Total Pageviews

Jom Kita Bercuti Ke SEEngapore Dengan Traveloka Promotion. Ini Antara 7 Tempat Menarik di SEEngapore.

08:30

Throwback time cuti-cuti ke Universal Studio Singapore beberapa tahun lepas..Best weii kat sini..Best tak bestnya, 2x la k.fiezz & mr hubby jejak kaki ke Universal Studio Singapore..First time kitaorang berdua je..Kali kedua dengan family mr hubby...

Kagum dengan mainan-mainan dalam Universal Studio Singapore tau..canggih canggih  weiii..terutama yang TRANSFORMER tu..Dah rasa macam berlakon dalam cerita transformer je...Sangat real...Kalau ada bajet lebih, nak jejak ke Singapore lagi...hehe..Kalau sebelum ni cuma kat Universal Studio Singapore je..kali ni nak explore satu Singapore pula...Walaupun Singapore negara dia kecil je tapi banyak tempat-tempat menarik kat situ..Nanti k.fiezz kongsi tempat-tempat menarik kat Singapura...

Kalau ada bajet, kitaorang nak explore Singapura dengan membuat tempahan di TRAVELOKA pula...

Kenapa TRAVELOKA

sebab TRAVELOKA tengah adakan promosi jom ke Seengapore, feel it good time gitu...So dah ada promosi ni, harus la tawaran-tawaran menarik kan TRAVELOKA bagi...Lagipun macam yang kita tahu TRAVELOKA ni dah dikenali sebagai 'one stop travel apps'..Dan mesti la TRAVELOKA menawarkan kemudahan perjalanan dan percutian kita ke Singapura sempena promosi seengapore ni..Nak tau tak promosi yang TRAVELOKA bagi ni..Meh nak habaq sikit..TRAVELOKA bagi diskaun best iaitu RM50 flat rate diskaun untuk penerbangan pergi-balik dari mana-mana lapangan terbang di Malaysia ke Singapura dengan menempah di TRAVELOKA melalui website atau aplikasi TRAVELOKA. Jangan lupa gunakan kod GOSG masa buat pembayaran. 

Dah fly ke sana, tempat penginapan macam mana pula,kan..Jangan risau potongan sehingga 20% untuk tempahan hotel di Singapura. Tiada kupon diperlukan. Semasa  cari tempat penginapan nanti, sila cari hotel yang ada diskaun 20% dari harga asal. nampak?jimat dah disitu..Boleh explore seengapore dengan senang hati..

Setel penginapan & penerbangan ke seengapore ni..boleh mula menabung untuk sesi tour di Singapore nanti...

OFFER DI TRAVELOKA NI SAMPAI BILA?

Okey, offer ni valid mulai 1 September -30 September 2018, tak kisah korang nak travel ke Singapura ni bila..Yg penting buat tempahan penerbangan & penginapan dulu di TRAVELOKA ni..


APA TARIKAN DI SINGAPURA NI?

Dah cerita pasal kempen TRAVELOKA ni, meh kita tengok pula tempat-tempat best dan yang wajib dikunjungi kalau ke sini...Antara senarai bawah ni, satu je k.fiezz pernah jejak..Jadi nampak tak reason kukuh untuk repeat ..hehe..

THE MERLION TOWER

www.fiezasani.xyz
Sumber - Google

Menara Merlion ni berketinggian 37 meter dan lokasi yang wajib singgah sebab boleh menikmati pemandangan yang menarik dari MULUT MERLION ni sendiri..oo..boleh naik ke situ rupanya dengan menggunakan lif. Dari dalam mulut MERLION ni,kita boleh melihat pemandangan Pulau Sentosa 360 darjah. Lepas dah penat cuci mata kat sini, kita boleh masukkan tiket kita ke dalam salah satu patung emas MERLION yang ada di menara ni untuk dapatkan 'prosperity coin' yang dihasilkan secara eksklusif..

Madame Tussauds Singapore
www.fiezasani.xyz
Sumber - Google

Okey, tak yah cerita detail la kan kalau nama Madame Tussauds ni..semua tahu kan..patung-patung selebriti terkenal ada kat sini..Boleh la nak bergambar dengan selebriti-selebriti ni..hehe..walaupun patung je..nak jumpa depan depan, keberangkalian tu sangat la 0.00001% je..haha...Jadi ni la peluang nak bergambar dengan selebriti-selebriti popular di dunia...apa lagi dah bergambar tu, wajib la kan post kat social media..hehe..time  ni la nak berlagak sikit bergambar dengan selebriti..haha...

Universal Studio Singapore

www.fiezasani.xyz
Sumber - Google

Hah..ni tak yah cerita gak la..k.fiezz & mr hubby dah pernah jejak kat sini..hehe..Boleh rujuk entry lama k.fiezz label VACATION..panjang lebar k.fiezz cerita pasal Universal Studio Singapore ni tau...Memang best...wajib jejak kalau ke singapore...
Singapore Flyer
www.fiezasani.xyz
Sumber - Google

Hah..ni pun k.fiezz tertarik nak cuba ni..hehe..macam berani..haha..Ferris Wheel ni terdiri dari kapsul-kapsul yang ada aircond untuk 28 orang penumpang..Kita boleh tengok pemandangan indah sekeliling secara 360 darjah. Kalau ada hari yang jelas, boleh nampak Malaysia juga...
Sentosa 4D AdventureLand
www.fiezasani.xyz
Sumber - Google

Mesti best kan kat sini..Dari info yang k.fiezz baca, kat sini kita boleh terokai hutan, gunung dan kawasan misteri yang lain..real experience gitu..Ada simulasi pergerakan roller coaster dengan aktiviti Extreme Log Ride yang akan bawa kita ke Himalamazon..Semua pengalaman ni sangat real dari segi bau, sentuhan & pemandangan..wahhh..mesti best ni...

Sentosa Adventure Park

www.fiezasani.xyz
Sumber - Google

Hah, ni tengok gambar pun dah tahu..pencinta aktivit lasak, tempat ni memang wajib singgah..Pencinta aktiviti lasak ni selalunya suka mencabar adrenalin dorang..k.fiezz ko ni..berani tu berani la nak cuba tapi lebih kepada takut..haha..
Antara yang ada di sini adalah MegaZip untuk aktiviti flying fox yang terpanjang di Asia, MegaClimb, MegaWall untuk pengalaman wall climbing yang tertinggi di Singapura dan MegaJump. Kalau korang bercadang ke sini nanti , start bersenam sekarang...Kuatkan stamina untuk mencuba semua yang ada di sini sepuas hati!
Bugis Street
www.fiezasani.xyz
Sumber - Google

Yang ni tempat favourite k.fiezz..haha..tempat shopping la korang..lokasi Bugis Street ni berdekatan dengan MRT Bugis..strategik sangat tu...Kat sini boleh dapatkan cenderamata dengan harga yang berpatutan..
Di sini macam-macam barang dari pakaian, cenderamata, kosmetik hinggalah ke gajet, semuanya ada di sini. Ada lebih daripada 800 gerai di sini, memang tak habis jalan kalau sehari. 
See walaupun singapura dikenali dengan negara yang kecil tapi banyak kan tempat-tempat menarik kat sini..Ni sikit k.fiezz share..sebenarnya banyak lagi..

You Might Also Like

14 Comment

  1. Replies
    1. hah, boleh repeat kolin..ada promosi traveloka ni...

      Delete
  2. Bestnyaaa kalau dapat jalan jalan Kota Singa ni. Okay dah masukkan dalam wishlist nak pergi one day.

    ReplyDelete
  3. last p spore 2012...tp pegi USS je tk sempat round2 tmpt menarik kt spore...booking dgn traveloka best ni sbb ada coupon bole dpt diskaun..mmg dh byk kali booking thru traveloka

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la kita..ke USS je..tmpt2 lain area spore, belum explore lagi..boleh repeat ni, ada promosi traveloka ni..

      Delete
  4. banyak tempat rupanya nak explore di singapore

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..nmpk je negara kecik..tpi byk tmpt2 best..

      Delete
  5. Bestnya kak.. banyak tempat menarik

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..akak tau beberapa tmpt je..upenya byk lagi hat lain..

      Delete
  6. Ada rezeki bolehlah jalan ke ingapura nanti.. Banyak tempat menarik nie..

    ReplyDelete
  7. tak pernah pergi lagi!!macam best gila Singapore ni!banyak tempat best..

    ReplyDelete
  8. Ada plan nak ke Singapore juga, sebab laki n anak-anak belum pernah jejakkan kaki ke Singapore.

    ReplyDelete
  9. Liez pun nak repeat singapore sbb last pergi sbb kerja.. xsempat berjalan kecuali ke Merlion je

    ReplyDelete