Total Pageviews

Smelly..ewww..Macamana Nak Hilangkan Bau Badan dan Ketiak Ni...

13:41

Smelly No More...sapa ada masalah bau badan, tiak bau..meh nak suggest kat korang satu produk yang best ni..untuk k.fiezz, best la..k.fiezz ni ada alergik sikit ngan deodorant yang macam-macam brand kat pasaran tu..tiak jadi gatal-gatal kalau guna..tak ingat dah brand apa..sbb cuba macam-macam..as long bau tiak dapat diatasi...but unfortunately tak baper nak membantu sangat..

Biasa lah dah nama blogger ni, semua pun nak google..terutama bila nak cuba produk-produk yang baru pertama kali guna..sebelum beli..cari info dulu...

TERBACA PASAL SMELLY NO MORE

tak ingat camana k.fiezz terbaca pasal smelly no more ni..penah la nampak kat watson/guardian/farmasi-farmasi tapi tak penah la nak amik tahu..tengok plak harga dia,, lagiiii la malas nak amik tahu..haha..dasar kedekut kan..haha...

tapi bila k.fiezz godek info sebab nak cari deodorant yang berasaskan bahan semulajadi, baru la tahu smelly no more ni dari garam mineral semulajadi..dia tak ada BAU..dan tak ada WARNA..macam dalam gambar ni la rupa dia...dan tujuan utama dia boleh bantu masalah bau badan, bau tiak..

Berfungsi :~

300% lebih berkesan dari deodorant lain yang menghalang bakteria punca bau badan dengan wangian sahaja.

- Menghalang pembentukan bakteria yang menyebabkan punca bau badan &

- Menghapuskan bau badan dengan efektif

PUNCA BAU BADAN

Bau badan ni sebenarnya berpunca hasil gabungan peluh & bakteria. Peluh tu sendiri sebenarnya proses semulajadi badan untuk menyingkirkan toksin dalam badan dan peluh tidak berbau. tetapi bakteria yang jadi punca utama bau badan bila bakteria pecahkan peluh kepada asid lemak yang menyebabkan jadi berbau..

Banyak je deodorant kat pasaran yang ada skrg ni tapi semuanya berfungsi untuk menghentikan proses semulajadi perpeluhan atau tutup bau dengan wangian..tetapi tak berkesan untuk mengatasi masalah utama punca kepada bau badan.


SMELLY NO MORE sesuai untuk mengatasi punca bau badan / bau-bauan kurang menyenangkan..

Jadi smelly no more ni boleh ke atasi bau badan/bau tiak atau apa-apa bau yang kurang menyenangkan?jawapannya boleh..Dari info yang k.fiezz baca di google/twitter, ramai yang berpuashati dengan smelly no more ni disebabkan - 

>> Sangat-sangat berkesan menghapuskan bau badan dengan efektif..

>> kandungannya dari garam mineral semulajadi yang selamat digunakan pada kulit kerana tidak mengandungi bahan berbahaya. **betul la sbb k.fiezz kan alergik dengan deodorant lain..tapi dengan smelly no more ni, alhamdulillah.serasi..pandai tiak ai,nak yg memahal je..haha**

>> Sesuai juga untuk yang ada kulit sensitif atau alahan sebab tiada wangian atau alkohol..**pun betul juga..macam k.fiezz mention kat atas ni**

>> Kanak-kanak dan orang dewasa yang ada masalah bau badan, boleh gunakan ni

>> Tak menggelapkan / menghitamkan kulit **yang ni tak perasan pulak..nnti k.fiezz check..haha**

>> Sesuai untuk yang kerap berpeluh atau selalu melakukuan aktiviti berat seperti atlet sukan.

>> Boleh digunakan pada kawasan yang bermasalah seperti ketiak, leher, belakang lutut, tapak tangan dan tapak kaki..



www.fiezasani.xyz

www.fiezasani.xyz


Cara guna:

Okey, cara guna ni leceh sikit tau..k.fiezz sesiap letak kat dalam bilik air..lepas mandi, terus guna sebab....

Kena basahkan dulu kat bahagian atas kristal smelly  no more ni..lepas tu baru sapu kat mana-mana bahagian yang kita nak..Macam k.fiezz sapu kat bahagian ketiak...dah siap tu, boleh la biarkan atau tutup untuk bagi kering..macam k.fiezz tutup je sebab k.fiezz letak kat bilik air...

Kelebihan crystal smelly no more

Takkan tinggalkan kesan warna pada baju kita..Kebiasaannya kalau kita guna deodorant lain, bila berpeluh akan melekat pada baju pas tu ada kesan warna kat bhg.tiak..so dengan crystal smelly no more ni, jangan risau tak ada masalah ni...

Cepat kering bila sapu crystal smelly no more ni, sekejap je dia kering..sampai kita pun tak rasa macam pakai deodorant..Bila berpeluh, dia tak ada rasa melekit..bau..of course la tak ada..confident nak angkat tiak bila time berdiri dalam lrt..haha..

Kelemahan guna crsytal smelly no more ni

ada dua je kelemahan dia..satu, hati-hati, jangan bagi jatuh..jatuh kalu..pecah la uoll...udah kena beli baru..ada gak terbaca kat twitter, yang suggest if terpecah, masukkan dalam  spray botol, pas tu buh air..time nak guna, spray je la kat mana yang korang nak...

kedua..tak berapa friendly untuk travel kalau dia dah mengecil, sebabnya crystal tu dah start lari-lari dari landasan atau tempat pemegang dia..so sangat tak best sbb dia akan terkeluar-keluar je..tapi kalau still size dia macam kat atas ni, okey lagi...untuk travel, k.fiezz prefer yang jenis spray..dia ada dua jenis tau..satu stick macamni..and satu lagi, jenis spray...

HARGA SMELLY NO MORE (STICK)

60gram  >> RM16.90 

120gram >> RM24.90 


SMELLY NO MORE (SPRAY) - 75ml

RM27.89 (watson)

Harga dia agak pricey sikit tapi berbaloi sebab tahan lama...1st time beli tahun lepas, dalam bulan September/Oktober..so minggu lepas baru k.fiezz repeat beli kali kedua sebab yang lama punya dah pecah..hehe...tapi pecah pun dah tinggal sikit je lagi..so beli je la baru...

overall k.fiezz puas hati & selesa sangat dengan smelly no more ni...memang akan setia dengan smelly no more je...tak mau curang dengan yang lain...

You Might Also Like

10 Comment

  1. uih lama gak tahan tu ..At least berbaloi la dengan harga tu kak fiez.. kita tak pernah lagi cuba produk ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. tue la eda..lama gak tahan..akak beli bulan 10 tahun lepas..ni baru abis..tu pun belum abis lagi ikutkan tapi terjatuh so pecah2..jadi beli je la hat baru..

      Delete
  2. Sy pki ni dulu. Tp letak dlm bilik lah. Nk pki basahkn. Kang bila dah kering, bila nk buka penutup tu, bergaram je. Hahahaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..apa salahnya bergaram kat tiak..janji tak de bau asyam...

      Delete
  3. Haii Kak Fiez. Sep kita. Kita pun tiak sensitif jugak kalo tak ngam dengan deodoran. Hehe.

    Deodoran ni smelly no more ni ada 2 jenis rupanya. Stick dan spray :)

    Kandungan nya pun bagus dari garam mineral semulajadi. Terbaik Kak Fiez

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..sep jugak..ha'ah, tiak akak ni sensitif benor..saja try smelly no more ni, eh helok je..pndai demand tiak akak ni nak deodorant mahai2 je..haha...

      Delete
  4. prodak yang berguna kepada mana2 yang ada masalah bau badan ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ada masalah bau badan, akak suggest sgt smelly no more ni...

      Delete
  5. Ika lama usha si smelly ni dekat drugstore. tapi tak terbeli beli. hehe. Sbb nak ajar diri jgn pakai deodaran kerap sgt kalau blh. hehe. hrp tak bau la tiak ni hehe.

    ReplyDelete
  6. Product ni bagus tau Fiez...SA ada beli untuk anak buah SA yang sikembar tu..badan si kakak tu dah berbau..jenis bau peluh yang tengik..pakai ni dah hilang dah bau...memang bagus ni...

    ReplyDelete