Showing posts from June, 2016Show All
Buffet Ramadan di Vivatel Hotel Banyak Pilihan...

Hi korang..kembali bersiaran selepas seminggu tak update apa2 kat blog kesayangan ni..Ujian di bulan Ramadhan, demam, batuk, sakit tekak, gusi bengkak..huhu..Dah tak sihat ni, apa pun tak boleh..Ni pun ada lagi balance2 batuk tak elok lagi..Suara aku dah macam nak bac…

Dapur FiezaSani ~ Resipi Ayam Berlado Simple

Bulan-bulan puasa ni, tengok gambar makanan..yang tak sedap pun jadi sedap..tapi masakan dalam gambar atas ni, confirm sedap..sebab?aku dah try.. Perut siap menyanyi lagi tengok gambor makanan..hamboi, ko perut...sabar2..jangan bunyi depan orang, malu.. …

Raya Giveaway : Jualan Raya Meletop 2016

Korang?nak duit raya tak?dah besor2 pun, dapat duit raya excited macam budak -budak.. Meh nak war-war kat korang peluang untuk dapat duit raya.. Mana la tahu kan? Macamana cara dia? Jom  joint GA anjuran  www.nile.com.my .. Hadiah..cash.. Kira sapa menang ni, da…

Aku Emo Tengok Cerita Mak Cun

Semalam update status kat fb, menyampah dengan suami atol..main kayu 3 dengan orang lain..okey, fione..faham la kenapa kan?Atul berbedak sejuk siang malam..dengan kain batik nya all da time..cara pakaian pun aduiii..laki mana la yang selera balik rumah tengok bini mac…

Cerita Kembara Umrah Mr Hubby Bersama Keluarga

Alhamdulillah mr hubby & keluarga yang mengerjakan ibadah umrah baru-baru ni dah selamat kembali ke Malaysia Jumat lepas...Semua sihat2 je..Mr hubby masa dekat sana, katanya demam sikit..demam rindu kot..haha..Ha ri juma at lepas, aku kerja separuh hari...fuhhh.. …

Dapur FiezaSani - Soda Herbs Berpudina

Waaa...lamanya tak update..bulan posa ni, mcm malas je nk menaip entry..tak de idea pun iya jugak..Memandangkan tak de menda aku nak menaip kat sini, meh la nak kongsi sikit cara buat air Soda Herbs berpudina ni.. A-kisah, tak plan pun nak buat..baru ni masa balik…

Dekorasi Bunga Di Pejabat

Aku ni kalau bab hiasan bunga walaupun bukan la penggemar bunga pun tapi pilihan aku kalau nak letak bunga sebagai hiasan kat pejabat ke atau kat rumah..Harus la yang moden..Tak suka jenis bunga macam mak2 kita dulu tu..sejambak bunga plastik..letak pulak tu dalam pas…

Harap LAP efisien

Gigi h rekod video ni sebagai bukti... Kerosakan saluran paip air kat rumah mak abah aku di Sg.Siput..Dah buat laporan kat Lembaga Air Perak (LAP)..Harap-harap di perbaiki segera sebelum raya ni..Memandangkan kerosakan ni di bahagian luar..Jadi kena …

Dapur FiezaSani ~ Ayam Masak Kicap

Lama tak kongsi resepi kat blog aku ni..Nah, aku bagi sikit idea & cadangan resipi 3S = Simple, Sedap & Senang..Boleh la cuba untuk berbuka kang.. Aku suka resipi ni sebab simple...aku ni kalau nak masak tengok bahan jugak..senang ke nak cari..cara …

Bantuan khas RM500 Untuk Kakitangan Awam & Pesara Kerajaan

Semalam kat berita, dah keluar pasal ni...Whatsapp group pun bukan main meriah topik ni.. Alhamdulillah..Rezeki..Membantu juga kita yang dah berkeluarga ni untuk membuat persiapan Aidilfitri..Tambah yang dah ada anak-anak..Budak-budak dapat baju baru, kasut baru, d…

Yeay!!!dapat dah t-shirt KBBA9

tQ Abah Lan Careno tolong ambilkan t-shirt ni masa photoshoot KBBA hari sabtu lepas..Aku tak joint photoshoot ni sebab mr hubby tak ada kat Malaysia..Tak de sapa nak hantar ke tempat photoshoot..Nak naik LRT, malas...Tak pe la, next photoshoot..hehe.. Bang…

Sorry...SilkyGirl Expert Brow Slim Liner

Korang...ingat tak aku pernah up story pasal bengkel kecantikan yang aku attend bulan April lepas..tak ingat!!!meh klik kat SINI ..refresh balik... Masa bengkel ni, setiap peserta akan dapat beberapa item SilkyGirl untuk dicuba..Jadi entry aku yang ni review untuk i…

Pagi-pagi bukak fb..terus je google fb..click & terus automatik masuk..sebab kes tak logout ptg2 bila habis office hour.. Masuk kat fb, tengok ada pm..click kat mesej, tengok member tu dah siap sebut nama ofismate aku ni..aku macam 'eh..dia ni salah pm ni&…

Bila tak memandu?Ni la akibatnya..

Bila ko jenis tak memandu.. A kibatnya bila tarikh lesen dah expired pun tak kisah..Mak aku cakap "tarikh harijadi ingat..nak hidupkan lesen, tak ingat"..hihi...Ate, anak mak ni kan tak memandu..mana nak ingatnya.. Harini Birthday abah aku..bar…