Corn in Cup

13:57


Percubaan buat Corn In Cup yang selalu beli kat Nelson @ kat mana2 yang ada jual corn in cup ni..

Dulu selalu buat tapi aku rebus..bila dah rebus, tak sedap..dah tak baper manis..sebelum ada mirowave dulu, ada la baper kali jugak aku try, tapi asik tak jadik je..penyudahnya berbuang je balance corn yang ada dalam peties..

Baru ni buat cara lain plak..mula2 aku nak kukus sebab tengok kat tempat yang ada jual corn in cup ni, dorang kukus..

mr hubby bitau kat aku boleh guna microwave je..masuk dalam microwave, biar 3 minit..kat instruction belakang packaging jagung ni pun, ada tunjuk cara nak masak..Lepas 3 minit dah siap..campur marjerin sikit, garam sikit..kaco2, dah jadik macam Nelson punya..mr hubby siap tambah dua kali..yeayyy..lepas ni ghajin la aku buat sendiri corn in cup..

You Might Also Like

4 Comment

  1. oh gune microwave je ek... snang tu, cam wat maggi 2-3 min, heeee~

    ReplyDelete
  2. sedap corn in cup ni. selalu beli kat daily fresh. memang tak cukup satu cup

    ReplyDelete
  3. Assalam fieza,
    iols pun xdop microwave
    oven ada la he3

    ReplyDelete