AFB Feeds

advertorial

Korang Dalam Kategori Obesiti Ke Tidak?Baca Ni...

11:23

Pernah tak dengar antara kawan2 kita yang ada masalah berat badan atau obesiti, selalu cakap 'nak diet!!nak diet!!'..tapiii diet ke tak?Selalunya majoriti mesti kalah dengan napsu makan memasing..Tambah2 kalau nampak makanan kegemaran atau sedap2 depan mata..Hilang terus diet tu..Terus postpone diet..Konon ayat 'tak pe..minggu depan la diet'..minggu depan, jadi bulan depan, bulan depan jadik tahun depan..hmmm..Nak diet ni memang kena istiqamah betul2..diet pun kena faham..bukan diet langsung tak makan...macam sekarang ni, orang selalu sebut diet atkin..kurangkan karbohidrat, kalori..Dalam makanan yang kita amik ada jumlah kalori setiap hidangan..kena kira berapa kalori yang perlu & patut diambil..tak boleh 'cheat'...tapi susah kan??sapa kat sini yang berjaya buat diet?Aku rasa aku sendiri pun susah nak diet..pernah la nak try diet atkins tapi susahnyaaaa..terus hasrat nak diet tu simpan je...

Nak diet bukan untuk kuruskan badan je..Untuk kesihatan..Keyakinan diri..Mudah melakukan ibadah (solat) dan pelbagai lagi...So nak buat macamana ni?nak kurus tapi hati tak kental untuk menahan nafsu makan..Camno?Meh ahkak nak perkenalkan korang dengan 


Modified HCG Diet Plan






Revolusi Baru Dalam Rawatan Obesiti


Tukar Bentuk Badan Anda Dalam Masa 23 Hari !

-Makan supplement
-Makan  makanan sihat
-Pakar yang akan guide 
-Kumpulan sokongan untuk bagi semangat

SEBELUM TU MEH BACA APA ITU OBESITI?

OBESITI adalah sejenis ‘penyakit’. Obesiti adalah masalah dunia moden. Ia hampir tidak wujud 50 tahun dahulu. Antara penyebab yang menyebabkan fenomena ‘Obesogenic’ adalah – Pemakanan yang tinggi karbohidrat terproses, makanan tinggi gula, nutrisi yang rendah dan kurang aktiviti fizikal.Metabolisme kacau. Hormon tak seimbang. All haywire. Pengurangkan kalori sahaja pun kadang-kadang tidak dapat membantu menurunkan berat badan yang terus meningkat naik. Peperangan Alaf Baru!

KORANG BERISIKO TINGGI JIKA :

BMI > 23
Ukuran Lilitan Pinggang Melebihi
> 102 cm (40 inch) – Lelaki
>  80 cm (35 inch) - Wanita

Obesiti adalah peratusan lemak badan yang berlebihan dalam badan seseorang individu.
Korang dikatakan obese apabila :
Wanita : Peratusan lemak badan >32%
Lelaki : Peratusan lemak badan >25%

BAHAYA OBESITI
Obesiti berkait rapat dengan pelbagai jenis penyakit :
-          Diabetes (Kencing manis)
-          Hipertensi (Darah Tinggi)
-          Kolestrol Tinggi
-          Penyakit jantung koronari
-          Stroke (Angin Ahmar)
-          Batu hempedu
-          Kanser Payudara
-          Kanser Prostat
-          Kanser kolon (usus besar)
-          Masalah pernafasan (respiratori)
-          Masalah muskuloskeletal
-          Vena varikos
-          Masalah kulit
-          Osteoarthritis
-          Penyakit Alzheimer’s
-          Gout
-          Sleep Apnea
-          Infertility (Ketidaksuburan)
-          Masalah psikologi (kurang keyakinan diri)
-          Depressi

Kenali Jenis-Jenis Lemak
LEMAK OH LEMAK !!
Pernah tak korang cuba berdiet beberapa minggu tapi nak turun 1-2 kg pun susah? Selepas 2-3 bulan, korang give up dan kata ~ Jaga makan pun tak turun, korang give up dan kembali kepada cara hidup yang lama.
Kenapa jadi macam tu?Sebenarnya, Tak semua jenis lemak itu sama ~ Ada 3 Jenis Lemak dalam badan kita :

1) Lemak Untuk Struktur  ( Structural Fat )
'Lemak baik' ini penting untuk protect organ-organ dalaman, sendi dan membentuk rupa bentuk muka. Lemak ini biasanya tidak digunakan sebagai sumber tenaga.
2) Lemak Normal (Normal Fat Reserve)
'Lemak baik' ini ada di sekitar tubuh kita dan akan digunakan dan dibakar sebagai sumber tenaga bila diperlukan. Fungsi spt 'Tangki Tenaga'
3) Lemak Abnormal ( Abnormal Stored Fat )
'Lemak tak berapa nak baik' ni di kenali sebagai 'tisu adipose'. Ia adalah lemak yang tidak diperlukan oleh tubuh dan akan disimpan di bawah kulit, sekitar organ dalaman yang berfungsi sebagai 'Tangki Spare'. Lemak ini akan kelihatan 'membuncit' dan 'berlipat-lipat' di tubuh kita!
Ia sangat AKTIF mengeluarkan toksik chemical dan hormon 'estrone' yang akan menggangu sistem tubuh anda. Lemak ini TIDAK digunakan sebagai sumber tenaga utama.. Hanya dalam keadaan tubuh yang hampir 'kebuluran' sahaja, lemak ini akan dibakar & mula digunakan sebagai tenaga !
Jadi,  nampakkan di sini - Bila ber'diet' 1-2 bulan pertama, lemak Jenis 2 yang mula dibakar tetapi Lemak Jenis 3 akan kekal di situ! Ia hanya dibakar dalam keadaan ‘kebuluran’ sahaja. Macam mana nak menggerakkan lemak Jenis 3 yang degil itu?
HCG adalah transformasi perubatan terbaru untuk ‘menggerakkan’ lemak jenis 3 ini.
APA ITU hCG?
hCG adalah Human Chorionic Gonadothrophin, sejenis hormon yang dihasilkan di dalam badan manusia (lelaki dan wanita) dan ia dihasilkan dalam kadar yang tinggi ketika wanita hamil, ia memastikan perkembangan bayi yang sihat dimana ia membantu hypothalamus memberi ransangan untuk mengeluarkan lemak-lemak tersimpan digunakan sebagai sumber tenaga.hCG juga akan berfungsi sekiranya tubuh berada di dalam keadaan ‘kebuluran’ dimana hCG akan menggunakan lemak tersimpan dalam badan sebagai sumber pembakaran tenaga dan ia memberikan 1,500 – 4,000 kalori sehari sebagai tenaga.
Ia bukanlah ‘sex hormon’. Ia mempunyai tindakan yang sama pada lelaki dan wanita.
Ia bertindak sebagai ‘Kunci’ untuk menggerakkan lemak yang  tersimpan dalam badan.

BAGAIMANA hCG BERFUNGSI UNTUK RAWATAN OBESITI?
Rawatan hCG untuk Obesiti ini telah dimulakan oleh Dr. Simeons, seorang doktor perubatan British. HCG memainkan peranan penting  dalam mengurangkan lemak badan melalui tindakannya kepada satu bahagian otak yang dipanggil Hipothalamus.
Hipothalamus berfungsi untuk keseimbangan badan (homeostasis). Ia bolah mengawal semua kelenjar endokrin dalam badan dan ia juga akan membantu untuk mengawal tekanan darah, suhu badan, keseimbangan cecair badan, selera makan dan berat badan.
Obesiti berlaku apabila berlaku hypothalamus gagal  berfungsi dengan baik dan menyebabkan gangguan metabolism, ketidakseimbangan hormon, nafsu makan yang tidak terkawal, pembakaran lemak yang tidak effektif dan pengumpulan lemak yang berlebihan di bahagian perut, peha, punggung dan lengan.
Kerosakan hypothalamus biasanya berlaku disebabkan oleh stress, trauma, toksin, electromagnetic field dan tabiat buruk pemakanan yg mengandungi banyak lemak trans, gula dan bahan pengawet.
hCG akan memberi signal kepada hypothalamus untuk mengerakkan lemak-lemak degil yang tersimpan lama di dalam badan – lemak yang berkumpul di perut, punggung, peha dan lengan. Lemak jenis ini sangat susah untuk dibuang kerana badan akan menyimpannya sebagai ‘survival stratergy’. Apabila kita berdiet biasa, apa yang pertama akan hilang dari badan adalah air, otot dan ‘subcutanoeus fats’ iaitu lemak yg memberi bentuk muka dan payudara. Kerana itu kebanyakkan diet boleh menyebabkan kulit menjadi kendur.
APAKAH PRINSIP YANG DIGUNAKAN DALAM RAWATAN INI?
hCG akan kombinasikan bersama-sama dengan diet rendah kalori dan prinsip pemakanan diet sihat. Ini akan memberikan ‘trick’ kepada hypothalamus dan membantu ‘membuka kunci’ lemak di mana seolah-olah ia berada dalam situasi kecemasan yang memerlukan ‘lemak jenis 3’ atau lemak abnormal  digerakkan. Pergerakan lemak ini akan membekalkan 1,500 – 4,000 kcal sebagai tenaga melalui pembakaran lemak abnormal. 
DIET RENDAH KALORI & PRINSIP DIET SIHAT? MACAMANA TU?
Jangan Risau.
Semua manual dan menu pemakanan akan disediakan untuk korang!
Kebaikan program ini adalah ia seperti ‘DETOX’ program. Dan diet yang anda perlu ambil adalah – Diet yang sihat, Tanpa Gula, Karbohidrat yang sihat, Tanpa Makanan segera atau terproses, Rendah Lemak dan Tiada minuman berkarbonat. Ini sangat penting untuk memastikan kejayaan anda dalam program – Ia adalah proses ‘membersihkan sel-sel badan’ bukan sekadar diet untuk kurus sahaja.
Melalui  proses cleasing  dengan pengurangan kalori (calories restriction) dilakukan – Korang akan rasa lebih sihat dan tiada lagi masalah ‘food craving’ atau ‘food addiction’ ! Tidak lagi terpenjara dalam nafsu dan tabiat buruk pemakanan sendiri. Dan ini akan menyebabkan korang lebih mudah untuk membuat pembaharuan seterusnya dalam cara hidup untuk jangkamasa panjang selepas ini.

BAGAIMANA RAWATAN HCG INI?
Setiap Kitaran Program HCG adalah 23 hari. Ia mempunyai 3 Fasa iaitu : Loading Phase, Burning Phase dan Maintainence Phase.
Jangan Risau! ada Pakar akan sentiasa membantu korang!
BAGAIMANA MENGAMBIL HCG INJECTION?
ü  HCG injection 125IU diambil setiap pagi.
ü  Injection – selewat-lewatnya sebelum jam 11 pagi
ü  Injection – sebelum sarapan pagi
INJECTION BUAT SENDIRI?
Senang je. Tidak perlu cari urat untuk inject.
Hanya inject dibahagian lemak perut yang anda mahu buang itu. Terdapat info untuk membantu korang membuat teknik injection yang betul.
KESAN SAMPINGAN RAWATAN hCG?
Rawatan hCG yang dipantau oleh doktor adalah selamat. hCG tidak mempunyai kesan sampingan yang serius (jika tidak wanita yang mempunyai 1,000,000 IU hCG dalam badan ketika hamil juga akan mengalami masalah yang serius)!
Akan tetapi antara kemungkinan kesan adalah seperti sembelit, lapar, letih, pening, cramps atau hypoglycaemia yang berkait rapat dengan pengambilan kalori yang rendah. Walaubagaimanapun, pengambilan air yang banyak dan supplement akan membantu.
Kajian Dr. Simeon terhadap 10,000 pesakitnya membuktikan bahawa diet program dengan rawatan hCG mempunyai kesan yang lebih baik dari segi pengurangan lemak badan dan pengekalan berat badan dalam jangkamasa panjang berbanding client yang hanya mengambil diet sahaja.
BOLEHKAH BERJAYA SEPERTI YANG LAIN?
Kejayaan program ini sangat bergantung kepada disiplin, keyakinan, konsistensi & kekuatan impian masing-masing untuk mendapatkan kesihatan yang lebih baik! SET MINDA– 23 atau 46 Hari ini adalah waktu membersihkan diri (cleansing program), pembuangan lemak & detoksifikasi. Sediakan satu baju yang lebih kecil dari saiz korang sekarang.
Matlamat bukan sekadar untuk kurus sahaja tetapi Lebih Sihat untuk jangkamasa panjang.Kuatkan semangat untuk melawan nafsu & keinginan – Ini adalah proses untuk ‘RESET’ Hipothalamus.

Untuk TESTIMONI yang telah berjaya, boleh klik link dibawah ni :




Testimoni dari Clients di Dr Malinda Health & Beauty Academy

www.fiezasani.xyz

#DrMalinda #MudahKurus20 #JomKurusCepat


www.fiezasani.xyz

#DrMalinda #MudahKurus20 #JomKurusCepat



www.fiezasani.xyz

#DrMalinda #MudahKurus20 #JomKurusCepat

BERAPA HARGA PAKEJ HCG NI?
 PROMOSI DISKAUN ISTIMEWA untuk bulan ini dan juga FREE GIFT sekiranya korang berminat untuk menjalani program ini.
Maklumat lanjut tentang PROMOSI dan FREE GIFT, Boleh hubungi melalui  WhatApps 017 508 4430 atau email : drmalinda@gmail.com atau FB :Dr Malinda Health Beauty Academy
Hanya inject dibahagian lemak perut yang mahu dibuang itu. Ada maklumat untuk membantu korang membuat teknik injection yang betul.

BAGAIMANA NAK BERMULA?
Mudah Sahaja! Hubungi WhatApps 017 508 4430 atau email di drmalinda@gmail.com atau FB :Dr Malinda Health Beauty Academy 
PENDAFTARAN HARI INI!


Tahniah & Selamat Ucapkan Selamat Tinggal kepada kehidupan lama yang tidak sihat!
ALL THE BEST  !

LifeStyle

Gegar Vaganza 2016...Minggu Ketiga

23:39

Update blog sambil layan Gegar Vaganzaaa...Gigih u...Paling tak sabar nak tunggu persembahan Siti Sarah...Aku kan #teamsitisarah...

Ala2 suwit persembahan Sarah minggu ni, en.suami buat kemunculan istimewa...
Esok aku update video Sarah,k...



Juri jemputan - Dato' D.J.Dave
Terbalik Paling Menyengat - Zarul Umbrella
Peserta Tersingkir - Rem

Ada Lagu Ada Lagi Untuk Minggu ke-4 ( 6 November 2016)
Tema ~ Duet Vaganza (Bekas Peserta Gegar Vaganza Musim 1 &  2)

Siti Sarah - Bunga Angkasa + Rahmat
G-Mie - Pada Syurga Diwajahmu + Nizam Laksamana
Zarul - Lelaki Ini + Farahdiya
Elly Mazlein - Jangan Menangis Sayang + Acong
Nora - Terlanjur Cinta + Ayai
Zur Eda - Rindu Bayangan + Mamat
Shidi - Lamunan Terhenti + Ezlynn
Intan Sarafina - Aku Yang Tersakiti + Fazli Zainal
Azharina - Doa Buat Kekasih + Haleeda
Ameng - Nilai Cinta + Siti Nordiana 
Jihan & Nabil - Bukan Superstar 

review

Kenapa Aku Suka Dengan Krim Comel ni WDEC?

11:32

Jeng..Jeng..Jeng..Hah..Nak tau tak rahsia acane ahkak boleh slim macam dalam gambar baju hijau kat bawah ni..Dulu sebelum kawen, mmg size ni pun..Lepas kawen, pertambahan berat badan sebab makan ikut suka..Semua pun ku bedal..haha...Tu yang jadik size macam gambar baju pink tu..hampir cecah 50kg kalau tak silap aku..So bila badan aku yang dari size baju pink tu ke baju hijau..Harus la semua orang pun perasan..Dapat lak member yang sangat 'prihatin'..Sampai ko lak naik rimas...Kalau tanya sekali tak pe..Ni tiap kali, asyik itu je yang ditanya..Aku mula la rasa sikit annoying..Mula-mula serius, aku marah..Kenapa member aku ni prihatin sangat dengan aku?Tapi lepas tu, aku fikir balik..eh, biar la kan..badan aku..Lagipun aku ada masalah PCOS..which is kalau ko cerita dengan orang yang tak pernah alami, mmg orang tu takkan faham pun..Walau berbuih ko citer pun, tetap dia tak faham..so biar kan je..Yang penting, bila aku dah guna produk ni & dapat kesan yang positif bagi aku dah syukur alhamdulillah...Aku ada masalah Mrs.P tak teratur..Dah kalau tak teratur tu, paham2 la kan..Jadi tujuan utama aku guna WDEC untuk membantu usaha ttc aku sehingga berhasil...Insya'allah..Aamiin...Walaupun belum lagi berjaya seperti tujuan utama aku guna WDEC ni..Tapi krim ni membantu kitaran Mrs.P aku untuk normal..Setakat ni, Mrs.P dah macam nak okey...Alhamdulillah..Dari segi kecantikan, pulak..Yang aku perasan kulit muka dah kurang dihingapi jerawat..Liang pori yang dulu agak besar, dah nampak mengecil, muka kurang berminyak n bentuk muka dh berbentuk V gitu..haha..idok le V sangat pun tapi nampak muka dah ala2 runcing gitu..Bila badan aku naik macam baju pink kat bawah ni, wajib la ada double chin..siap pakej kena perli la dengan mr hubby..tapi sekarang rasa ayu je sebab tak de dah double chin tu..haha..ala..alu kita..puji diri sendiri ni..Ahamdulillah, dengan krim WDEC yang cinonet ni banyak sangat kesan positif..Paling tak tahan, member2 yang lama tak jumpa semua duk tegur 'fieza..cantik ko sekarang'..kembang kempis idung ahkak, dik..Mungkin pada pandangan mata korang..eh..tang mana la cantik kan..perahsan tul ahkak ni
...kiraaa..padangan aku, aku puas hati sangat dengan krim ni..Korang baca fungsi & kelebihan kat bawah tu nanti, korang akan faham kenapa member2 yang dah lama tak jumpa cakap aku cun..haha..aduh..ayat tak boleh blah..sorry tau..cuma nak bagitau betapa bagusnya krim ni...hehe...

Ni hasil testimoni diri sendiri dengan bantuan krim di bawah tu..tQ sayangku..Muah...
Baju pink - Sebelum / Baju hijau - Selepas 

 Ni hah, produk yang aku guna..La la La...WOMEN DESIREE..Nama glamer WDEC...muah..luv u..

Kecik2 cili api uuu..Banyak khasiat..Macam dalam entry aku yang sebelum ni produk ni untuk luaran dan dalaman...Sebelum tu meh introduce sikit WDEC ni krim apa?

Woman Desiree Essential Cream (Wdec) dihasilkan daripada formulasi khas untuk merawat dan menstabilkan hormon dalam tubuh badan. Ianya menggunakan BIO teknologi Nano - di mana ianya terus meresap ke dalam kulit untuk mendapatkan kesan yang optimum..

FUNGSI & KELEBIHAN WDEC 

**Meremajakan kulit
**Menstabilkan hormon dalam badan
**Mengawal tahap stress
**Menaikkan seri wajah & mencerahkan kulit (glowing)
**Menegang & memantapkan tisu kendur dengan pantas
**Menghilangkan double chin (V-Shape)
**Membantu mengatasi masalah jerawat
**Memudarkan jeragat dengan rawatan dari dalam
**Mengatasi masalah eyebag
**Mengatasi masalah bibir kering & hitam (bibir menjadi pink)
**Melegakan sengugut dan kitaran haid tidak normal
**Merawat penyakit migrain
**Membantu menyuburkan rahim
**Digunakan sebagai usaha untuk mendapatkan zuriat
**Menambahkan kadar metabolisma (pelangsingan badan)
**Menghilangkan simptom menopause
**Memudarkan stretchmark
**Menghilangkan kembali 'Miss V' yang longgar
**Meningkatkan "hubungan" kemesraan suami isteri

Krim bukan sebarang krim..krim cinonet pelbagai fungsi..for my geng ttc yang ada masalah period tak teratur, senguggut, susah nak hamil aku sangat galakkan korang untuk mencuba krim ni..yep..tau..aku belum berjaya lagi untuk tujuan utama aku gunakan wdec ni tapi aku dapat kesan positif dari sudut lain yang macam aku cerita kat atas ni...So, tak salah kita rawat dulu masalah kita..Lepas tu baru fokus untuk tujuan utama...Di samping tu dapat juga merawat dalaman & luaran kita...Banyak produk kecantikan sekarang ni fokus pada luaran je kan..eh!!dalaman pun kena jaga jugak weii..So dengan krim ni..Main calit2 je gitu..tak susah pun...Calitan pada 3 point utama & lepas tu biarkan dia meresap dan bekerja merawat kita dari dalaman hingga luaran...

Eh!!tak bagitau yea..kalau korang berminat nak cuba krim ni boleh dapatkan dengan aku,tau..Hehe..#SayaJualSayaGuna...

Boleh pm terus kat facebook aku >> FiezaSani...Korang dah pm nanti, kita tukar2 nombor yea..Lepas tu kita balas2 mesej thru wassap je..Risau lak aku nak publish nombor kat sini...atau kalau malas nak pm2, boleh e-mail terus aku kat fieza_amy81@yahoo.com...

Flickr Images

ShopLink Asia

HAK MILIK

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam blog ini, sila hubungi penulis di fieza_amy81@yahoo.com


[PENAFIAN] Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini dan untuk rujukan kepada pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.