Not so efficient #2

08:09





Hari jumaat lepas, Mr hubby dapat call dari PNB pasal kes NI..pakej dengan surat jugak..Pihak dorang minta maaf..

Aduan kitaorang tu dibaca..aku ingatkan simpan dalam fail je..hehe..btw, TQ PNB..Aduan dibuat bukan sebab suka2..aduan dibuat untuk improve servis dorang yang mana kurang. Tak pe at least kita tulis aduan kita dari kita membebel belakang2..dorang pun tak tahu servis dorang macamana?klu tak de sapa mengadu, dorang ingat servis dorang okey je tip top padahal????so sampai ke sudah, sama je..tak de perubahan..

Sebenarnya bukan kaki ngadu pun..kalau ada tak puas hati, baru kitaorang ngadu..


You Might Also Like

2 Comment

  1. wahh! pantas dan tuntas responnya :))

    ReplyDelete
  2. Assalam fieza,
    alhamdulillah
    ada jugak tindakan kan3

    ReplyDelete