AFB Feeds

Cabaran 7 Hari EFGKBBA - Gadget Tercinta

12:04


Cabaran InstaBlog 7 hari

Task untuk hari ke-7

Gadget Tercinta

Pilihan aku harus la Note 4 aku ni..

Dengan Note 4 ni la aku bukak segala2 apps yang aku upload dari playstore..Yang wajib bukak hari-hari is instagram, facebook, blogger (kadang2 aku draft entry dari sini dulu, kalau tetiba dapat idea..nanti baru aku kemaskini balik guna pc)..edit gambar..kalau perasan watermark aku sekarang, banyak aku guna yang ni je 'chintahati81'..ni maksudnya aku edit guna Note 4 ni je..kalau yang bawah ni, aku guna pc..


Aku suka Note 4 ni sebab skrin dia yang besar, tak terlalu berat @ besar untuk masukkan dalam beg, snap gambar memang cantik..adik ipar aku pernah snap gambar aku guna hp aku ni , dia cakap terang..haha..harusss la kann..

Edit gambar, aku guna apps PicsArt je..free tapi ada sesetengah fungsi dalam PicsArt ni kena beli..Aku?guna yang free je..lagipun yang free punya pun cantik-cantik je..Sebelum ni aku guna FotoRus tapi masa nak sahut cabaran instablog 7 hari ni, salah satu syarat kena blur gambar untuk upload ke ig..dalam apps FotoRus ni tak de pulak function blur..So aku try search kat playstore..terjumpa apps PicsArt ni..sebelum kita install boleh review apa yang ada dalam apps ni..sekali nampak ada function untuk blur gambar ni..laju je install.. ;)

Selain tu, check traffic blog guna apps GA..hehe..walaupun traffic aku tak la banyak sangat pun..tapi saja nak tau..

App SNote untuk aku tulis apa-apa memo..takut lupa..haih..sejak dah meningkat usia ni, pelupa boleh tahan jugak..
  
Jadinya kalau tanya gadget tercinta aku sekarang, Note 4 ni la jawapannya.. 


Okey, done all the task..berjaya complete Cabaran 7 Hari InstaBlog.. :D

You Might Also Like

5 comments

Flickr Images

HAK MILIK

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam blog ini, sila hubungi penulis di fieza_amy81@yahoo.com


[PENAFIAN] Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini dan untuk rujukan kepada pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.