-bahan dia apa..yang nampak adik ipar k.fiezz blend bahan-bahan sama macam k.fiezz masak lemak.. tapi tengok sekali lalu gitu je la..tak sure exactly cara masak dia macam mana...


www.fiezasani.xyz

so acane rasa dia..okey ke idak?

k.fiezz ni memang penggemar masak lemak...terutama daging salai masak lemak..favourite betul..tapi k.fiezz slow down sikit makan daging sebab kena kurangkan daging merah..dah kata favourite masak lemak..takkan yang ni nak tolak pulak kan...memang layan laaa..sedappp...terasa kelemakan kuah, balance dengan rasa ikan keli salai tu..sedappp sangat...

thank you adik ipar tolong masakkan..hehe...

You Might Also Like

3 Comment

  1. Masak lemak org nogori memang senang je..blend jer kunyit hidup ngan cili api..masukkan ikan..curahkan bahan blend tadi..masukkan santan..siap!!!perasakan la garam..letak asam keping seketul...buatpodeh2 sure sodap..berpeluh2 makan...

    ReplyDelete
  2. sedap tu ikan keli salai masak lemak :-)

    ReplyDelete