Total Pageviews

Mahalnya...Tukar Zip Je Empatploh Hinggit

10:52

2 minggu lepas k.fiezz antar kain, seluar & baju kat tailor area pejabat ni untuk repair zip...Zip tiga-tiga ni dah loose...bila zip, dia terbuka sendiri kat tengah-tengah..macam dah loose la kan...k.fiezz ni tak tahu tailor mana lagi nak hantar..yang tahu area pejabat ni je la..sebelum ni penah gak hantar seluar la, baju la repair kat tailor ni...memang sedia maklum la harga dia agak mahal part repair ni...kalau nak tempah baju, harga dia reasonable sebab kita tempah sehelai baju kan..

Cuma part repair atau alter je, macam kureng sikit part harga tu...Masa hantar tiga helai ni k.fiezz assume tailor tu akan caj RM10/sehelai untuk tukar zip...

Minggu lepas, tailor  mesej bagitau dah siap..dan dia bagitau harga sekali...

Total untuk 3 helai ni = RM40.00..k.fiezz bayar smbil senyum je la..walaupun dalam hati terdetik, awat mahai benor...apa yang sampai empatploh hinggit, tukar  zip je kot...haih...tak tau la antara 3 ni, yang mana dia caj RM20 untuk tukar zip je..huhu

www.fiezasani.xyz

Bagitau kat member ofis..dia pun terkejut, apa mahal sangat sampai empatploh ringgit...tue k.fiezz cakap, rasanya zip baru baper ringgit je..banyak dia amik upah...

lantak la...malas nak pikir..malas nak sakitkan hati sendiri...k.fiezz pikir positif je la..may be susah agaknya nak bukak & jahit balik zip kat baju, seluar & kain k.fiezz ni...huhu...

pas ni cari tempat lain la nak repair zip atau alter pakaian k.fiezz yang mana problem...tue pun lepas hantar 3 helai ni kat tailor, esoknya sehelai lagi kain k.fiezz, zip dia loose gak..aduhhhh..sabar je la...

nanti-nanti la hantar kat tailor untuk repair zip kat kain tu...masalahnya kebuntuan nak hantar kat tailor mana..huhu...adeh..zip baju ke, kain ke, seluar ke suka benor pun asik loose je...

You Might Also Like

8 Comment

  1. Ajer mahai bebenor kak fiez. Kena cari tailor lain la untuk tukar zip lepas ni

    ReplyDelete
  2. Cekik darah la ... Kat sini dlm rm8 satu la gitew ...lepas ni, kalau nak hantar siap2 tanya dulu harga lepas tu buka bil ...

    ReplyDelete
  3. Uitt dah mcm tmph 1 baju kurung modern

    ReplyDelete
  4. Mahal jugak Kak Fieza alter dan tukar zip tu. Hehe. Sabar lah ya.

    Nanti cari tailor yang mur mur pulak :)

    ReplyDelete
  5. uish mahal betoi. macam boleh beli yang baru terus je

    ReplyDelete
  6. nak buka , jahit balik la tu. kadang tukang jahit tak amik sebab tu la. sabar ja la..

    ReplyDelete
  7. pergh!! mahalnya..
    Sha tukar zip kain baru RM5 je kak..

    ReplyDelete
  8. awat mahal nau... kat area ruamh kite dalam rm3 ke rm5 je..:-)

    ReplyDelete