Total Pageviews

Orang Mana Yea?Sabah Sarawak Yeak?

10:48

Dulu masa memula k.fiezz kerja kat Kementerian ni, ada sorang guard tegur..tanya k.fiezz orang mana?masa tu k.fiezz nak antar dokumen ke pejabat atasan..sebelum masuk ke situ, ada kaunter pengawal..so mungkin masa tu k.fiezz baru..guard tu saja la nak ramah mesra...

Guard tu tnya ' orang Sarawak yeak?' kat k.fiezz..haha..marah jugak masa tu..apa ni cakap kita orang sarawak..ada rupa orang sana ke..terus k.fiezz cakap 'eh..tak la..orang perak'..guard tu cakap rupa k.fiezz macam orang Sarawak..adeh..#redha je la..janji dia teka, sis orang Malaysia..haha

ate pas ni kena sembang loghat perak la yea..nak bitau kat orang, sis orang perak..haha..tapi masalahnya k.fiezz tak reti cakap slang perak..k.fiezz membesar di KL..lahir je kat Perak..acane nak sembang loghat perak nya...

dan sampai sekarang pun, yang mana tak berapa kenal k.fiezz..kenkadang bila dapat sembang ngan k.fiezz, mesti dorang tanya orang mana..dan semua teka k.fiezz orang Sabah/Sarawak..haha..

Dah selalu sgt orang teka k.fiezz orang Sabah/Sarawak, kadang belek gak muka kat cermin..celah mana macam orang Sabah/Sarawak nya...adeh..orang sana putih-putih kot...k.fiezz ko ni warna kulit cekelat2 cair..haha

Bila bitau k.fiezz orang Perak, sume cam terkejut..ni nak kena letak sign  'perak' ke apa kat dahi..haha...

so lepas ni boleh la masuk kelas bahasa Sabah ke Sarawak ke..dah semua cakap upe k.fiezz macam orang Sabah/Sarawak..

eh..orang sana pun lawa-lawa kan..so kita take as compliment la..hehe


You Might Also Like

4 Comment

  1. SA ni ha Fiez, depa ingat orang philipines...hahahaha....kadang ada yang ingat cina siap cakap cina ngan SA...Tang mana sepet cina pun tak tau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kelas SA..orang obersee terus..haha..mebi SA kulit putih, tue yg dorang assume SA cina...

      Delete
  2. Bah, mari kita sembang2 cakap sabah.. Tapi betul juga bah tu wajah FS mmg ada sabahan look sikit ...

    sumandak sabah semua cantik2 bilang si Marsha #liriklagu

    ReplyDelete
  3. Hahaha.. btw sy org sabah.. muka akak mmg ada sedikit iras2 sabahan or sarawakian look..

    ReplyDelete