AFB Feeds

Aku Emo Tengok Cerita Mak Cun

10:58

Semalam update status kat fb, menyampah dengan suami atol..main kayu 3 dengan orang lain..okey, fione..faham la kenapa kan?Atul berbedak sejuk siang malam..dengan kain batik nya all da time..cara pakaian pun aduiii..laki mana la yang selera balik rumah tengok bini macam??

Aku hangin dengan skandal suami atul tu..tak nak BERMADU..suruh pilih??ehhh..hangin plak rasa...tak nak bermadu?abis tu pilih suami orang dah kenapa?Walaupun dalam drama tapi aku rasa dalam kehidupan sebenar kita, ada jugak yang berlaku macamni..yes..sebab aku pernah tengok depan mata aku..huhu..tak nak la cerita aib orang..tak baik lagipun di bulan Ramadan ni..tapi apa yang berlaku boleh dijadikkan sebagai pengajaran..
Berbalik pada cerita Mak Cun ni, aku suka layan..dalam drama dia tu walaupun komedi tapi ada unsur nasihat..contoh macam Atul tengah berpantang ni..Mak Cun suruh berbengkung badan  ikut cara lama..sebab?bengkung macam tu tak nak bagi muntot jatuh..Selain dari tu, tak nak bagi badan kembang lepas bersalin..hehe...Kebanyakan orang sekarang kan suka bengkung cara moden..Dari segi makan pun, kena jaga macam Atul makan nasi lemuni..Masa mak pantang kitaorang adik beradik, opah aku sihat lagi..opah aku pernah la buat kat mak aku nasi lemuni ni..Nasi Lemuni ni, mengikut cakap mak aku nasi berulam..Sedap..Suka pulak aku tengok pantang orang bersalin cara tradisional ni..Nak jugak nanti, boleh??hehe..Masa si Aton bawak boyfriend mat salleh dia balik kampung..jumpa Mak Cun & kakak dia Atul..Bukan Mak Cun tak suka tapi nak kahwin dengan orang luar..Biar la kita ajar dorang budaya kita.. 

Kenapa aku emo?ala mesti korang cakap drama je pun tapi cuba tengok drama ni, setiap apa yang mak cun cakap tu ada logik & berlaku dalam real life kita..Jadi watak mak cun ni bagi nasihat secara tak langsung dengan kita untuk kita praktikkan dalam real life..

Series, aku kolot sikit part pantang tau walaupun aku tak de pengalaman lagi..Tapi kalau la aku pregnant nanti..Aku nak pantang cara tradisional..tahu pantang tradisional ni leceh tapi bagi aku, aku nak cuba..tak pun boleh cuba dua2..tradisional + moden..Kadang ada part kita ikut cara tradisional..ada part ikut cara moden..hmm..sebab tak de pengalaman..tak boleh nak cerita detail..Nanti tunggu la aku beranak dulu..baru boleh cerita lebih detail..hehe...

Okey, berbalik pada status aku hangin dengan suami Atul & girlfriend dia tu..Eh!!Rupa2nya dua2 pelakon tu memang real boyfriend & girlfriend ke?Yang pelakon perempuan tu biasa tengok dia berlakon tapi tak tau nama..Bila duk google tadi..baru tau nama dia Ezzaty Abdullah..pi check senarai pelakon drama Mak Cun 2..Memang ada nama dia..Bagus ko berlakon dik, ahkak emo tau tengok lakonan ko..siap hapdate status kat fb lagi..Sampai adik aku pun sound, itu pun nak update..Nak buat macamana, ahkak ko rajin skrg update kat fb sejak2 dah bergelar blogger ni..ahaks!!

Meh nak kongsi dengan korang gambar-gambar pra perkahwinan Azwan & Ezzaty ni..Sumber Gambar ~ ROTIKAYA

Blog Fieza Sani

Blog Fieza Sani

Blog Fieza Sani

Blog Fieza Sani
Blog Fieza Sani

Apapun selamat berbahagia..Selamat Pengantin Baru..
Nasib baik real life Azwan Kombos ni  memang single lagi..

You Might Also Like

3 comments

  1. Owh mereka ni memang bakal suami isteri ya...hihi..baru tahu..

    ReplyDelete
  2. Ya kan akk.patut ya atul tu kenalah pakai cantik2 kan,walaupun duduk rumah je,kena berhias diri sikit utk suami kan,pakai minyak wangi sikit.

    ReplyDelete

Flickr Images

ShopLink Asia

HAK MILIK

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam blog ini, sila hubungi penulis di fieza_amy81@yahoo.com


[PENAFIAN] Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini dan untuk rujukan kepada pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.