Total Pageviews

Hati-Hati Beli Baju Kat Muaz. Check Dulu Saiz.

12:18

Hati2 sebab  mungkin susunan baju & kain untuk baju kurung tu tak diletakkan sama saiz.

Ni kes yang terjadi kat k.fiezz...k.fiezz tak pasan baju & kain, lain-lain saiz..adeh....tak tau nak gelak ke nak nangis masa ni sebabnya perasan baju & kain berlainan size, lepas dah sampai kat rumah...dah la polisi Muaz..tak boleh tukar lepas pembelian...huhu...

CARI BAJU KURUNG SIAP KAT MUAZ

Kisahnya bulan lepas, k.fiezz singgah Muaz kat Jalan TAR tu nak cari baju kurung/baju kebaya untuk pakai masa jamuan raya Bahagian k.fiezz...K.fiezz memang tahu kat Muaz ni ada koleksi baju kurung/baju kebaya yang dah siap..dan harga pun mur mur sangat...kira affordable la untuk k.fiezz..tu yang balik keja, laju singgah Muaz nak cari baju kurung siap...


Masa singgah Muaz ni dalam keadaan rushing ke?tak tau nak cakap rushing ke apa tapi lama jugak k.fiezz dalam Muaz tu..Dan jugak la try baju sebab nak double confirm saiz baju yang betul sebelum nak pilih design mana berkenan..cumaaa lepas dah pilih tu, 


silapnya k.fiezz tak check size untuk kain..

k.fiezz assume staff Muaz dah letak satu set baju kurung ikut size jadi kain dia pun sama la ikut saiz..tapiii salah upenya...yang ni tak tahu la salah staff Muazz atau takut ada customer yang dah cuba, pas tu main letak je kain tu ikut suka dorang tak mengikut size...huhu...so silapnya k.fiezz la sebab tak check betul-betul...

tu je...

dan hasilnya tadaaaaa....

www.fiezasani.xyz

Dah balik rumah baru perasan...ate camne nya..nak tukar tak boleh..sebab polisi Muaz, no refundable atau exchange..huhu...patut la masa try kain kat rumah, k.fiezz macam..napa longgar kain dia ni...size S kot...takkan besar plak size S kat Muaz ni...Bukak kain, baru k.fiezz check label, saiz 2XL upenya kain dia..korang ghasa....esoknya nak pakai baju ni untuk jamuan raya...sebab beli pun last minute kan...

Saiz memang dah confirm salah..so apa-apa k.fiezz basuh dulu baju ni...pas basuh letak bawah kipas..nasib material kain ni pun jenis tak tebal..kejap je kering...

lepas dah kering sebelum nak iron k.fiezz jahit kat tepi kain untuk bagi ngam size pinggang k.fiezz..

dan misi berjaya...

www.fiezasani.xyz

okey dak..tak nampak cam besor sangat kan..nasib baik jugak size 2XL kat Muaz ni tak la besor benor..idak la nampak sangat macam kain pinjam..haha...bila dah alter sikit kat pinggang tu, which is k.fiezz jahit je, bila pakai nampak cam size S kain dia...

overall okey kualiti kain dia cuma masa pilih saiz tu je, hati-hati sikit...takut jadi macam k.fiezz ni...k.fiezz pun nanti nak bagi kat member ni, minta alterkan...

You Might Also Like

9 Comment

  1. Hahaha saya pun pernah jadi camni sebab tak alert. btw saya follow sini kak fiez :) #466 mind followback ya if free

    https://sayesyadiya.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq syadiya for follow..nnti k.fiezz balas...

      kan..bila kena camni, next time kena more careful beli baju kat sini...baju murah dah tu..

      Delete
  2. nasib baik kain bukan baju, ok lah nampak macam kain kepok-kepok positif sebab dah salah saiz hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tue la miza..nasib baik bukan baju yg salah saiz..kalau baju, mmg confirm la tak pakai baju ni masa jamuan..kena oter dulu...

      Delete
  3. ambik kau dari s ke 2xl.... kadang biasa berlakukalau dah tergesa2....

    ReplyDelete
  4. Tak pernah masuk Muaz..nanti bleh try la..SA sekarang dh suka beli baju siap je...cuma kena pandai pilih size la...

    ReplyDelete
  5. nasib baik saiz besar k.fiezz, boleh adjust alter bagi kecikkan.
    kalau saiz kecik, sukar la sikit nak besarkan kan

    ReplyDelete
  6. Masya Allah.. Bapa beso kain akk dpt.. Hehehe.. Kita Kdg2 mmg xperasan bab gini kan. Ngat dh sesiap pek sama saiz

    ReplyDelete
  7. Masya Allah.. Bapa beso kain akk dpt.. Hehehe.. Kita Kdg2 mmg xperasan bab gini kan. Ngat dh sesiap pek sama saiz

    ReplyDelete