Kelakar sangat alasan!!

09:07


Sampai pun pressure cooker ni hari sabtu lepas..

Kisah sebelum nak dapat pressure cooker ni..mencabar jugak..Beli pressure cooker ni dari Lazada..Mak sedara aku yang tolong order..Mula2  letak alamat rumah..Sebab aku pikir minggu lepas opah ada kat rumah..Tapi bila pikir-pikir balik, takut masa orang hantar, pah tak dengar ke..tak nak bukak pintu ke sebab orang tak kenal kan..So aku decide nak tukar alamat..

Order kat Lazada, hari Jumaat (2/10/2015)..Hari Isnin, try call Lazada mintak tukar alamat..Tapi pihak Lazada beritahu tak boleh nak tukar alamat sebab barang dah packing & hantar ke syarikat penghantaran..by Pos Laju kata pihak Lazada masa aku call tu..dan dorang akan bagi no. tracking by sms / e-mail..tunggu punya tunggu, tak de pun dapat apa-apa sms / e-mail dari Lazada..Sokay..Selalunya barang order dengan Lazada mesti akan dapat..tak pernah pulak baca review, di tipu ke hapa..

Hari Rabu (7/10/2015) aku terima call, ada penghantaran barang dari Lazada..Budak penghantar ni minta aku turun sebab tak nak naik ke rumah..Jadiknya aku tukar alamat hantar ke ofis aku..budak penghantar ni suruh aku sms alamat..Petang lepas dah sms alamat ofis aku, aku call balik budak penghantar ni, tanya bila boleh hantar..dia cakap hari khamis sebab alamat ofis aku tu dia tak buat..Okey, aku faham sebab aku pun pernah kerja dengan syarikat courier..

tunggu hari khamis, tak de pun..hari Jumaat (8/10/2015) aku call balik budak penghantar tu..dia suh aku call ofis dia..aku call & bercakap dengan customer service..Rupanya, barang aku ni ada je kat ofis dorang & tak bawak keluar pun hari Khamis tu walaupun budak courier yang nak hantar ke rumah aku tu dah tukar alamat ofis aku..

Customer service courier tu inform kat aku, dorang tak boleh nak saja-saja tukar alamat..Pihak dorang kena beritahu dengan penghantar dulu (LAZADA)..aku terus la sound barang aku, aku yang bayar tapi kena mintak kebenaran dengan Lazada untuk tukar alamat..kelakar sangat!!Sebab aku dah bising & tone suara pun dah tinggi sikit dari biasa, customer service ni inform akan try hantar balik ke alamat rumah hari sabtu @ hantar ke alamat ofis aku hari Isnin..Lepas dah call  courier service ni, aku call Lazada pulak..nak complain..haha..hangin aku..

Courier service yang aku citer kat atas ni >>Nationwide..


Aku tak fussy sebenarnya tapi bila kena dengan syarikat penghantaran macam ni & customer service dia boleh bagi alasan tu..haih..tetiba aku jadik fussy..

You Might Also Like

3 Comment

  1. boleh tahan jugak lecehnya ye!!! sakit hati rasa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh tahan jugak Nanie..hanginn je..tambah2 customer service dia bgi alasan yg mcm tu..ntah apa2 je..

      Delete
  2. Hangin je kan. Baca pon rase menyirap dah

    ReplyDelete