Total Pageviews

Kekal Sihat dan Dilindungi Sepanjang Ramadan Dengan Dettol

22:09

Kekal sihat dan dilindungi sepanjang bulan Ramadan

dengan Dettol!

www.fiezasani.xyz



Amalan kebersihan dapat membantu melindungi keluarga kita daripada

100 jenis kuman yang berbahaya

www.fiezasani.xyz

DETTOL & RAMADHAN

Setiap tahun, sepanjang bulan Ramadan iaitu bulan kesembilan dalam kalender hijriah,
umat Islam seluruh dunia akan menjalani ibadah berpuasa. Selain itu, bulan Ramadan juga
merupakan masa untuk umat Islam beribadat, bersolat, membuat kebajikan dan
mengamalkan kesederhanaan dalam pelbagai aspek.

Waktu berbuka atau iftar adalah masa untuk seisi keluarga dan sahabat handai bertemu
sambil menikmati hidangan makanan dan iftar dikira tidak lengkap tanpa mengunjungi bazar
Ramadan terlebih dahulu!

Bazar Ramadan bukan sahaja menawarkan pelbagai makanan dan minuman yang lazat
setelah berpuasa seharian, malah memberi peluang kepada seluruh warga Malaysia untuk
bersama-sama mengalami keistimewaan membeli-belah dalam suasana berbilang budaya
yang meriah. Walaupun begitu, berasak-asak pada waktu petang dalam keadaan cuaca
yang panas dan lembap sambil memilih apa yang dikehendaki meningkatkan risiko diri kita
terdedah kepada banyak kuman yang tidak kelihatan.

Ada pelbagai cara untuk melindungi kita dan keluarga daripada kuman dengan
rangkaian produk Dettol. Sebagai jenama perlindungan kuman yang dipercayai sejak sekian
lama, Dettol menjadikan tanggungjawabnya terutama pada bulan Ramadan ini untuk
melindungi para keluarga di Malaysia dengan menggalakkan mereka mengamalkan amalan
kebersihan dalam pelbagai keadaan.


CARA MENJAGA KEBERSIHAN DIRI DENGAN DETTOL


Pada bulan Ramadan ini, Dettol melindungi kita dan keluarga dengan:

Sabun Tangan Dettol untuk mencuci tangan anda sebelum menyentuh makanan
untuk sahur dan iftar;

Sanitiser tangan Dettol boleh digunakan di mana-mana sahaja kerana ia boleh
membersihkan tangan tanpa menggunakan air; dan

Cecair Antiseptik Dettol membasmi kuman di ruang dan permukaan di kediaman
kita sempena menyambut ketibaan Hari Raya.

Sejak dilancarkan lebih 80 tahun yang lalu, Dettol merupakan peneraju dalam perlindungan
daripada kuman dan membantu menjaga kesihatan para keluarga menerusi amalan
kebersihan yang lebih baik. Menerusi produk terkenal seperti Antiseptic Liquid, Antibacterial
Liquid Hand Wash dan Hand Sanitizer, Dettol melindungi keluarga kita daripada 100 jenis
kuman yang berbahaya.

Pada bulan yang begitu bermakna sekali untuk umat Islam, adalah wajar untuk semua orang kekal sihat supaya mereka boleh menyambut Hari Raya Aidilfitri bersama keluarga dan rakan-rakan mereka. Dengan Dettol, kita boleh berasa yakin 100%.

Pengagihan Sabun Tangan Dettol di Bazar Ramadan

Tahun ini, Dettol menggalakkan rakyat Malaysia untuk kekal sihat dan ceria dengan
melindungi diri mereka daripada 100 jenis kuman yang berbahaya. Cara terbaik untuk
kekal sihat adalah dengan kerap membasuh tangan menggunakan Sabun Tangan
Dettol. Jangan ketinggalan untuk bersama-sama mencari pasukan Dettol yang akan
mengunjungi ke 20 buah bazar Ramadan di sekitar Lembah Kelang untuk meningkatkan
kesedaran tentang amalan kebersihan tangan dan mengagihkan Sabun Tangan
Dettol secara percuma kepada orang ramai!

www.fiezasani.xyz
Dettol Team at Bazar TTDI, KL

www.fiezasani.xyz
Dettol Team at Bazar Jalan Kuching, KL

www.fiezasani.xyz
Dettol Team at Bazaar Jalan Kuching

www.fiezasani.xyz
Dettol Team at Bazaar Tasik Permaisuri

Macamana Nak dapat Set Dettol?

JOM JOINT GA SIMPLE K.FIEZZ KAT IG >> NAK SET DETTOL GAK ..Cuma komen je, nanti k.fiezz pilih 3 pemenang bertuah untuk dapat SET DETTOL ni...

You Might Also Like

7 Comment

  1. Wah ada giveaway lah. Hehehe..lama tak join giveaway ni

    ReplyDelete
  2. Dettol ni memang jadi pilihan ramai kan. Ros pun guna juga.

    ReplyDelete
  3. Dettol ni memang pilihan akak dan keluarga sejak dulu lagiii...sukaa sgt sbb rasa lebih terjaga

    ReplyDelete
  4. Dah join GA tu, wish me luck

    ReplyDelete
  5. tahniah dettol ada buat program csr utk pengguna di bazar Ramadhan....dh join giveaway..moga2 ada rezeki

    ReplyDelete