Total Pageviews

Ke Museum Chocolate & Coffee Penang. Chocolate Lover, Anyone?

23:14

Sambung entry short vacay ke Penang baru-baru ni..Haritu cerita pi ke << MUZIUM KRISTAL >> kan..Meh kali ni nak bawa korang ke Muzium Coklat & Kopi pulak..Any chocolate lover here..kak fiezz, yes salah sorang peminat coklat weii..sapa tak suka coklat..ishh jarang jumpa orang tak suka coklat.. Kalau tanya, semua suka... 

Chocolate & coffee Museum


Muzium ni bukan la macam muzium yg pamer barang, cuma boleh tengok je.. Korang masuk dalam ni pelbagai jenis coklat ada..ada yang sample, boleh rasa.. Nk beli, pilih la mengikut bajet memasing.. Dan citarasa memasing.. 

Yg sample coklat bila masuk kat dalam ni, staff memang akan bagi untuk kita rasa.. Jadi rasa la, boleh tahu yg mana sedap & berbaloi untuk dibeli.. Harga mahai weii.. Kang terbeli yang tak sedap, nyesal u.. Yg k.fiezz rasa haritu, coklat yg berintikan mangga.. Sedap sangat.. Suka.. Tapi nak beli, ber huhu.. Boleh tahan rega dia. Kalau ada bajet lebih boleh la nak beli.. 

K.fiezz & mr hubby masa ke sini, bajet kureng... Jadi kita rasa yg sample je la.. Haha.. 

Dah nama muzium coklat & kopi. So selain coklat, kopi wajib la ada.. Sample air kopi pun akan di bagi rasa. Jadi sebelum nak beli tu, boleh rasa yg kena dengan citarasa memasing.. 

www.fiezasani.xyz
Yeay.. Jom terjah, chocolate lover.. 

www.fiezasani.xyz
Posing sat. Mr hubby mana, dun ask.. Dia dah dpt duduk, susah nak bangun.. Haha.. 

www.fiezasani.xyz
Entrance nak masuk ke muzium coklat & kopi ni.. 

www.fiezasani.xyz
Kat dalam ni tak boleh tangkap gambar. Masa k.fiezz tangkap gambar ni, kena tegur dgn staff dia, tak dibenarkan ambil gambar.. Huhu.. 

www.fiezasani.xyz
Cafe ice cream & coffee di bahagian hadapan. Boleh beli ais krim/air berasaskan coklat & kopi kat sini.. Harga.. Boleh la boleh la.. 

www.fiezasani.xyz
Ice-cream Oreo - 1 bekas ni RM5

www.fiezasani.xyz
2 orang budak kecik ni pilih ais krim coklat

www.fiezasani.xyz
Imagine k.fiezz & mr hubby with 2 boys..hehe..

So kalau korang ke Penang, boleh la singgah ke sini juga. Untuk k.fiezz menarik la cuma harga coklat2 dia, huhu sikit.. But kalau yg ada bajet, okey je kot dengan harga dia..

Masuk ke sini percuma,kalau nak beli je sediakan RM.. Haha..

InFo Museum Chocolate & Coffee Penang

Alamat - 22, Leith Street,10200 Penang,Malaysia

04-250 2488

chocolatemuseum@live.com

waktu operasi - 9.00 pagi - 6.00 petang

You Might Also Like

5 Comment

  1. cheq sukaaa gak cekelat !! yummms and yes chocs situ mahal kak. company Beryls punya kalo tak silap. next to the building ada hotel Red Cabbana CT penah tidur situ. malam2 bau coklat hehehe.. nasib x ngigau =P

    ReplyDelete
  2. Alamak..kena tegur ye.i like chocolate..kit kat ada jual x? hehe..sbb rabia suka makan coklat kit kat.

    ReplyDelete
  3. Wahhh kita suka muzium ni kak ..tapiii tah bilalah dapat p sana tu

    ReplyDelete
  4. bestnya cokelate ... ok, I am a big fan of chocolate, anything with chocolate, memang mrs pip suka ...

    ReplyDelete
  5. Mmmm kalau saya masuk sini.. Agak² behave x hehe.. Sbb saya chocoholic

    ReplyDelete