Total Pageviews

Labu Sayong Mercu Tanda Kuala Kangsar

16:37

Bandar DiRaja Negeri Perak, hometown k.fiezz Kuala Kangsar.. Walaupun k.fiezz lahir je kat sini tapi membesar di Kuala Lumpur, kalau orang tanya k. Fiezz dari mana? Proudly said, k.fiezz orang Perak.. Perak belah mana? Proudly said, Kuala Kangsar weiii.. Loghat perak, mmg x baper pandai la.. Yg simple2 boleh la..contoh - atenya & beberapa perkataan lain.. 

MERCU TANDA BANDAR DIRAJA KUALA KANGSAR

Saja nak share ngan korang, agak2 tahu tak mercu tanda atau omputih cakap trademark Bandar DiRaja Kuala Kangsar ni.. Sapa tahu? 

LABU SAYONG

ni hah mercu tandanya.. Labu Sayong.. Kat area Kuala ni, rasanya merata ada orang jual labu ni terutama area Lembah.. Kalau dtg sini, tanya la org tempatan kat mana Lembah ni.. Area Lembah ni byk deretan kedai2 yg jual barangan kraf,so rasanya boleh cuba cari labu sayong area sini.. 

Labu sayong ni ada mcm2 size.. Kecik, besor.. Yg kecik boleh buat doorgift utk majlis kawen, akikah ataupun hiasan...dulu masa k.fiezz kawen, doorgift k.fiezz bagi labu sayong.. 

Size besar labu sayong plak ada yg jadi hiasan.. Ada yg jadi bekas air mcm botol mineral. Buh je air dalam tu, nnti nk minum tuang dalam gelas/cawan.. 

Air yang simpan dalam labu sayong ni, sejuk.. 

www.fiezasani.xyz

So kalau korang ke Kuala Kangsar, wajib beli labu sayong sebagai cenderahati atau ole2 dari sini.. Sebab labu sayong ni trademark kuala kangsar.. Ingt labu sayong, ingat kuala kangsar..

You Might Also Like

3 Comment

  1. Masa simggah ke kk dulu, beli juga beberapa biji labu sayung ni

    ReplyDelete
  2. Allahu. semoga ada rezeki nak ke kuala kangsar. hehee

    ReplyDelete
  3. Orang Kuale Ghopernya Yong.....hehehe....bleh la Fiez bawak SA jenjalan KK nanti

    ReplyDelete