Total Pageviews

Dapur FiezaSani - Sandwich Telur

20:47

Pagi semalam, saja try buat sandwich telur.. First time uoll cuba menu ni.. Walaupun cara buat dia idak la susah benor.. 

Resipi sandwich telur ni, k.fiezz amik dari resipi KekNy.. Nampak kekny share kat IG dia cara buat.. Eh sonang plak tgk cara buat.. 

K.fiezz ni kalau resipi senang2, semangat nak cuba.. Cewah.. Eksen.. Hehe.. Selalu kalau hari cuti, k.fiezz duk masak nasi goreng, mihun goreng je untuk sarapan pagi, ni cuba menu baru lak.. Lagipun k.fiezz nak cuba sos baru (dlm gambar) ...nak tgk rasa dia in tak ngan sandwich telur.. Nak tahu lebih lanjut pasal sos ni, boleh tgk kat FB & IG k.fiezz.. K.fiezz ada share detail & kat mana nak beli.. 

www.fiezasani.xyz

Bahan2 

Roti(ikut la nak baper keping)
4 Biji Telur kampung (telur biasa pun boleh)
Garam sikit @ Lada Sulah
1 Sudu Besar Mayonis
Sos Cili @ Cili Flakes
Marjerin

Cara -

1) Rebus telur (sederhana lembut supaya senang nk lenyek).. Lenyek sederhana je tak yah halus sgt supaya lagi sedap & masa makan terasa ketulan2 telur.

2) Letak mayonis, garam.. Kacau sekata..kalau guna cili flakes, letakkan sekali masa ni.. Baru gaul sekata.. 

3) Sapukan marjerin sikit atas roti. Letakkan telur yg dah di lenyek bersama mayonis + garam atas roti..diikuti dengan sos cili.. SIAP..


You Might Also Like

2 Comment