Handphone baru untuk mak k.fiezz hasil bergabung beli dengan adik k.fiezz & mr hubby. Kisahnya idea dari adik k.fiezz beli handphone baru untuk mak ni memandangkan handphone lama mak dah teruk benor & bateri cepat habis. Asyik kena bercaj dengan powerbank je.  Ni ayat mak k.fiezz. Sian pula dengar tiap kali telefon mak, mak ngadu yang sama.

So cari punya cari. Kitaorang decide pilih Redmi Note 9S. Mula-mula nak beli ni k.fiezz & adik je bergabung. Ikut bajet kitaorang macam tak berapa lebat sangat je. Lepas tu bila cerita kat mr hubby, mr hubby pun nak berkongsi juga. Hasil mr hubby bergabung yang dapat Redmi Note9S ni. Kalau ikut bajet adik & k.fiezz, tak berapa sangat. Boleh beli yang mur-mur je.

Alhamdulillah rezeki mak..

Redmi Notes 9s

Tadaa...Ni lah handphone baru mak. Mak tak tahu kitaorang buat surprise beli handphone baru ni. hehe..Bila telefon mak lepas beli handphone ni, tahan dari terkantoi. haha. Mak ada cakap nanti nak bawa handphone dia sekarang ke kedai handphone, nak tengok apa masalah handphone mak tu, k.fiezz senyap je. tak cerita apa. Duk sengih je..hehe

Redmi Notes 9s

Ciri Redmi Note 9S
Nak explain, k.fiezz tak reti sangat part ni. Korang tengok je lah detail atas ni..hehe

Redmi Notes 9s

Kamera. Ada test sebelum beli haritu, memang terang gambar u. Jeles k.fiezz..hehe

K.fiezz tak pasti ni handphone paling latest ke apa. Rasanya yang paling latest. Rasa lah..Tapi tak kisahlah as long handphone baru. Gitu..

Harga Redmi Note 9s ni RM899.

9 Comments

  1. Lawanya hp. Anak pernah guna redmi. Kualiti fotonya sgt bagus. Harga pun mampu milik.

    ReplyDelete
  2. Seronok emak dapat surprise ;)

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah.. Mesti mak happy lepas nii hehe. Biasa kalau hp dah lama sgt guna, smpai masa nak rosak tu kena tukar baru daa..

    ReplyDelete
  4. Semoga Puan Fiza murah rezeki asbab gembirakan ibu.

    ReplyDelete
  5. Gambar phone ni ok kak..ramai yang suggest ambil redmi

    ReplyDelete
  6. Boleh la geng ngan mak akak ni. Haha Saya guna terbaik! Cuma kalau dah amatur tu, amatur juga la walaupun camera nya superb!

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah...pasti seronok mak Fieza kan dpt hadiah walau kekdg tu harga sesuatu hadiah tu murah tapi tanda ingatan tu yang penting

    ReplyDelete