Total Pageviews

Kedai Asam Pedas Hirup Ajai

21:08

Semalam sampai dari kampung, dah pkul 8 malam.. Nak masak? Memang idak la citer dia.. Penat weii.. Walaupun k.fiezz jadi co pilot je.. Hehe.. Tetap penat.. Dengan jalan jammed lagi sepanjang2 dari Ipoh ke KL.. Hujan lebat plak lagi.. Waduhh.. Sakit kaki, badan duk lelama dalam keta..

Cari Kedai Makan 

Sampai je KL, terus tanya mr hubby nak makan apa? Memula kitaorag ingt nak beli ayam goreng je kat p.malam..balik umah, masak nasi je.. Tapi mr hubby plak cam x baper setuju.. Sebab katanya ayam goreng p.malam keras.. Huhu..

Dalam duk cari kedai makan, mr hubby teringt pernah nmpk kedai asam pedas kat dalam kwsn kondo yg satu jalan nak masuk ke rumah kitaorg.. Singgah la situ.. Kat situ parking susah sikit sebab kwsn parking utk penduduk kondo tu je.. Jadi mr hubby parking tepi je, K.fiezz masuk dlm kedai asam pedas ni..

Kedai Asam Pedas Hirup Ajai

Masa nak masuk ke kedai tu, nampak nama kedai dia Asam Pedas Hirup..

Wahh.. Nama cam sedap tu.. Kuah boleh dihirup gitu je.. 

Jom, kita tgk menu dia..

www.fiezasani.xyz
Masa masuk dalam kedai, x tau pun ni kedai komposer Ajai tu.. Tgh tggu order siap, baru k.fiezz nmpk artikel pasal kedai ni.. Ajai punya rupanya.. Pas tu nk confirm, saja tanya ngan staff kedai ni, ha'ah ajai punya.. Ptt la rega boleh tahan.. Hehe.. 

Www.fiezasani.xyz
Ada set nasi + asam pedas ikut la nak ayam, ikan.. Ikut la selera memasing.. 

www.fiezasani.xyz
Tak suka asam pedas, ada Nasi Ayam.. 

www.fiezasani.xyz

Wow.. Jalan-Jalan Cari Makan pun penah singgah sini.. 

www.fiezasani.xyz

K.fiezz punya.. Set Asam Pedas Ikan Kembong - RM15

www.fiezasani.xyz

Set Nasi Ayam, mr hubby punya.. 
RM10


Nak cuba, ni alamat kedai.. 

My Komen - ikut pada tekak memasing. Untuk k.fiezz dari 5 bintang, k.fiezz bagi 3..sedang2 gitu...

Sedap ni subjektif, ikut pada selera memasing.. Kang kata tak sedap, sedap.. Kang kata sedap, kat tekak korang tak sedap.. Hah, susah nk jangka sbb selera lain2.. Nak tahu sila la cuba sendiri..

You Might Also Like

8 Comment

  1. Hahaha pertama Sis baca mati-mati ingat hirup Ajal, sampai kata apalah yang Ajal, rupenya Ajai adeii hahahaha sengal betul...

    Kalau sampai sana bolehlah cuba nanti ni...

    ReplyDelete
  2. wow..sedap nampak asam pedas dia tu..:)

    ReplyDelete
  3. kalau CT asam pedas memang kureng sikit. tapi oklah boleh cuba..
    nasi ayam tu nampak mengancam. hehe..

    ReplyDelete
  4. Sedap itu subjektif, mmg ikut tekak masing2 ...tp nampak mcm sedap juga menu tu.

    ReplyDelete