AFB Feeds

PTPTN..Kenapa Susah Sangat Nak Contact

22:12

Ptptn..oo ptptn...Kenapa susah sangat nak contact awak ni?Saya nak tanya ni?
Kenapa nama saya kena 'blacklist' kat imigresen..acane saya nak cuti2 ke luar negara ni..

Dah paling sopan ayat aku ni kalau nak banding tahap kesabaran yang tipis kat ptptn sebab telefon dorang dari cawangan , HQ sampai la ke khidmat pelanggan..nan adooo yang jawab..aku call dari hari Isnin sampai semalam (Rabu)..Try la wassap dengan sorang staff ptptn KL Sentral yang aku ada berhubung sebelum ni tapiiiii jawapan tak membantu langsung..

Blog Fieza Sani
Rasa2 jawapan staff ni membantu ke tak?Ingatkan dia boleh tolong, sekali dia suruh aku gi cawangan terus..aku call sebab aku malas nak gi pejabat dorang..cuma mintak tolong semak je..rasanya melalui e-mail pun boleh..sebab tak perlu isi borang atau tandatangan apa2...Dah tu nak mintak tolong semakkan, tak boleh ke?tak pe la...fikir positif..sibuk gamaknya..Cuma nak nasihat sikit "Kalau kita mudahkan urusan orang lain, nanti Allah mudahkan urusan kita"...

Kebetulan semalam aku up status kat facebook pasal call ptptn ni bukan main payah nak dapat..tak berjawab langsung dari pagi-petang..antara komen2 kat status aku tu, ada sorang member suruh cuba pm ptptn kat facebook je..dia pernah cuba..cepat dapat response dari ptptn..tak terpikir pulak aku..yelah dah telefon pun payah nak jawab, takkan pm kat facebook dilayan pulak..tapi tak salah mencuba..


Pagi tadi try pm..eh!!betul ko..cepat dapat response dari ptptn..dalam masa setengah jam lebih kurang, pihak ptptn beritahu aku semula, nama aku dah clear dari senarai hitam yang disekat ke luar negara..seee..aku cakap senang je..tak perlu nak gi ke pejabat ptptn pun..bagi nama & no.kad pengenalan..setel..tQ ptptn..tapi aku tetap buat aduan susah nak hubungi mana2 pejabat ptptn..macam aku beritahu tadi, dari HQ, Cawangan sampai la ke Khidmat Pelanggan..nan adoo yang jawab..Kalau hat HQ tu, mesin yang jawab..

Kat bawah ni screenshot pm aku dengan pihak PTPTN..Bukti..bukti..kang korang was-was pulak..ahaks!!!

Blog Fieza Sani


Blog Fieza Sani

Jadik aku cadangkan pada korang yang ada masalah atau pertanyaan apa2, cuba terus pm PTPTN kat facebook..Cepat & pantas dorang response..

Check balik semakan status kawalan imigresen, yeay!!!boleh dah plan trip ke obersee dengan mr hubby..haha...konon...

 
Rumusannya kalau ada buat pinjaman dengan ptptn, sila bayar..ahaks!!!
Tetiba terkena batang hidung sendiri..Walaupun mungkin ada yang cuba lari dari membayar tapi ptptn tetap mengejar di belakang...hahaha!!!
Yelah..yelah..sedar diri..salah sendiri kan..dulu nak bayar, komitmen tinggi sangat..sekarang rasa macam okey sikit..akan bayar la sikit2 tiap bulan..Pinjaman aku pun dah tukar ke ujrah..

Ujrah tu apa?korang klik link kat bawah ni..
UJRAH ...

Nanti free2 aku story macamana aku tukar perjanjian ptptn aku ni dari konvensional kepada ujrah..

You Might Also Like

2 comments

Flickr Images

HAK MILIK

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam blog ini, sila hubungi penulis di fieza_amy81@yahoo.com


[PENAFIAN] Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini dan untuk rujukan kepada pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.