Mencabar diri

11:59

Minggu lepas masa perhimpunan bulanan Kementerian, bahagian aku terlibat untuk buat satu majlis sekali..Officemate aku, mintak tolong cover tempat member kitaorang jugak yang cuti sakit masa hari majlis tu..officemate aku inform, kerjanya bagi souvenir..aku okey je la kan..

turun je ke dewan, officemate aku yang ajak ni, terus naik atas pentas..dah naik kat belakang pentas, officer aku yang in charge untuk majlis ni terus explain kitaorang kena buat apa..terus darah gemuruh aku naik sebab kena bertugas kat atas pentas..tugas aku, amik souvenir yang akan di beri kepada salah sorang VIP..Sebabnya, VIP ni akan dapat dua..takkan dia nak pegang dua-dua..jadik itu la tugas aku..walaupun tak lama pun atas pentas..nervous tau tak..masa amik souvenir dari VIP ni, aku tak tengok depan pun..darah gemuruh kooo!!!! 

Sebelum start majlis, salah sorang officer aku siap tanya, kenal tak VIP yang aku kena amik souvenir tu..aku cakap mana cam..aku cakap balik, mesti M.C. sebut nama..officer yang in charge untuk majlis ni inform, kalau aku tak sure nanti pandang dia..dia bagi signal nak kena berdiri kat mana masa amik souvenir tu dari VIP ni..tQ Julie..Masa nak amik tu, aku tak tau pun kena berdiri belah mana..terus pandang officer aku..dia guide berdiri kat mana masa amik..

Legaaaa berjalan lancar walaupun tugas aku tak lama pun atas pentas tu..lepas dah amik souvenir ni dari VIP tu, aku terus ke belakang pentas, tolong officemate aku ni pass2 kan souvenir yang lain untuk VIP yang lain pulak..aku berdiri belakang pentas je la..nebessss!!
Pengalaman baru..sebelum ni masa kat bahagian lama tak pernah terlibat dengan majlis @ program yang bahagian anjurkan..so okey jugak la terlibat dengan majlis ni walaupun aku darah gemuruh..mencabar diri..

Sebelum majlis bermula..posing dulu!!!!
Gambar atas, masa kat pejabat sebelum turun ke dewan..Gambar bawah, dah selesai program..legaaaa..macam besar je tugas aku padahal..hehe
Hat gambar atas, free style kata cameraman..tu memacam gaya tu..gambar bawah, dengan E.O. Salina..saja gedik nak bergambor duk kat kerusi VIP..
okey..terserlah ke'comel'an aku kan..baru sedar diri 'rendang'nyaaa aku..hehe
Cik Julie..officer in charge untuk majlis ni..

You Might Also Like

1 Comment