Total Pageviews

Pernah Dengar Tak Pasal Susu Kolostrum C2Joy

15:16

Susu Kolostrum..Pernah dengar tak pasal kolostrum-kolostrum ni?mesti tak pernah,kan..ke k.fiezz yang tak pernah tapi orang lain dah lama dengar dan tahu pun apa menda kolostrum ni..okey, tak pe la memandangkan k.fiezz tak tahu..k.fiezz nak godek sikit la info pasal susu kolostrum ni..kolostrum ni rupanya cairan pra susu yang dihasilkan oleh lembu betina sebaik melahirkan anak sehingga 48 jam pertama. Apa yang bagus kolostrum ni?Kenapa elok pulak kan kolostrum ni?bila k.fiezz baca, sebab kolostrum ni mengandungi faktor immunisasi tubuh badan, faktor pertumbuhan dan faktor nutrisi yang diperlukan oleh manusia...dan kolostrum lembu ni paling sama dengan kolostrum manusia & mempunyai 4x ganda lebih kaya faktor imunisasi daripada kolostrum manusia.

Ooo..baru k.fiezz tahu pasal kolostrum ni..kalau korang pun tak tahu..so dah tahu la kan pasal kolostrum ni..K.fiezz cerita pasal kolostrum ni sebab nak share dengan korang Susu Kolostrum C2Joy ni..

Apa pulak la k.fiezz nak promote ni,kan..hehe..Ala nak sharing menda yang elok..tak salah kan..Kalau korang berminat nak cuba ke apa, nanti boleh la hubungi no.kat bawah ni..

SuSu Kolostrum C2Joy



Sumber - Google

1 kotak x 25 sachet x 15g
Kandungan - Susu New Zealand, Susu Kolostrum New Zealand, TruCal

Susu Kolostrum C2Joy ni merupakan hasil kajian dari Institue of Colostrum Research (ICR) yang ditubuhkan di New Zealand untuk mengumpul dan menghasilkan penyelidikan mengenai data-data kolostrum ni. Dan ICR memberi sokongan dan input untuk semua produk kolostrum di seluruh dunia.

Susu Kolostrum C2Joy mengandungi TruCal yang dihasilkan oleh Glanbia Nutrional di Amerika yang merupakan pengilang bahan mentah nutrisi terbesar di dunia. TruCal ni kalsium yang diekstrak daripada susu lembu dan telah terbukti dapat membantu kesihatan tulang manusia secara optima.

Kalsium daripada susu telah terbukti di dunia merupakan media & sumber kalsium dan mineral yang paling selamat dan bagus untuk manusia. C2Joy dengan formula TruCal ni 99% hampir sama dengan komposisi tulang manusia untuk menjamin penyerapan oleh tulang manusia hampir sempurna.

Jom kita tengok apa kelebihan susu kolostrum c2joy ni...

Kelebihan Susu Kolostrum C2Joy

> Meningkatkan kesegaran dan kesihatan secara keseluruhan
> Meningkatkan sistem imunisasi badan
> Meningkatkan dan memperbaiki sistem metabolisme badan
> Melambatkan proses penuaan (anti-aging)/awet muda
> Meningkatkan daya ingatan dan kecerdasan otak
> Mengurankan lemak di dalam tubuh tanpa perlu diet
> Membentukkan otot tanpa lemak
> Memperbaiki tisu dan kulit tubuh badan
> Menurunkan kadar kolesterol dan kadar gula dalam darah
> Memelihara kekuatan tulang (Osteoporosis)
> Memelihara fungsi hati, jantung, ginjal, paru-paru dan saluran pernafasan
> Mengatasi penyakit ulser
> Mencegah pertumbuhan sel tumor dan kanser
> Membantu mencegah & penyembuhan myoma, cyst & gastrik
> Membantu memelihara saluran pernafasan dan sistem pencernaan
> Mencegah serangan jantung, strok & penyakit Alzheimer
> Melawan virus, kuman, bakteria dan parasit
> Menstabilkan tekanan darah
> Pemulihan sel, DNA & RNA
> Anti-alergi, Anti-inflamasi dan anti-toksik

Nampak tak banyaknya benefit susu kolostrum C2Joy ni..Patut ramai memilih susu kolostrum c2Joy ni..

PENGAMBILAN KONSISTEN SUSU C2Joy

k.fiezz tengok testimoni kat pamphlet dia pun, ramai yang bagi feedback positive..Ada yang berjaya merawat masalah kesihatan masing-masing..ada yang tonsil bengkak, batuk berterusan, gastrik, migrain, tyroid darah..uiiihh...macam-macam penyakit sekarang ni sebab punca dari pelbagai faktor sekeliling kita contohnya makanan yang kita ambil..Tapi apa nak buat kan..takkan tak nak makan pulak..kang laparrr pulak..tapi dengan ada susu kolostrum C2Joy ni dapat mencegah dari mengalami penyakit yang merbahaya. Insyaallah..kita mencuba...

Tapi apapun k.fiezz rasa untuk mendapat kesan yang diingini, kita kena konsisten bila mengambil pemakanan tambahan macam ni.. dan pastikan minum air putih mengikut sukatan yang diperlukan oleh badan untuk memastikan makanan tambahan yang kita ambil macam susu c2joy ni dapat diproses di dalam badan dengan sempurna dan kita mendapat kesan seperti yang kita nak..

Hidup sihat dengan susu kolostrum C2Joy...

Maklumat lanjut ~

Website : www.c2joy.com.my
Hubungi : 012-7183984 

You Might Also Like

3 Comment

  1. bagus juga rabia minum ni..rabia kan operation jantung berlubang.semoga kak doakan kesihatan rabia sihat sentiasa ye.boleh cuba susu ni.

    ReplyDelete
  2. first time dengar pasal produk ni

    ReplyDelete
  3. Tak pernah dengar lagi pasal susu kolostrum ni. First time :)

    ReplyDelete