Total Pageviews

Sambutan Tahun Baru 2019

11:37

Selamat Tahun Baru 2019 korang..lambat update wish happy new year kat blog..busy katanya..sila percaya..haha...apapun tahun baru, buku baru..new chapter of 365 day...semoga setiap helaian tahun 2019 ni dipenuhi dengan perkara-perkara yang positif je...

azam tahun baru k.fiezz?tak tau la nak buh azam apa...semoga diberi kesihatan yang baik dan wish k.fiezz & mr hubby tetiap tahun start dari kitaorang mula kahwin,menjadi kenyataan tahun ni..aamiin..cepat aamiin sesama...


Azam korang apa plak?meh share gak..mana tahu boleh copy selain dari azam k.fiezz yang kat atas ni..hehe



www.fiezasani.xyz

Sambut Tahun Baru di Putrajaya


Tahun ni sambut tahun baru dengan adik ipar k.fiezz di Putrajaya...tak planned pun..tetiba adik ipar call ajak pi Putrajaya..k.fiezz on  je..mr hubby tak joint..besa la mr hubby k.fiezz tu, dia part kena jalan-jalan macam ni malas..yang parking jauh & kena jalan kaki..hah..memang idak la dia nak...memang jauh pun haritu kitaorang parking kereta & kena jalan kaki sampai kat area Istana Kehakiman sebab program tahun baru buat kat area situ...nasib la mr hubby tak ikut..kalau dia ikut, confirm dia duk dalam keta je..haha

Sampai je kat Putrajaya, k.fiezz & adik ipar pi ke Mc Donald Putrajaya Presint 2 dulu untuk dinner..Dah nak tahun baru cina ni, harus la makan Prosperity Burger..favourite k.fiezz la kalau kat Mc Donald ni...dia keluar kan bermusim..jadi bila jarang-jarang keluar ni,memang sedap je rasa dia sesekali makan...



www.fiezasani.xyz

Snap gambar ni, bagi kat mr hubby..terus dia pun order satu gak...pakej dengan twisties la bagai..sabar je la...Nasib ada KK kat area rumah k.fiezz...


www.fiezasani.xyz

Ada persembahan wayang kulit..pit stop jap kat sini sebab tunggu kawan adik ipar k.fiezz yang joint sekali...Elok pun stop jap kat sini, k.fiezz pening sebaik je masuk kat area ni sebab ramai orang...nampak lampu-lampu je...

Weeiii..faktor usiakah?dengan gelap..pastu orang duk pakai cekak berlampu la...berpinar biji mata nengok...adeh...

Nasib kitaorang sampai sini dah nak pukul 12.00 tengah malam so tak ada la lama sangat stuck dalam crowd ni...


www.fiezasani.xyz

Percikan bunga api yang ditunggu-tunggu...tepat pukul 12.00 tengah malam tahun 2019...
Gigih la k.fiezz selfie dalam gelap ni..try & error je guna mode NIGHT ni...Nampak tak yang riben berlampu belakang k.fiezz ni..hah, yang k.fiezz pening haritu sbb cekak berlampu ni la...adeh...


www.fiezasani.xyz

Ada pertunjukan lampu / laser kat ISTANA KEHAKIMAN ni..cantik..
Gambar ni adik ipar k.fiezz yang snap masa pertunjukan..k.fiezz tangkap gambar dia..Out..haha..sowy..tak reti nak tangkap gambar dalam gelap...


www.fiezasani.xyz

Dengan adik ipar k.fiezz...


www.fiezasani.xyz

Bunga Elektrik..patutnya ada lampu tapi masa kitaorang kat area sini, dah TUTUP..uwaa sabar je la...ni gara-gara lama kat toilet..masa masuk ke toilet, elok lagi menyala..keluar-keluar, tengok dah tutup..haha


www.fiezasani.xyz

dan banyak pokok-pokok di hias lampu macam ni...cantik gak la...ada banyak lagi hiasan kat pokok2 ni tapi k.fiezz snap yang mana dapat je la...

Overall okey la sambutan tahun baru di Putrajaya ni..

tapi tapi kan touching k.fiezz tengok lepas habis pertunjukan kat area Istana Kehakiman tu..Sebaik je habis pertunjukan, orang dah start beredar dari situ..sampah bersepah weiii...kesian tengok pakcik-pakcik alam flora bersihkan..memang la dorang di bayar over time tapi kan kita ni tak boleh ke bertanggungjawab sikit..buang sampah je...susah sangat ke..dah sedap makan,minum..buang la sampah memasing..macam ke berat benor nak buang sampah..2019 dah weiii..kesedaran sivik sikit perangai tu...

ni kalau orang luar tengok pun, obviously malaysian sangat perangai...memang la kita Malaysia tapi cuba la ubah perangai yang tak baper nak helok ni...harap sikap rakyat Malaysia yang suka buang sampah merata ni dapat diubah sikit demi sikit...

apapun SELAMAT TAHUN BARU 2019 pada semua pembaca blog k.fiezz yang rajin singgah kat sini..semoga apa yang diazamkan, dicita-citakan pada tahun ni terlaksana..aamiin...

You Might Also Like

8 Comment

  1. Selamat Tahun Baru kak fieza, taun ne tak sambut pun sebab semua lena awal hahha. Tapi rupanya sikap rakyat malaysia masih tak berubah walaupun dah tahun baru. Last year miza pergi putrajaya pun camtu huhu

    ReplyDelete
  2. selamt tahun baru 2019 fieza..:)

    ReplyDelete
  3. Selamat tahun baru 2019 kak fieza. Umur makin tua dah ni.

    ReplyDelete
  4. Happy New year, sis! nampak best je celebrate new year~ :D

    Btw, jemput datang join segmen bloglist Myra yang pertama! :D

    Myra | The Grey Lines Between Segment | Blog List For the First Half of 2019

    ReplyDelete
  5. Azam tahun baru rabia tahun 2019 :

    No more crying
    study hard
    nak kurus
    nak jadi blogger terkenal..
    Be happy walaupun banyak dugaan yg mendatang

    ReplyDelete
  6. salam tahun baru 2019. semoga sihat sentiasa dimurahkan rezeki.
    ceria2 selalu =)

    ReplyDelete