Belajar Cara Pakai Shawl Dengan Bantuan Tutorial Di You Tube

08:00

Minggu lepas kak fiezz dan mr hubby attend kenduri sempena sepupu mr hubby bakal menunaikan haji..Jadi takkan nak free hair pulak ke kenduri ni..Harus la pakai tudung kan..Sebelum2 ni kalau kak fiezz nak pakai tudung, memang mintak bantuan dengan adik sepupu, adik ipar..tengok la sapa yang ada..Ni kat rumah..nak mintak tolong sapa pulak, kan..Gigih cari tutorial lilit shawl kat you tube..Tu pun kalau jadi..kadang duk lilit, lilit, lilit..haram menjadi..Kak  fiezz pulak satu habit kalau pakai tudung, suka jenis shawl..tak nak hat lain..Konfiden level tinggi je nak pakai shawl..Padahal nak lilit tudung pun terkial-kial..haha..tapi kali ni, cabar gak diri sendiri..ah!!ghasak..cuba jugak..Kenduri lepas isyak..Petang sambil2 goreng keropok lekor, kak fiezz dah cari shawl ikut warna yang bersesuaian..Koleksi shawl kak fiezz memang banyak..boleh kata majoriti tudung kak fiezz adalah shawl...
So berbalik pada topik nak melilit shawl ni..Lepas dah jumpa warna yang kak fiezz nak, apa lagi bukak you tube..cari tutorial instant shawl 1 muka..kak fiezz dapat shawl ni (yang kak fiezz pakai dalam gambar ni) dari satu review..Pernah beberapa kali nak pakai tapi bila part lilit tu, terus give up..haha...Yang ni, cuba jugak..dan berjayaaaa..yeayyy..tapi tak berapa nak menjadi sangat la..pada kak fiezz yang 1st timer ni, boleh la tu...rasa dah tahap jelita dah tu..hehe..Siap masa sampai ke rumah sepupu mr hubby, wife sepupu tak cam kak fiezz..dia ingatkan orang lain..okey, part ni tak tahu nak gelak ke nak sentap..hmmm...

Tadaaa..hasil 1st time melilit shawl sendiri..saja bagi tepi tu berkibar sebab baju cekci uoll belah belakang..kain lycra..jenis melekap kat badan..aiseyy, tu saja biar shawl pesen cenggini..dapat tutup sikit belah belakang...

OOTD kak fiezz..lawa ke idok?hehe

You Might Also Like

7 Comment

  1. comel fiezz...cik nor klu nak cepat bawal jer la..mls nak lilit..haha

    ReplyDelete
  2. cantik kak..rabia tak pandai pakai shawl..pakai instant shawl dgn bawal je

    ReplyDelete
  3. Wow.. Memang best youtube.. saya pun banyak belajar dari youtube je.. hehe

    ReplyDelete
  4. Lawaaaa.....SA pun tgh belajar2..dah tua dah pun ntah bila nak pakai permanent...

    ReplyDelete