Total Pageviews

Beli Tiket Balik Kampung Secara Online

10:37

Musim nak raya ni, korang yang naik pengangkutan awam untuk balik beraya nanti udah beli ke tiket nya komeee weiii..cepat beli..kang tiket abis..ada yang nangis tepi bucu katil..hehe...

kalau busy bebenor nak pi kaunter tiket pun susah sangat..meh nak share ngan korang beli tiket secara online je kat BusOnlineTicket..kat sini selain tiket bas, ada jugak tempahan tiket untuk KTM & feri..haaaa..senang tak..all in 1...tak yah nak bukak banyak2 website..bukak satu website je, dah boleh tempah tiket bas atau keretapi..kalau kata tiket bas, semua soldout..pi klik kat KTM punya plak..

Cara Tempahan di BusOnlineTicket

Yang bawah ni k.fiezz bagi contoh tempahan tiket untuk bas..

www.fiezasani.xyz

anak panah tu, korang boleh pilih nak naik pengangkutan awam yang mana...
masukkan tarikh & destinasi..lepas tu cari..
yang ni k.fiezz pilih KL - K.Kangsar (bas)..ai kan orang K.Kangsar..hehe...

www.fiezasani.xyz
dan tadaaaa..pilih la korang nak time yang mana..boleh pilih seat jugak...


www.fiezasani.xyz

Kalau pilih untuk beli tiket pergi-balik, sila pilih dua-dua dulu baru boleh proceed untuk langkah yang seterusnya...

www.fiezasani.xyz

Lepas dah setel pilih, next step buat pembayaran..sebelum tu korang kena isi maklumat diri (seperti gambar di atas) dan baru setelkan part bayaran..bayaran boleh guna seperti yang tertera....

Sebelum proceed bayaran, kalau korang nak semak detail tarikh, masa perjalanan korang boleh tengok kat ruangan sebelah kanan tu...

Senang booking ticket bas dengan BusOnlineTicket

so senang kan booking ticket bas, ktm ataupun feri dengan BusOnlineTicket ni..senang banyak sangat korang...busy sangat nak pi kaunter tiket, buka je pc/handphone atau lappy korang..pilih, buat bayaran & siap...

Nak booking kat sini >> BusOnlineTicket

You Might Also Like

3 Comment

  1. nak dekat raya nanti mesti ramai yang tempah tiket balik kampung terutamanya para student :D

    ReplyDelete
  2. senang skarang bole beli tiket bas secara online..nk2 bila tiba musim perayaan..tkyah la sesak2 kt kaunter kan..jimat masa

    ReplyDelete
  3. Bagus mcm ni, jimat masa nak beli tiket.

    ReplyDelete