Terpengaruh Juga Dengan Titian Cinta Ni

09:38

Haritu pi library, bos suruh cari buku pasal kerja..Kak fiezz ambil kesempatan cari novel sekali..haha..Nak tau kak fiezz cari novel apa?Kalau follow kak fiezz kat fb atau twitter mesti tahu cerita apa..Kak fiezz ada update pasal cerita tu..Ala, cerita apa lagi tengah hot sekarang..Kalau tak cerita Titian Cinta pukul 7 malam di TV3 tu..eh!!mula-mula kak fiezz tak layan pun cerita ni..Ada tertengok masa episod awal tapi malas nak terpengaruh..Kononnya la..Sekali terjebak jugak, ko..Macamana kak fiezz terjebak..Kisahnya tertengok dari sedutan-sedutan drama ni kat IG..Dah tengok sedutan sikit-sikit tu, terus la hoverrr terpengaruhnya..adeh...Kak fiezz ni jarang tengok cerita melayu benornya..Kurang gemar nak layan cerita melayu tapi kalau kak fiezz dah terpengaruh, mmg drama tu hebat la sampai mampu menambat hati kak fiezz nak tengok cerita dia kat tv...

Lepas tu kak fiezz  terbaca novel online cerita ni kat blog penulis dia..Emo baca novel nya..Sampai meleleh-leleh air mata..Ni malas nak ter'follow, tau..Tapi memandangkan dah ter pun, kita follow je la sampai habis episod..Tambah-tambah hero dia Zul Arifin tu..mak aih..sado u..haha..astagfirullah..fieza..fieza..tu mr hubby yang sado seketul ada kat rumah..haha...Cuma novel online ni sampai bab 25 jer..Selebihnya sila cari novel hardcopy dia..Tu yang kak fiezz mencari kat library kot ada..Tapi tak ada la pulak..Dah kena cari pulak kat kedai...Kak fiezz dulu kaki novel tapi kebiasaanya kak fiezz cari novel yang dah diadaptasi ke drama..sebab masa menjiwai watak dalam novel tu, senang nak imagine hero & heroin cerita dia..hehe...

Kalau korang nak baca novel online Titian Cinta ni, boleh ke blog penulis Ridhyaiman

www.fiezasani.xyz

Sinopsis Titian Cinta..Kredit di SINI

Dulu, dia pernah dihalau bagai kucing kurap oleh suami sendiri. Kini, setelah empat tahun membawa diri di bumi asing, ‘Aisy pulang dengan nekad mahu menuntut janji yang pernah dilafazkan oleh sang suami. Namun, tatkala bertemu, lain pula yang terjadi.

“Tak baik seorang isteri menipu suaminya sendiri. Berdosa..” – Harris

“Minta maaf Encik Umayr Harris Tan Sri Hakim. Saya bukan lagi isteri sesiapa.” – ‘Aisy

“Dan untuk pengetahuan Puan Rahadatul ‘Aisy Hilmi, talak berada di tangan suami. Seingat akal abang yang masih waras ini, abang tak pernah ceraikan ‘Aisy.” – Harris

Kepulangan ‘Aisy memang dinanti Harris. Dia ingin menebus khilafnya. Kerana cemburu, dia sanggup menghina isteri sendiri. Kerana gagal mengawal baran, dia tegar menyakiti tubuh isteri dengan tangan sendiri. Kini, dia mahu menebus semuanya.

“Saya tak cukup baik nak maafkan awak, Harris. Kembali hidup dengan awak, that's the last thing I will do.” – Aisy

Pun begitu, kesungguhan dan kesabaran Harris meladeni setiap onar yang sengaja diciptanya membuatkan tekad ‘Aisy semakin goyah. Penerimaan Harris terhadap kekurangan dirinya buatkan ‘Aisy akur pada jodoh dan ketentuan Ilahi.

Saat bahagia menjelma, mendung datang lagi. Kemunculan Rayyan, lelaki tampan bermata hazel membuatkan Harris dihambat rasa cemburu yang tak bertepi.

Siapakah Rayyan sebenarnya di hati ‘Aisy? Akankah bahagia menjadi milik mereka nanti? Mampukah titian cinta mereka yang sudah retak menanti belah itu dicantum kembali? Atau, mungkinkah Rayyan layak menjadi pengganti?

Review drama, setakat ni kak fiezz suka sangat kecuali part perubatan berkaitan rahim tu..Confuse jap tengok scene tu?Eh..Rahim ada dua ke?Adeh...Semalam terbaca komen dari isteri pengarah drama ni, scene yang ni buat banyak kali dan doktor perempuan tu bukan pelakon tambahan..dia memang doktor..Mungkin sebab gugup dan malu tambah2 berlakon depan krew2 lain, dan paling gugup berlakon dengan Zul Aripin jadi ada kesilapan dialog di situ..Kalau kak fiezz pun, ntah dialog apa la yang keluar gamaknya..haha..Sokay, no body is perfect...lagipun point yang nak disampaikan si Aisy berkemungkinan susah untuk hamil dalam scene ni...

Tapi apapun lakonan abg sado Zul Arifin tu kak fiezz suka sangat...Terbawa-bawa..Zul berjaya bawa watak dia with his own way..sweet tapi tegas..Dengan gaya muka dia yang bersahaja tu, macam real je suami isteri...Nampak sepadan pulak..eh!!

Cubaan demi cubaan Harris untuk tackle balik si isteri untuk tebus balik kesalahan dia 4 tahun lepas, berjaya juga bila Aisy menerima Harris semula..Walaupun Aisy kembali bersama Harris, Aisy tetap rasa kekurangan sebagai seorang wanita kesan dari peristiwa 4 tahun yang lalu..Part ni, kak fiezz emo sikit..huhu..Bertabah la..Kak fiezz tahu feel dia macamana...Tambah episod semalam..Adeh..memang hati kena kental betul..ku terasa...huhu...yang penting nasib baik mak mertua kita tak macam Puan Sri Nora tu..Kalau sampai mak mertua bagi surat poligami tu, tak tau la nak cakap macamana...Kak fiezz nangis kot..eh!!ni dalam cerita la..real life, mak mertua kita sporting..tak macam Puan Sri Nora tu..ntah apa2..nak jugak menantu pilihan dia si Sofea rambut karat tu..padahal Sofea yang buat hal dulu..Lepas tu hegeh2 nak jugak kat si Harris...4 tahun aisy kat oversea pun tak berjaya nak tackle Harris..

Eh..tercerita pulak..Kalau korang tak tengok drama ni mesti blur apa la yang kak fiezz duk bebel2 ni..haha..Kalau nak tahu, sila la ter 'follow juga drama ni macam kak fiezz..Kita tengok apa kesudahan Harris & Aisy..Bahagia kah?tak bahagia kah?

You Might Also Like

13 Comment

  1. SA tengah cari novel citer ni...x nak tgok drama sebab lambat..SA lebih prefer baca novel..well x layan drama ni pun..tp tau la dari conversation kaan2 kat opis

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la SA..nk cari novel dia gak...mcm best je...

      Delete
  2. Viral juga cerita ni ye? Yani tak tengok tapi ada terbaca kes istilah perubatan yang digunakan tak betul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah..msa tgk scene tu cam confuse jap..tpi pikir tersalah dialog ni...

      Delete
  3. Hahah! Nani pun layan jugak sebab ada Zul Ariffin. Eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam sama je..kak fiezz pun layan sbb abg sado tu..eh!!hehe

      Delete
  4. CCL pun follow jugak drama ni ,tapi dah nak habis .

    ReplyDelete
  5. xtengok pun..tapi ramai ckp best drama ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. utk akak best citer dia walaupun mula2 akak jual mahal 😂..x nk tgk kononnya
      .haha

      Delete
  6. Ni mcm cerita yg kt TV Tu ye

    ReplyDelete