Total Pageviews

Konvoi ke Langkawi - Singgah Pekena Roti BakarTelur Goyang Sebelum Naik Feri Di Jeti Kuala Perlis

20:25

Sambung cerita konvoi ke Langkawi..tak habis lagi cerita..Duk story menda lain..keutamaan pada job berbayar dulu..hehe..so dah setel job, meh la sambung story...Selepas 1 malam menginap di >> HNZ Homestay <<, kitaorang teruskan perjalanan ke Jeti Kuala Perlis..Naik feri weeiii kali ni pi ke Langkawi..ada beberapa kali sebelum ni, k.fiezz & mr hubby prefer naik flight je..cepat..haha..kali ni adventure sikit...kita konvoi naik kereta, lepas tu naik feri...

Sebelum gerak ke Jeti Kuala Perlis....kitaorang...

PEKENA ROTI BAKAR TELUR GOYANG

singgah breakfast tak jauh dari homestay yang kitaorang menginap kat Penang ni..Nama kedai makan tu Warung Abang Adek (kalau tak silap nama dia)..tepi jalan je kedai dia..Tengok menu kat sini yang glamor, roti bakar telur goyang rasanya..macam-macam set  roti bakar telur goyang ada..pilih je nak yang mana..Kalau tak suka roti & telur..ada Nasi Lemak..cuma cuma mr hubby kurang suka Nasi Lemak dia..sambal dia masam..rasanya terlebih air asam kot..tapi ni ikut tekak mr hubby la..orang lain tak sure...


www.fiezasani.xyz

So ni pilihan mr hubby Roti Bakar Telur Goyang set dengan coleslaw & baked beans..sedap yang ni tau..rugi tak pilih hat ni..tapi k.fiezz kacau gak sikit-sikit..ambil coleslaw & baked beans..hehe..Set ni RM8 lebih kurang..tak ingat exact amount tapi bawah RM10...

www.fiezasani.xyz

Yang ni set Roti Bakar Telur Goyang, pilihan k.fiezz..very da basic...roti bakar..atas tu buh telur goyang...tak ada side dish macam mr hubby...RM4.00 kalau tak silap yang ni...

www.fiezasani.xyz

Meja orang dah kahwin..orang bujang duk belah sana..tapi ada sepasang lagi pasangan dah kawen, joint kat meja orang bujang...

so lepas sesi mengenyangkan perut, kitaorang terus gerak ke Jeti Kuala Perlis...lebih kurang 2 jam juga dari Penang...Tapi seronok tengok view kiri kanan..dalam seronok tu..terlelap gak..haha..ngantuk daaa...

JETI KUALA PERLIS

K.fiezz,1st time sampai ke jeti kuala perlis ni..dan 1st time juga naik feri ke Langkawi ni..Selalunya naik flight je..45 minit dah sampai..sesekali tukar selera, apa salah kan..nak juga feel naik feri..best ke idak?

Untuk ke Langkawi ni, tak silap k.fiezz ada 2 tempat untuk naik feri..satu dari Jeti kuala Perlis ni..satu lagi boleh naik dari Jeti Kuala Kedah..Orang selalu cakap, yang dari Jeti Kuala Perlis ni lagi dekat dan ambil masa 1 jam 15 minit lebih kurang dari Jeti Kuala Perlis ke Langkawi...dari Kuala Kedah, jauh sikit...

Harga tiket feri - RM18/seorang (satu hala)..Pergi-Balik RM36/seorang...

www.fiezasani.xyz

tadaa..sampai dah terminal feri kuala perlis...


www.fiezasani.xyz

Geng gamers mr hubby..sebelum naik feri ke langkawi..bergambor dulu...

www.fiezasani.xyz

Ni masa sampai kat jeti kuala perlis..sementara tunggu 2-3 orang member mr hubby pi parking kereta..Yang lain bersidai tunggu depan terminal feri ni...

ada sorang pi beli tiket feri..sebab tunggu lagi 2-3 orang yang pi parking kereta, member mr hubby beli yang pukul 2.30ptg..sebab kitaorang sampai agak awal, sementara tunggu nak naik feri, kitaorang pi makan t/hari dulu kat sekitar sini...Depan terminal feri kuala perlis ni ada kedai makan..kedai laksa ikan sekoq betul2 depan terminal ni..mr hubby & k.fiezz dengan sorang kawan mr hubby,isteri & anak dorang, makan kat KFC..depan Terminal ni juga..cuma kena jalan sikit...

www.fiezasani.xyz

Nervous ni nak naik feri ke Langkawi..1st time gitchuu...

www.fiezasani.xyz

View dari dalam feri...

www.fiezasani.xyz

Sampai dah kat Langkawi...

www.fiezasani.xyz

Sekitar Jeti Langkawi..Sementara tunggu kereta sewa...

Kereta memang dah siap booking..Cuma kena pi ambil kat area Jeti Langkawi ni..seorang kawan gamers mr hubby yang pi ambil kereta..lepas dah ambil kitaorang & beg-beg...budak2 bujang, naik motor sewa pi ke homestay..yang family, naik kereta..Sebiji kereta & beberapa biji motor kitaorang sewa kat sini..satu lagi kereta, special sikit sebab salah sorang kawan gamers mr hubby,tunang  dia orang Langkawi..and memang duduk kat Langkawi..so yang kawan gamers mr hubby tu naik kereta tunang dia la...

next sambung entry homestay kat Langkawi..stay tune....

You Might Also Like

4 Comment