AFB Feeds

Korang Dalam Kategori Obesiti Ke Tidak?Baca Ni...

11:23

Pernah tak dengar antara kawan2 kita yang ada masalah berat badan atau obesiti, selalu cakap 'nak diet!!nak diet!!'..tapiii diet ke tak?Selalunya majoriti mesti kalah dengan napsu makan memasing..Tambah2 kalau nampak makanan kegemaran atau sedap2 depan mata..Hilang terus diet tu..Terus postpone diet..Konon ayat 'tak pe..minggu depan la diet'..minggu depan, jadi bulan depan, bulan depan jadik tahun depan..hmmm..Nak diet ni memang kena istiqamah betul2..diet pun kena faham..bukan diet langsung tak makan...macam sekarang ni, orang selalu sebut diet atkin..kurangkan karbohidrat, kalori..Dalam makanan yang kita amik ada jumlah kalori setiap hidangan..kena kira berapa kalori yang perlu & patut diambil..tak boleh 'cheat'...tapi susah kan??sapa kat sini yang berjaya buat diet?Aku rasa aku sendiri pun susah nak diet..pernah la nak try diet atkins tapi susahnyaaaa..terus hasrat nak diet tu simpan je...

Nak diet bukan untuk kuruskan badan je..Untuk kesihatan..Keyakinan diri..Mudah melakukan ibadah (solat) dan pelbagai lagi...So nak buat macamana ni?nak kurus tapi hati tak kental untuk menahan nafsu makan..Camno?Meh ahkak nak perkenalkan korang dengan 


Modified HCG Diet Plan






Revolusi Baru Dalam Rawatan Obesiti


Tukar Bentuk Badan Anda Dalam Masa 23 Hari !

-Makan supplement
-Makan  makanan sihat
-Pakar yang akan guide 
-Kumpulan sokongan untuk bagi semangat

SEBELUM TU MEH BACA APA ITU OBESITI?

OBESITI adalah sejenis ‘penyakit’. Obesiti adalah masalah dunia moden. Ia hampir tidak wujud 50 tahun dahulu. Antara penyebab yang menyebabkan fenomena ‘Obesogenic’ adalah – Pemakanan yang tinggi karbohidrat terproses, makanan tinggi gula, nutrisi yang rendah dan kurang aktiviti fizikal.Metabolisme kacau. Hormon tak seimbang. All haywire. Pengurangkan kalori sahaja pun kadang-kadang tidak dapat membantu menurunkan berat badan yang terus meningkat naik. Peperangan Alaf Baru!

KORANG BERISIKO TINGGI JIKA :

BMI > 23
Ukuran Lilitan Pinggang Melebihi
> 102 cm (40 inch) – Lelaki
>  80 cm (35 inch) - Wanita

Obesiti adalah peratusan lemak badan yang berlebihan dalam badan seseorang individu.
Korang dikatakan obese apabila :
Wanita : Peratusan lemak badan >32%
Lelaki : Peratusan lemak badan >25%

BAHAYA OBESITI
Obesiti berkait rapat dengan pelbagai jenis penyakit :
-          Diabetes (Kencing manis)
-          Hipertensi (Darah Tinggi)
-          Kolestrol Tinggi
-          Penyakit jantung koronari
-          Stroke (Angin Ahmar)
-          Batu hempedu
-          Kanser Payudara
-          Kanser Prostat
-          Kanser kolon (usus besar)
-          Masalah pernafasan (respiratori)
-          Masalah muskuloskeletal
-          Vena varikos
-          Masalah kulit
-          Osteoarthritis
-          Penyakit Alzheimer’s
-          Gout
-          Sleep Apnea
-          Infertility (Ketidaksuburan)
-          Masalah psikologi (kurang keyakinan diri)
-          Depressi

Kenali Jenis-Jenis Lemak
LEMAK OH LEMAK !!
Pernah tak korang cuba berdiet beberapa minggu tapi nak turun 1-2 kg pun susah? Selepas 2-3 bulan, korang give up dan kata ~ Jaga makan pun tak turun, korang give up dan kembali kepada cara hidup yang lama.
Kenapa jadi macam tu?Sebenarnya, Tak semua jenis lemak itu sama ~ Ada 3 Jenis Lemak dalam badan kita :

1) Lemak Untuk Struktur  ( Structural Fat )
'Lemak baik' ini penting untuk protect organ-organ dalaman, sendi dan membentuk rupa bentuk muka. Lemak ini biasanya tidak digunakan sebagai sumber tenaga.
2) Lemak Normal (Normal Fat Reserve)
'Lemak baik' ini ada di sekitar tubuh kita dan akan digunakan dan dibakar sebagai sumber tenaga bila diperlukan. Fungsi spt 'Tangki Tenaga'
3) Lemak Abnormal ( Abnormal Stored Fat )
'Lemak tak berapa nak baik' ni di kenali sebagai 'tisu adipose'. Ia adalah lemak yang tidak diperlukan oleh tubuh dan akan disimpan di bawah kulit, sekitar organ dalaman yang berfungsi sebagai 'Tangki Spare'. Lemak ini akan kelihatan 'membuncit' dan 'berlipat-lipat' di tubuh kita!
Ia sangat AKTIF mengeluarkan toksik chemical dan hormon 'estrone' yang akan menggangu sistem tubuh anda. Lemak ini TIDAK digunakan sebagai sumber tenaga utama.. Hanya dalam keadaan tubuh yang hampir 'kebuluran' sahaja, lemak ini akan dibakar & mula digunakan sebagai tenaga !
Jadi,  nampakkan di sini - Bila ber'diet' 1-2 bulan pertama, lemak Jenis 2 yang mula dibakar tetapi Lemak Jenis 3 akan kekal di situ! Ia hanya dibakar dalam keadaan ‘kebuluran’ sahaja. Macam mana nak menggerakkan lemak Jenis 3 yang degil itu?
HCG adalah transformasi perubatan terbaru untuk ‘menggerakkan’ lemak jenis 3 ini.
APA ITU hCG?
hCG adalah Human Chorionic Gonadothrophin, sejenis hormon yang dihasilkan di dalam badan manusia (lelaki dan wanita) dan ia dihasilkan dalam kadar yang tinggi ketika wanita hamil, ia memastikan perkembangan bayi yang sihat dimana ia membantu hypothalamus memberi ransangan untuk mengeluarkan lemak-lemak tersimpan digunakan sebagai sumber tenaga.hCG juga akan berfungsi sekiranya tubuh berada di dalam keadaan ‘kebuluran’ dimana hCG akan menggunakan lemak tersimpan dalam badan sebagai sumber pembakaran tenaga dan ia memberikan 1,500 – 4,000 kalori sehari sebagai tenaga.
Ia bukanlah ‘sex hormon’. Ia mempunyai tindakan yang sama pada lelaki dan wanita.
Ia bertindak sebagai ‘Kunci’ untuk menggerakkan lemak yang  tersimpan dalam badan.

BAGAIMANA hCG BERFUNGSI UNTUK RAWATAN OBESITI?
Rawatan hCG untuk Obesiti ini telah dimulakan oleh Dr. Simeons, seorang doktor perubatan British. HCG memainkan peranan penting  dalam mengurangkan lemak badan melalui tindakannya kepada satu bahagian otak yang dipanggil Hipothalamus.
Hipothalamus berfungsi untuk keseimbangan badan (homeostasis). Ia bolah mengawal semua kelenjar endokrin dalam badan dan ia juga akan membantu untuk mengawal tekanan darah, suhu badan, keseimbangan cecair badan, selera makan dan berat badan.
Obesiti berlaku apabila berlaku hypothalamus gagal  berfungsi dengan baik dan menyebabkan gangguan metabolism, ketidakseimbangan hormon, nafsu makan yang tidak terkawal, pembakaran lemak yang tidak effektif dan pengumpulan lemak yang berlebihan di bahagian perut, peha, punggung dan lengan.
Kerosakan hypothalamus biasanya berlaku disebabkan oleh stress, trauma, toksin, electromagnetic field dan tabiat buruk pemakanan yg mengandungi banyak lemak trans, gula dan bahan pengawet.
hCG akan memberi signal kepada hypothalamus untuk mengerakkan lemak-lemak degil yang tersimpan lama di dalam badan – lemak yang berkumpul di perut, punggung, peha dan lengan. Lemak jenis ini sangat susah untuk dibuang kerana badan akan menyimpannya sebagai ‘survival stratergy’. Apabila kita berdiet biasa, apa yang pertama akan hilang dari badan adalah air, otot dan ‘subcutanoeus fats’ iaitu lemak yg memberi bentuk muka dan payudara. Kerana itu kebanyakkan diet boleh menyebabkan kulit menjadi kendur.
APAKAH PRINSIP YANG DIGUNAKAN DALAM RAWATAN INI?
hCG akan kombinasikan bersama-sama dengan diet rendah kalori dan prinsip pemakanan diet sihat. Ini akan memberikan ‘trick’ kepada hypothalamus dan membantu ‘membuka kunci’ lemak di mana seolah-olah ia berada dalam situasi kecemasan yang memerlukan ‘lemak jenis 3’ atau lemak abnormal  digerakkan. Pergerakan lemak ini akan membekalkan 1,500 – 4,000 kcal sebagai tenaga melalui pembakaran lemak abnormal. 
DIET RENDAH KALORI & PRINSIP DIET SIHAT? MACAMANA TU?
Jangan Risau.
Semua manual dan menu pemakanan akan disediakan untuk korang!
Kebaikan program ini adalah ia seperti ‘DETOX’ program. Dan diet yang anda perlu ambil adalah – Diet yang sihat, Tanpa Gula, Karbohidrat yang sihat, Tanpa Makanan segera atau terproses, Rendah Lemak dan Tiada minuman berkarbonat. Ini sangat penting untuk memastikan kejayaan anda dalam program – Ia adalah proses ‘membersihkan sel-sel badan’ bukan sekadar diet untuk kurus sahaja.
Melalui  proses cleasing  dengan pengurangan kalori (calories restriction) dilakukan – Korang akan rasa lebih sihat dan tiada lagi masalah ‘food craving’ atau ‘food addiction’ ! Tidak lagi terpenjara dalam nafsu dan tabiat buruk pemakanan sendiri. Dan ini akan menyebabkan korang lebih mudah untuk membuat pembaharuan seterusnya dalam cara hidup untuk jangkamasa panjang selepas ini.

BAGAIMANA RAWATAN HCG INI?
Setiap Kitaran Program HCG adalah 23 hari. Ia mempunyai 3 Fasa iaitu : Loading Phase, Burning Phase dan Maintainence Phase.
Jangan Risau! ada Pakar akan sentiasa membantu korang!
BAGAIMANA MENGAMBIL HCG INJECTION?
ü  HCG injection 125IU diambil setiap pagi.
ü  Injection – selewat-lewatnya sebelum jam 11 pagi
ü  Injection – sebelum sarapan pagi
INJECTION BUAT SENDIRI?
Senang je. Tidak perlu cari urat untuk inject.
Hanya inject dibahagian lemak perut yang anda mahu buang itu. Terdapat info untuk membantu korang membuat teknik injection yang betul.
KESAN SAMPINGAN RAWATAN hCG?
Rawatan hCG yang dipantau oleh doktor adalah selamat. hCG tidak mempunyai kesan sampingan yang serius (jika tidak wanita yang mempunyai 1,000,000 IU hCG dalam badan ketika hamil juga akan mengalami masalah yang serius)!
Akan tetapi antara kemungkinan kesan adalah seperti sembelit, lapar, letih, pening, cramps atau hypoglycaemia yang berkait rapat dengan pengambilan kalori yang rendah. Walaubagaimanapun, pengambilan air yang banyak dan supplement akan membantu.
Kajian Dr. Simeon terhadap 10,000 pesakitnya membuktikan bahawa diet program dengan rawatan hCG mempunyai kesan yang lebih baik dari segi pengurangan lemak badan dan pengekalan berat badan dalam jangkamasa panjang berbanding client yang hanya mengambil diet sahaja.
BOLEHKAH BERJAYA SEPERTI YANG LAIN?
Kejayaan program ini sangat bergantung kepada disiplin, keyakinan, konsistensi & kekuatan impian masing-masing untuk mendapatkan kesihatan yang lebih baik! SET MINDA– 23 atau 46 Hari ini adalah waktu membersihkan diri (cleansing program), pembuangan lemak & detoksifikasi. Sediakan satu baju yang lebih kecil dari saiz korang sekarang.
Matlamat bukan sekadar untuk kurus sahaja tetapi Lebih Sihat untuk jangkamasa panjang.Kuatkan semangat untuk melawan nafsu & keinginan – Ini adalah proses untuk ‘RESET’ Hipothalamus.

Untuk TESTIMONI yang telah berjaya, boleh klik link dibawah ni :




Testimoni dari Clients di Dr Malinda Health & Beauty Academy

www.fiezasani.xyz

#DrMalinda #MudahKurus20 #JomKurusCepat


www.fiezasani.xyz

#DrMalinda #MudahKurus20 #JomKurusCepat



www.fiezasani.xyz

#DrMalinda #MudahKurus20 #JomKurusCepat

BERAPA HARGA PAKEJ HCG NI?
 PROMOSI DISKAUN ISTIMEWA untuk bulan ini dan juga FREE GIFT sekiranya korang berminat untuk menjalani program ini.
Maklumat lanjut tentang PROMOSI dan FREE GIFT, Boleh hubungi melalui  WhatApps 017 508 4430 atau email : drmalinda@gmail.com atau FB :Dr Malinda Health Beauty Academy
Hanya inject dibahagian lemak perut yang mahu dibuang itu. Ada maklumat untuk membantu korang membuat teknik injection yang betul.

BAGAIMANA NAK BERMULA?
Mudah Sahaja! Hubungi WhatApps 017 508 4430 atau email di drmalinda@gmail.com atau FB :Dr Malinda Health Beauty Academy 
PENDAFTARAN HARI INI!


Tahniah & Selamat Ucapkan Selamat Tinggal kepada kehidupan lama yang tidak sihat!
ALL THE BEST  !

You Might Also Like

4 comments

  1. duk kedah 4 thn, berat naik mdadak. masuk kategori obes dah. sbb kat sana mknn murah, sedap... x blh nak tahan nafsu makan tu. hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sesapa pun dear..mmg kalah dengan napsu makan tu..tmbh2 makanan sedap depan mata..takkan nak tengok je kan..program ini, insyaallah membantu sesapa yang hati tak kuat nak tahan napsu makan..

      Delete
  2. Testimoni yg ke-3 tu kawan seuniversiti Yani dulu...

    ReplyDelete


Flickr Images

HAK MILIK

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam blog ini, sila hubungi penulis di fieza_amy81@yahoo.com


[PENAFIAN] Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini dan untuk rujukan kepada pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.