Total Pageviews

Cara Keluarkan Duit PayPal

20:49

yeaaa..1st job dapat dari luar negara..bayaran boleh tahan..first time gitu kan..tak susah pun job dia..copy & paste...Hasil bayaran seperti dipersetujui dibayar melalui Paypal..Pertama kali dapat job dari luar negara..dan pertama kali guna paypal..nasib k.fiezz memang dah lama ada akaun paypal ni cuma tak pernah guna..so dah kebetulan dapat payment dari luar negara ni..k.fiezz nak kongsi cara pindahkan duit dari akaun PayPal ke akaun bank kita..as a reminder to me tooo in future..hehe..mana tau dapat job dari luar negara lagi..

so macamana nak pindahkan duit dari akaun paypal ke akaun kita..


joms...
www.fiezasani.xyz

1st of all kita akan terima e-mail yang beritahu ada transfer dari si polan masukkan duit dalam akaun paypal kita..jumlah turut disertakan...ada link untuk sahkan terima duit ni..kalau tak klik dalam masa yang ditetapkan, duit akan dihantar semula pada penghantar...


www.fiezasani.xyz

lepas dah klik pada link yang mengatakan kita dah terima duit ni, check dalam akaun paypal kita..boleh nampak sejumlah duit yang masuk dalam akaun mengikut matawang kita....klik pada transfer funds kat bawah tu...

www.fiezasani.xyz
akan ke page di atas ni..klik transfer to your bank

www.fiezasani.xyz

terus ke page seterusnya macam gambar diatas ni..check detail akaun yang kita dah update dalam akaun paypal..kalau semua betul, klik Next

www.fiezasani.xyz
Jumlah yang akan dipindah ke akaun bank kita..Lepas tu klik Next
www.fiezasani.xyz

Review jumlah dan akaun detail yang akan dipindah ke akaun bank kita..Jangan terkejut tau sebab caj fee ada dikenakan (RM3)..so lepas dah tolak fee, kita boleh tengok jumlah yang kita akan terima...kalau rasa semua detail okey & puashati, klik transfer bawah sekali tu...

K.fiezz nasihatkan kalau selalu terima job dari luar negara & payment masuk dalam akaun paypal ni, boleh kumpul dulu sebelum keluar sebab ada fee dikenakan..rugi kalau keluar banyak kali & jumlah yang dikeluarkan pun sikit..macam k.fiezz ni, pertama kali..so nak tahu macamana cara nak pindahkan duit dari akaun paypal ke akaun bank..lepas ni kalau selalu dapat offer dari luar negara, kumpul dulu..hehe..#perahsan tau macam selalu dapat job dari luar negara..



www.fiezasani.xyz

Siap semua....Duit akan masuk dalam akaun bank dalam masa kita 2-3 hari bekerja...

www.fiezasani.xyz

Semak balik akaun paypal, balance RM0.00..jangan terkejut pula yea..dah transfer ke akaun bank kita, harus la baki RM0...


Okey lepas ni boleh terima job dari luar negara lagi..senang je rupanya nak transfer duit dari akaun paypal ke akaun bank kita..ingatkan susah benor..

You Might Also Like

2 Comment

  1. Thanks for sharing kak fiezz and tahniah jugak sebab tembus sampai ke luar sana!

    ReplyDelete
  2. SA masih ada masalah ngan Pay Pal, ada balance duit stuck x leh kuarkan, puncanya SA tukar personal account ke Business account masa tu atas permintaan client, now x leh kuarkan, lama dah..

    ReplyDelete