AFB Feeds

Inai Celup Murah Jadi Pilihan

15:03

INAI CELUP MURAH


Zaman sekarang ni banyak inai-inai segera yang ada di pasaran..Bermacam jenis ada..Pilihan masing-masing...Pilihan aku tak kisah yang mana tapi aku nak inai celup murah..Selain tu, yang penting asli..Kat mana nak cari inai asli jenis celup dan murah ni..Okey, sat gi aku cerita..

Kalau time balik kampung, aku memang suka berinai sebab ada pokok inai kat rumah opah aku..Petik je lepas tu proses sampai lumat untuk jadi inai..Siap..Boleh tepek kat jari-jemari ai yang comel ni.. Kalau pakai ramai-ramai dengan sepupu-sepupu pakej mak, mak saudara, opah pun tumpang sekali..Memang best..Sebab esok pagi tak sabar, lepas inai dah kering..nak tengok inai masing-masing merah ke tak?Berebut masing-masing tunjuk hasil inai..Selalu kalau pakai inai jenis daun tu, ambil masa nak kering..Kena pakai semalaman untuk nampak hasil yang superb (dalam erti kata lain merah)..Tapi jarang aku dapat inai daun yang kaler dia merah..Selalunya oren2 je...Walaupun oren, tetapi pakai juga..sebab suka...

Cuma kalau inai daun ni, leceh sikit kan..sebab kena proses dari lurutkan daun2 inai tu dulu lepas tu kena tumbuk..Kalau aku, memang kisar je la..Penat nak tumbuk..Siapa geng macam aku, nak berinai tapi malas nak tumbuk..lepas tu banyak kira pulak nak inai celup murah, meh aku bagi cadangan untuk korang..Yang penting inai ni asli..Mudah, segera & murah..Hasilnya pun korang tak perlu tunggu lama untuk mendapatkan warna yang superbb..Main celup2 je..Lepas 30 minit, dah boleh cuci inai & hasilnya (sila rujuk gambar di bawah)...Merah ke tidak??


INAI CELUP MURAH...


Semudah nama dia...Celup sahaja...Inai celup ni memudahkan proses untuk berinai..Orang sekarang kan suka jenis segera dan mudah..Kalau dulu nak berinai..kena pakai malam, esok pagi baru cuci..Yang ni, korang celup je..Tunggu sampai kering dalam 30 minit lepas tu boleh bilas..Hasilnya korang boleh tengok testimoni aku sendiri & pelanggan2 yang telah cuba inaicelupmurah ni..

Kandungan inai celup murah ni adalah dari inai asli. Tiada sebarang campuran bahan kimia atau pewarna. Selamat untuk digunakan untuk dewasa ataupun kanak-kanak..


Cara guna di jari ~
Cuma celup dalam bekas inai & biarkan kering. Kemudian, bilas..

Mak aku jadi model sebab aku nak tangkap gambar...Tekstur inai ni halus & bau dia wangi macam daun inai asli (so ni membuktikan tiada sebarang bahan kimia)..Semasa proses nak kering tu, korang boleh rasa kat jari berdenyut2..Macam korang pakai inai daun, sama je feeling dia..

Ni hasil inai kat tangan aku..merah ke tidak?


Pakai inai ni, tak semestinya untuk bakal pengantin je..Kita pun boleh pakai juga..Elok untuk  merawat kuku rosak / merawat uban / menghilangkan gatal kepala / menyejukkan kulit kepala..

eh!!boleh guna kat rambut ke?ha'ah uolls, kelebihan inaicelupmurah ni, korang boleh guna kat rambut juga...terutama yang ada masalah uban..

Cara pakai inai di rambut 

Syampu rambut kemudian bilas kering . Sapukan inai dan tutup kepala 3-4 jam . Kemudian bilas seperti biasa

Berapa lama inai ni tahan?

Ketahanannya mengikut korang.Kalau kerap bermain air , luntur cepat.Tapi sebekas boleh digunakan banyak kali. Bakinya perlu disimpan di tempat sejuk seperti peti sejuk , inai ini boleh bertahan selama 6 bulan .

Ni antara testimoni inaicelupmurah






Jadi pada sesapa yang nak mencari inai segera yang asli, korang boleh cari ~

You Might Also Like

5 comments

  1. Dulu suka berinai...la ni maybe faktor umur terus x berapa nak suka..dulu petik, tumbuk lumat..pas tu pakai dari malam sampai pagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. skrg canggih SA..ada hat siap..tak payah nak tumbuk..saya masih minat berinai..kdg sampai ke kaki...hehe

      Delete
  2. Rabia suka pakai inai.zaman dulu kena tumbuk2 .skrg tak payah dah susah2..beli je dalam ig atau fb.rabia suka pulak tgk pengantin pakai inai putih.nmpk comel je

    ReplyDelete

Flickr Images

HAK MILIK

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam blog ini, sila hubungi penulis di fieza_amy81@yahoo.com


[PENAFIAN] Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini dan untuk rujukan kepada pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.