Ruam Bayi Powder..Penawar Untuk Penyakit Kulit...

07:30

Pernah dengar tak pasal Ruam Bayi Powder ni?ala, hat dalam gambar kat bawah ni..Tak pernah?ehh..korang ni..saja je tau..Okey, tak pe tak pe..Sebab tak tau la aku nak kenalkan korang dengan produk ni..Mana tahu ada yang mencari info dan rawatan berkaitan penyakit kulit..Meh baca sikit info pasal Ruam Bayi Powder ni...


FUNGSI  
Merawat segala masalah atau penyakit kulit macam psoriasis , ekzema, panau, kayap, kurap, chicken pox, kudis buta, ruam bayi, jerawat dan lain-lain..

Walaupun nama produk ni Ruam Bayi Powder tapi ia sesuai digunakan dari bayi sehingga dewasa..Jadi jangan risau yeak kalau kita yang dewasa terpakai..Tak de masalah..Sangat2 digalakkan untuk guna terutama yang ada masalah berkaitan kulit macam aku nyatakan kat atas ni..

Ruam Bayi Powder ni bebas bahan kimia jadi tidak merbahaya jika termakan kerana menggunakan 💯%tanah liat berkualiti tinggi & air galian yg selamat..

Dibuat secara homemade warisan semulajadi turun temurun serta pembuatan bedak sejuk tanah liat yang diiktiraf oleh SIRIM QAS INTERNATIONAL yang mana selamat digunakan dari bayi hingga dewasa... 
Label original Ruam Bayi Powder & masih digunakan sehingga sekarang. Tak pernah tukar label baru ke, tulisan baru ke, nama baru ke..Nope..So, berhati2 yea kalau nak dapatkan produk ni..Untuk pastikan korang dapatkan yang original, kat bawah nanti ada website & pages sebagai rujukan..

Bekas dia cute..Kandungannya 100% dari tanah liat + campuran air galian...
Sunnah Nabi S.A.W. kerana ia salah satu cara Nabi S.A.W mengubati penyakit kulit iaitu  mengamalkan perubatan tradisional dengan menggunakan tanah dan air...

Cara guna
Sapu di bahagian kulit yg sakit bila-bila masa terutama mlm sebelum tidur.

Kandungan yg PEKAT sehingga boleh di tambah air berkali-kali, jika air dlm bekas da habis, campur dgn air yg boleh diminum @ bertapis, yg tbaik air zam2. JGN air paip sbb ada klorin yg tak elok utk kulit


Jika keracunan makanan, gout & gastrik, ambil secubit, bancuh dlm setengah gelas dgn air kosong biasa,lepas tu minum
Tindak Balas
Tindak balas adalah berbeza mengikut jenis penyakit & individu
Sesetengah individu dlm minggu pertama akan rasa kulit mengering & kegatalan, ini disebabkan air gatal & kuman dlm lapisan kulit mengalami kekeringan, jika boleh tahan teruskn, jika tak tahan , sapukan sedikit minyak zaitun @ minyak kelapa dara bagi mengurangkan kekeringan. JGN campur dgn mana2 krim yg ada chemical @ steroid.
 insyaallah penggunaan yang berterusan penyakit kulit akan sembuh. Bagi yg sakit sikit2, seawal seminggu da ada perubahan, bg yg teruk hampir seluruh bdn, utk mendapat kesan yg lebih baik guna bterusan hingga sebulan ke atas.
Info tambahan
 Perkongsian dari pengalaman testimoni-testimoni, penjagaan pemakanan juga penting, Jgn makan makanan yang boleh menyebabkan kegatalan kulit seperti kulit ayam, seafood, kekacang & makanan-makanan ringan. Perbanyakan minum air kosong untuk mengelakkan kekeringan.
Insyaallah kita mampu ikhtiar, yang menyembuhkan hanya Allah. Ruam bayi powder ni hanya penyebab...

Kat bawah ni antara testimoni-testimoni yang pernah menggunakan Ruam Bayi Powder ni..Alhamdulillah, banyak feedback positif..Tapi apapun kena konsisten dalam amalkan apa2 produk..Biar konsisten dahulu 2-3 bulan..Sebab kadang ada produk ni beri kesan lambat sikit bergantung pada penerimaan badan masing-masing..Biar produk yang kita guna tu mesra dengan kita dahulu..Baru la nampak kesan macam yang kita nak...



Testimoni ekzema..alhamdulillah, nampak dah semakin baik dengan penggunaan ruam bayi powder ni..

So kalau korang ada anak2 yang menghidap ekzema atau menghidap penyakit kulit yang lain, cuba la Ruam Bayi Powder sebagai cara alternatif selain dari berubat secara moden di hospital..Insyaallah, kita cuma usaha dari dibiarkan ia melarat...Setiap penyakit ada ubatnya, yang penting kita kena berusaha...

Korang..Lupa pulak nak nasihat ni..pastikan produk RUAM BAYI POWDER yang korang beli nanti , original okey..original!!Ditekankan di situ..Banyak sangat produk tiruan sekarang..orang mengaut keuntungan dengan cara mudah..Jadi pastikan korang beli yang original..Kat mana nak dapatkan yang original, tengok kat bawah ni ~

Website :
RuamBayi 
Bedak Ruam Bayi Ori
  
PAGES FB ~ Ruam Bayi 

HQ  En. Hafis 013 480 6787 (Bahagian Pemasaran) 
 Puan Nurul : 017 6239935 ( Produk Owner)  

You Might Also Like

0 Comment