Ubat Sakit Tekak Paling Berkesan

09:54

UBAT SAKIT TEKAK



Aku sekarang kalau kena sakit tekak atau batuk, malas nak minum ubat batuk..Jadi lagi batukkk ada la..Solution aku sekarang, aku beli ubat untuk sakit tekak + batuk ni kat farmasi je..Sepapan ni dalam RM11..Okey la untuk aku..Berkesan..Ada sorang dua member ofis aku haritu, kena sakit tekak + batuk, aku cadangkan makan ubat ni..Alhamdulillah berkesan kat diaorang..Kalau korang pun ada masalah yang sama, boleh cuba juga beli ubat ni kat farmasi..Ada 2 jenis tau..Satu untuk sakit tekak sahaja.Satu lagi untuk batuk + sakit tekak..Ikut la pada masalah korang masing-masing..

Sebelum ni aku pernah juga cuba Strepsils, Fisherman Friend..Tapi tak mujarab...Untuk aku yang ni juga paling terbaik dan berkesan kat aku...Tak tau la pada orang lain tapi pada aku, mmg berkesan..Kalau korang tetiba di serang batuk atau sakit tekak atau dua-dua, boleh cari ubat ni kat mana-mana farmasi...

Rupa ubat ni macamana?Tahu strepsils kan..bentuk ubat ni macam strepsils..Dari segi rasa pula..Tak ada la sesedap strepsils tu..dah namanya ubat..Rasa manis-manis tapi dah nak abis tu macam kelat sikit..Cara aku makan ubat ni..aku makan pagi, tengahari & malam..sehari 3 biji..Dalam 2-3 hari, elok la sakit tekak dan batuk tu..ni kesan pada aku la yea..pada orang lain mungkin berbeza...

You Might Also Like

4 Comment

  1. series bila ju try makan ni sma ada strepsil atau adik beradik dia, tekak jun mmg masih sma batuk. huhuhu.. besa ju amal lemon + madu lebah, alhamdulillah mmg slalu bkesan dgn tekak ju. lain org xsama kan..

    ReplyDelete
  2. oh bagus juga ye macam tu. baru tau ada ubat macam ni. sama la, makan strepsils ke apa selalu x jadi. stress rasa. thank you share kak :D

    ReplyDelete