Sejak COVID melanda sekarang ni, rutin k.fiezz & mr hubby biasanya beli barang dapur di pasar atau pasaraya berubah kepada pembelian secara online. Kalau sebelum ni seronok turun sendiri ke pasar/pasaraya untuk cari barang yang nak terutama barang basah. Tapi sekarang nak pergi ke tempat-tempat yang crowded pun risau. Pilihan terbaik sekarang adalah beli barang basah online. Biasanya kitaorang membeli belah ni samaada di Tesco Online, guna orang tengah yang ambil order untuk beli barang basah ataupun terbaru di Shopee. Shopee?Seriusly shopee pun ada kedai jual barang basah ? Yea. Hah jangan tak tahu tau. Ada yea korang. Masuk kali ni dah 2-3x kitaorang beli barang basah online di shopee.Korang boleh rujuk entry bawah ni antara kedai di shopee yang k.fiezz beli barang basah online

Entry berkaitan < Beli Telur Ikan Tenggiri Kat Shopee >

BELI BARANG BASAH ONLINE di SHOPEE

Sebenarnya k.fiezz pun tak tahu tau mula-mula di Shopee pun ada jual barang basah . mr hubby mula-mula yang duk cari. Ingatkan tak ada. Rupanya ada uolls. Mr hubby, bila k.fiezz cakap barang basah macam ikan dah habis, laju dia buka shopee. Cari kedai jual barang basah di Shopee. Untuk penghantaran hari yang sama, cari kedai jual barang basah yang berdekatan di area rumah masing-masing. Dah beberapa kali mr hubby order barang basah di shopee & dapat barang-barang hari yang sama sebab jumpa kedai yang boleh buat penghantaran dalam kawasan Lembah Klang (KL/Selangor). Memang cun sangat. 

Ni antara kedai jual barang basah yang terbaru kitaorang jumpa di shopee & boleh buat penghantaran pada hari yang sama. Mr hubby order pagi, petang barang-barang dah sampai depan rumah. Yeay!!

Dah sampai barang basah ni, sesi mengerjakan lah segala ikan ni. Jom tengok apa yang k.fiezz beli. 


pembelian secara online,,kedai jual barang basah, beli barang dapur online,beli barang basah online, Tesco Online

Barang basah - Ikan & Udang (yang macam isi rambutan tu, udang tau. Diselaputi ais. haha. Tu yang nampak macam rambutan). K.fiezz pun mula-mula confuse. Ingatkan ada dapat free gift buah rambutan siap dah di kupas ke apa?haha. Sekali rupanya udang frozen


pembelian secara online,,kedai jual barang basah, beli barang dapur online,beli barang basah online, Tesco Online

kat kedai ni ada jugal juga barang lain macam VICO, pes tom yam. Jadi tambah lah sekali beli.


pembelian secara online,,kedai jual barang basah, beli barang dapur online,beli barang basah online, Tesco Online

Udang. Bukan isi rambutan tau. Hehe


pembelian secara online,,kedai jual barang basah, beli barang dapur online,beli barang basah online, Tesco Online

Ikan Kembong


pembelian secara online,,kedai jual barang basah, beli barang dapur online,beli barang basah online, Tesco Online

Ikan Sardin


pembelian secara online,,kedai jual barang basah, beli barang dapur online,beli barang basah online, Tesco Online

Dah habis sesi menyiang. K.fiezz masuk dalam bekas macamni.Senang bila nak masak, keluar satu bekas untuk yang nak masak je.

pembelian secara online,,kedai jual barang basah, beli barang dapur online,beli barang basah online, Tesco Online

Antara barang lain yang k.fiezz top up beli. 


pembelian secara online,,kedai jual barang basah, beli barang dapur online,beli barang basah online, Tesco Online

Ni lah kedai jual barang basah yang k.fiezz beli barang basah / kering kat atas ni. 

On Grocer 

Boleh ulang beli lagi kat kedai jual barang basah On Grocer ni sebab boleh dipercayai. Barang-barang dia pun fresh & cantik macam ikan, udang, cili, cendawan enoki & baby corn tu. Nampak baru & appearance cantik. Itu yang k.fiezz cakap cantik. Kalau pi ke kedai pun kita suka pilih barang yang cantik & nampak fresh kan. Tapi sebab beli barang basah online macam ni tak ada pilihan. Kadang dapat barang yang errrr (faham-faham lah) tapi tak lah semua. Ada yang okey. K.fiezz pun pernah beli barang online macamni dapat barangnya yang dah teruk.. Tapi idak lah semua macam k.fiezz cakap tadi, ada juga yang okey. Contoh macam kedai On Grocer ni antara yang bagus sebab barang-barangnya elok, fresh & cantik. Puas hati sebab macam kita ke kedai untuk pilih sendiri ikan & barang-barang lain tu. 

Korang yang nak beli barang basah dan barang dapur, tak tahu nak cari kat mana. Boleh cari di shopee juga terutama yang tinggal di sekitar Lembah Klang. Negeri lain k.fiezz tak pasti, mungkin korang boleh cuba cari. Klik link bawah ni. Nak cari makanan untuk pets? No problem, klik link yang sama juga. 

Shopee, apa yang tak ada. Semua ada uolls. Musim-musim pandemik ni, pembelian secara online yang terbaik untuk kita supaya dapat kurangkan pergerakan di luar rumah. 



7 Comments

  1. senang sangat la skrg. fuhhh

    ReplyDelete
  2. mudahnya Fiez, kak ana pernah juga cuba guna shopee mart sekali tapi lepas sehari baru dapat barang2nya... hehe :)

    ReplyDelete
  3. biar betul kakkkk.. patut laa ari tu tengok sape update kt fb.. dia beli petai .. cantik2 mata

    ReplyDelete
  4. Sy beli ikan bilis sabah dalam shopee

    ReplyDelete
  5. Best kannn tak payah keluar rumah, order online terus sampai hahaha. Tapi kalau di terengganu, susahh beli barang basah online sebab tak ada delivery >.<

    ReplyDelete
  6. Bestnya dapay beli barang bsaha kt shopee . Tekan tekan je sampai depan rumah . Yang penting barang basah sapai dengan elok tak busuk

    ReplyDelete
  7. wah..senangnya sekarang..:)

    ReplyDelete