Permainan dulu-dulu

13:42

Permainan dulu2..yang mana korang pernah main?
Aku tak tahu semua nama2 permainan ni tapi ada antaranya yang pernah aku main masa kecik2 dulu..

Budak2 sekarang agak2 kenal tak permainan2 ni?













Antara yang aku pernah main..No.2 , 3 , 6 & 12..Nama permainan yang paling aku ingat (teng2 - no.3)..




You Might Also Like

5 Comment

  1. nombor 1 tu tak pernah main dulu... yang lain semua dah pernah main... besttt kan ingat balik zaman dulu2.. hihi..

    Jom follow saya

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. No 1 Mrs. A tak pernah.
      No 2 lompat getah - pernah
      No 3 teng teng - pernah
      No 4 macam injit-injit semut siapa sakit naik atas, tapi yang tu nape tak cubit
      No 5 kitarorang panggil letop-letop kena isi buah cermai dalam buluh tu
      No 6 Zero fine ke apa ntah namanya
      No 7 Skipping
      No 8 itu getah nak jentik cicak
      No 9 pernah main tapi tak ingat nama dia
      No 10 wow baling roti biar benar, yang Mrs. A main baling selipar 3 ataupun baling tin
      No 11 tarik upih
      No 12 konda-kondi lebih kurang
      No 13 & 14 pernah main gak tapi tak ingat nama permainan tu
      Nice sharing, mengimbau kenangan zaman kanak-kanak yang best sangat

      Delete
  3. semua tu kite pernah main. hehe. permainan lagend semua tu. budak2 sekarang mana tahu

    ReplyDelete
  4. kalau kita pernah main maknaya umur kita dah lewat 20an keatas dh

    ReplyDelete