AFB Feeds

Best Ada Aplikasi Pixajoy Dan Bayar Melalui MOLPay Mobile XDK

15:46

Pixajoy x MOLPay Mobile XDK 

Siapa suka design photobook?Kita geng..Aku pun suka..Selalu beli voucher untuk photobook..Tapiii aku ada satu sifat..MALAS weiii..Malas nak buat photobook tu kat komputer..Lecehnya nak buka laptop kat rumah..Kenapa tak buat kat pejabat?Bukan aku tak nak buat tapiii tak boleh nak concentrate..Kalau time free tak ada kerja, boleh la buat..Kalau ada kerja, cannot la..Tugas perlu diutamakan..Gitu..Hihi..Jadi aku lebih suka buat kat rumah..Tapi dah masalahnya kat rumah, MALAS pula nak buka lappy kesayangan tu..Kan best ada aplikasi untuk DIY photobook guna handphone je..

Dan kebetulan aku baru tahu PIXAJOY ada aplikasi di telefon bimbit..Sorry, tak pasti aplikasi ni memang dah lama ada atau baru diwujudkan..Kalau dah lama, aku la yang ketinggalan..Tapi kalau baru, kira aku up to date la..Konon..So untuk korang yang baru tahu juga macam aku..Jom aku kongsi sikit pasal aplikasi ni..

Yang pasti & best..Lepas ni boleh DIY photobook guna handphone je..Akak kan sejenis pemalas sikit kat rumah..Jadi bila ada aplikasi macam ni, yang boleh design photobook sambil baring-baring kat atas katil atau tengok tv, memang BEST gilerrr..Yang lagi best, nak buat pembayaran di aplikasi ni sangat la mudah dan mesra pengguna.. 

Untuk pengetahuan korang, PIXAJOY telah bekerjasama dengan MOLPay Mobile XDK (Untuk pengguna Android sahaja) bagi memudahkan pengguna membuat pembayaran menggunakan sistem MOLPAY..


APA ITU MOLPAY?

MOLPay Sdn. Bhd., Anak syarikat MOL AccessPortal Sdn. Bhd., Sebuah syarikat operasi MOL Global, Inc. baru-baru ini telah memperkenalkan sistem Mobile XDK, sebuat kit membuat pembayaran melalui alat komunikasi. Untuk bahasa yang mudah difahami, MOLPay merupakan gerbang pembayaran yang selamat digunakan untuk aplikasi mudah alih kita. MOLPay merupakan gerbang pembayaran utama di Asia Tenggara dan menjadi pilihan kebanyakan pemilik perniagaan..


KEISTIMEWAAN MOLPAY KEPADA PEMILIK PERNIAGAAN

** Ia menyediakan pengalaman mudah alih yang dioptimumkan untuk pembeli
**Ia fleksibel dan mudah disesuaikan untuk pembeli
**Bayaran saluran tunai mudah 

Aku dah cuba aplikasi Pixajoy & membuat bayaran dengan MOLPAY Mobile XDK ni..Memang mesra pengguna & sangat senang nak guna..Tak pening kepala..

Bagi aku aplikasi pixajoy ni memudahkan untuk diy photo book kita dimana sahaja..dalam kereta, pengangkutan awam, rumah atau paling aku suka, sambil baring atas katil..hehe..Yang ni memang win..senang weiii..lepas ni rajin la akak diy photo book...


Untuk pengguna smartphone yang ada Play Store, boleh download aplikasi Pixajoy Photo Book ni kat situ..



Lepas je download, korang boleh mulakan projek photo book masing-masing..
Sangat senang sebab kebiasaanya kita tangkap gambar dengan handphone jadi semua gambar ada kat sini..Korang hanya perlu pilih gambar yang korang nak cetak atas photo book ni..



Pilihan design photo book



Boleh mulakan projek photo book korang kat sini..Ikut la kreativiti masing-masing, sama je cara dia kalau korang buat kat komputer atau laptop..
Selesai design, korang hanya klik butang yang ada gambar 'bakul' untuk check out..dan ke halaman berikutnya


Isi kan maklumat korang..Hanya isi sekali sahaja & akan keluar di halaman bayaran.Tak perlu nak isi banyak kali..



Pilih jenis photo book yang yang korang nak untuk jenis kertas & cover kulit photo book...



Pilihan untuk penghantaran...



Pilihan bayaran...



Yang ni pilihan bayaran dengan maybank..Lepas klik 'proceed',korang akan ke halaman untuk membuat pembayaran & selepas selesai, baru ke halaman di bawah ni...



Korang akan terima pengesahan pesanan melalui e-mail juga untuk rujukan. 

Dah siap..Senang sangat guna aplikasi pixajoy di handphone dan membuat bayaran menggunakan MOLPAY Mobile XDK ni..

Kalau ada yang berminat nak berkreativiti untuk DIY photo book korang pula, aku nak kongsi kat bawah ni :

Diskaun kod - FSPHOTOBOOK
Nikmati photobook pada harga RM4.90 (harga sebenar RM69)
Discount kod ini tidak termasuk penghantaran
Voucher kod sah sehingga 30 September 2017.
Hanya untuk Mini Softcover 6" x 6" Photo Book, 36 M/S.
Bayaran penghantaran :
 RM8 (SM), RM10 (SS), RM24 ke Singapura (subject 6% GST).
Sah untuk (1) photo book bagi setiap akaun

Okey, ni photobook yang aku buat dengan aplikasi PIXAJOY & buat bayaran melalui MOLPAY Mobile XDK..Pantas uoll..Aku buat hari Khamis..Hari Jumaat PIXAJOY pos..Semalam (Isnin) selamat sampai ke tangan..Yeayyy...

You Might Also Like

4 comments

  1. Replies
    1. senang sangat nor..sambil baring, boleh buat photobook ;)

      Delete
  2. wahh cntik2 !!
    ju bru bksempatan blogwalking ari ni =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tQ singgah ju..nanti saya balas kunjungan :)

      Delete

Flickr Images

ShopLink Asia

HAK MILIK

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam blog ini, sila hubungi penulis di fieza_amy81@yahoo.com


[PENAFIAN] Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini dan untuk rujukan kepada pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.