AFB Feeds

Not so efficient #2

08:09





Hari jumaat lepas, Mr hubby dapat call dari PNB pasal kes NI..pakej dengan surat jugak..Pihak dorang minta maaf..

Aduan kitaorang tu dibaca..aku ingatkan simpan dalam fail je..hehe..btw, TQ PNB..Aduan dibuat bukan sebab suka2..aduan dibuat untuk improve servis dorang yang mana kurang. Tak pe at least kita tulis aduan kita dari kita membebel belakang2..dorang pun tak tahu servis dorang macamana?klu tak de sapa mengadu, dorang ingat servis dorang okey je tip top padahal????so sampai ke sudah, sama je..tak de perubahan..

Sebenarnya bukan kaki ngadu pun..kalau ada tak puas hati, baru kitaorang ngadu..


You Might Also Like

2 comments

Flickr Images

HAK MILIK

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam blog ini, sila hubungi penulis di fieza_amy81@yahoo.com


[PENAFIAN] Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini dan untuk rujukan kepada pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.