Total Pageviews

Borong Fame Soft Matte Lip Cream di SOGO

15:41

Kalau perasan haritu k.fiezz ada up status kat Facebook pasal FAME ni ada booth kat SOGO...hah, tunggu lagi..memang k.fiezz cari..

BOOTH FAME di SOGO

kisahnya ternampak IG fame ni ada up status tengah cari pekerja untuk booth dorang kat SOGO..masa k.fiezz baca tu?SOGO..hey..tempat laluan hari-hari tu..kat belah mana kah?K.fiezz komen kat post FAME , ada booth kat SOGO?..dan dia beritahu 'yes..ada..dah 3 bulan dorang beroperasi kat situ'...but bila k.fiezz tanya which floor..admin IG Fame tu tak jawab plak..sokay..sokay..orang bisnes kan..busy...

Minggu lepas hari rabu, k.fiezz saja round cari juga booth Fame ni..tak kira nak jugak..haha..ala, benornya bukan apa..k.fiezz memang dah lama nak re-stock fame ni..hat sebelum ni k.fiezz beli yang travel punya..comel-comel..dah nak abis la citer dia...nak beli melalui pos..nak guna alamat mana ni?adeh..dilema sangat tau..ada la alamat adik sepupu k.fiezz tapi segan pulak selalu guna alamat dia kan...Jadi bila tahu FAME ada booth kat SOGO...Happy  la k.fiezz ni,hah...tak yah beli melalui pos...

Dan jumpa pun booth FAME ni lepas jenuh berpusing..booth dia kecik je uolls..kalau nak cari kat SOGO..dia tingkat 1..kat area yang selalu buat sales SOGO tu..ala, kalau selalu pi SOGO, tau la kat mana tempat sales tingkat 1 tu...so booth FAME ni disebalik tiang di area situ & booth dia macam tak perasan je mula-mula..k.fiezz pun jenuh cari,tanya staff SOGO kat situ, dan jumpa pun...untuk cantik kan...eh bibir yang cantik, tak pe la berpusing satu sogo pun..haha..

Dah jumpa booth nya..usyar dulu..esoknya big boss a.k.a mr hubby bagi fulus, lelaju balik kerja singgah SOGO borong FAME SOFT MATTE LIP CREAM ni..hehe...

dan hasilnya..tadaaa...

FAME SOFT MATTE LIP CREAM  in da houz...



www.fiezasani.xyz

hah, caya tak...Dengan resit SOGO k.fiezz bagi bukti beli FAME SOFT MATTE LIP CREAM ni kat SOGO...kot la ada yang was was..betul ke ada booth FAME kat SOGO..tapi kalau booth dia dah tutup masa korang cari tu, tak dapek la nak tolong yea...

Meh tengok warna-warna pilihan Fame Soft Matte Lip Cream pilihan k.fiezz...


www.fiezasani.xyz

SCARLETT - ni warna baru..so harga dia lebih singgit..
RM30.00

Masa nak amik warna ni, salesgirl FAME tu yang suggest pada k.fiezz..kata dia warna ni seesuai pakai ke pejabat..ada satu lagi kod - TOPAZ..cantik gak..lebih kurang warna cam ni..tapi dah abis stok kat situ...aisehhh..baru nak amik jugak..


www.fiezasani.xyz

RUBY - RM29.00

yang ni warna dia macam purple sikit..tapi purple gelap..bila dah apply kat bibir, tak nampak sangat la warna purple dia tu...macam yg korang boleh tengok kat gambar k.fiezz ni...


www.fiezasani.xyz

GOSSIP - RM29.00

Yang ni macam pink sikit...

KENAPA SUKA FAME SOFT MATTE LIP CREAM NI?

Tekstur warna dia lembut & melekat elok kat bibir..rasa ringan je..macam tak pakai lipstick je padahal fame sentiasa di bibir..cewah..haha...Tak mengeringkan yang sebabkan bibir sakit/pedih..Warna-warna lip cream fame ni pun cantik-cantik yang jadi favourite k.fiezz...tahan lama so walaupun lepas makan, tak perlu nak touch up sangat..warna tu masih ada..nak bersihkan pun senang..yang penting ada kelulusan KKM...

K.fiezz dah cuba beberapa jenama lipstik lain..tak sesuai..bukan ngengada nak yang branded pulak tau...tapi yang mana tak sesuai dengan k.fiezz tu menyebabkan sakit kat sekitar bibir..dia jadi merekah & kita nak kutil lebihan kepingan kat situ..bila dah kita duk tarik2 lebihan kepingan tu,jadi luka la plak..kena air..udah pedih...

So hasil try & error mencuba jenama-jenama lipstik..yang FAME ni je nampak serasi dengan k.fiezz...buktinya fame travel kit yang k.fiezz beli masa nak raya tu, memang sampai dah nak abis,k.fiezz guna...

lipstik lain, yang mana tak sesuai..k.fiezz dah buang dalam tong sampah...huhu..yelah tak sesuai kan..baik la k.fiezz buang...

jadi ni la sebab kenapa k.fiezz suka dengan jenama Fame ni...Jom tengok apa isi kandungan Fame Soft Matte Lip Cream ni yang menyebabkan dia serasi dengan k.fiezz...

Kandungan FAME Soft Matte Lip Cream

Jojoba Oil - Menjadikan bibir lembut & menghilangkan kulit mati di bibir
Olive Oil - Merupakan pelembap yang berkhasiat untuk bibir
Sunflower Oil - Tinggi kandugnan Vit.E untuk mengekalkan kelembapan bibir. Berkesan menentang keradangan & kerengsaan pada bibir
Coconut Oil - Menjadikan sapuan lip cream mudah dan sekata
Collagen - Supaya bibir tampil penuh & mungil




You Might Also Like

10 Comment

  1. SA ada topaz, gossip ngan satu lagi x ingat nama..suka gak ngan Fame...tau kat sogo ada kaunter dia..nanti nak terjah gak la..tunggu betul2 sihat

    ReplyDelete
  2. Yant scarlett n rose tu cantik, yg saru lg purple, maybr utk night make up ok kot ...

    ReplyDelete
  3. mmg suka pakai fame lip cream...byk juga koleksi dr awal fame dikenalkan...paling suka color gossip

    ReplyDelete
  4. amboi..kemahin memborong dia ek...tapi sesekali memborong tu best gak..kekadang tak hengat dunia..janji poket penuh

    ReplyDelete
  5. cntik...
    yaya suka pakai lip tint je...heee

    ReplyDelete
  6. Cantik . Ccl pun banyak koleksi lipstick , tiap hri berbeza2 lipstick haa..

    ReplyDelete
  7. wah byk shopping. lama tak singgah ke sogo

    ReplyDelete
  8. cantik-cantik warna dia erk..dapat lahh melawa dengan pelbagai warna yang ada tuu...sesuai dengan tuan dia

    ReplyDelete