Total Pageviews

Garlic Complex Shaklee | Merawat Masalah Bisul Berulang

08:30

Haritu mr hubby kak fiezz kena bisul atau bengkak-bengkak kat badan..semua di tempat2 sensitif..Bila duk fikir kenapa mr hubby selalu kena bisul2 ni?sebab agak kerap juga la mr hubby kena..Duk fikir2 minum apa..makan apa..dan conclusion rupanya mr hubby alergik minuman berkafein..Sebab tiap kali lepas minum je, selang sehari atau dua hari kemudian mesti bisul tu naik..Mula dengan bengkak biasa je dulu..Lepas tu nampak naik mata (nanah)..Jadi dah nampak nanah tu harus la bisul kan..

Kak fiezz pun mencari info dari mr.google cara untuk merawat masalah kekerapan bisul yang mr hubby selalu kena ni..dan dari hasil carian, ramai yang suggest Garlic Complex Shaklee ni...Kekerapan naik bisul ni juga selain sebab kak fiezz mention kat atas, boleh disebabkan dari banyak faktor lain..Jadi kak fiezz google cari solution sebab selalu sangat bisul tu naik, dari info yang kak fiezz baca di blog-blog ramai yang bagi petua menggunakan bawang putih kerana sifat antibiotik nya yang tinggi, kalau ikut cara lama potong halus & tempek pada bisul tapi sikit renyah la kan..Jadi kalau cara moden, telan Garlic Complex Shaklee ni la jawabnya..Kita cuba rawat dari dalam badan untuk mengelakkan masalah bisul ni berulang..Bawang putih bukan sahaja untuk mengatasi bisul tapi boleh tingkatkan imuniti tubuh dan menyekat pembentukan kulat, yis candida & virus lain.


1 tablet garlic Shaklee menyamai 2 ulas bawang putih segar yang berkualiti..Kalau kita nak makan bawang putih segar-segar memang tak la,kan Tak boleh telan..Jadi cara paling mudah & senang, amalkan pengambilan Garlic Complex Shaklee..

Meh tengok antara fungsi Garlic Complex Shaklee ni..

- Mengelakkan pertumbuhan sel kanser
- Melambatkan proses penuaan
- Meredakan stress
- Menghilangkan tekanan darah tinggi
- Menurunkan kadar kolestrol
- Meningkatkan insulin darah bagi penghidap diabetis
- Melumpuhkan radikal bebas yang menganggu sistemm kekebalan tubuh
- Menjaga stamina tubuh
- Merawat gastrik/angin
- Merawat asma/batuk/selsema
- Mengatasi/Melegakan senggugut
- Mengubati luka
- Mengandungi vitamin A, B & C
- Mengandungi kalsium & potassium
-Bermanfaat sebagai penawar racun (detoxifier) yang melindungi tubuh dari pelbagai penyakit

So, mr hubby pun baru je makan Garlic Complex Shaklee ni sebagai makanan tambahan tapi kena pantang juga la tak boleh minum kafein..Kang memasal pulak bisul tumbuh balik..Hope membantu la masalah bisul mr hubby kak fiezz yang selalu naik tak kira tempat tu..

Btw, kalau sesapa nak cari produk shaklee boleh roger kawan kak fiezz (no.telefon yang tertera kat gambar atas ni)..

You Might Also Like

7 Comment

  1. Miza pun suka garlic ne senang telan jew. Hari tu sakit gg miza makan ne untuk kurangkan rasa berdenyut alhamdulillah berkesan

    ReplyDelete
  2. Ahaa la kan dari kena makan bawang putih tu lebih baik ambil garlic Complex. Tak lalu nak makan bawang tu

    ReplyDelete
  3. rabia minum esp shaklee ..mmg best sgt esp shaklee ni..sedap..rabia kan ada gastrik.alhamdulillah sejak minum esp ni.gastrik dah hilang dah

    ReplyDelete
  4. feedback dari pengguna shaklee memang produk ni berkesan

    ReplyDelete
  5. saya peminat tegar shaklee kak hehehe

    ReplyDelete