Projek terbengkalai..

15:24

Alhamdulillah.. projek terbengkalai since tahun lepas dah siap..kisahnya tahun lepas, aku & mr hubby ada la duit lebihan sikit so kitaorang decide untuk buat awning kat depan umah..sekali siap2, serupa tak payah letak awning kowt..bocor weiii..bukan bocor sikit-sikit..semua bocor..at first walaupun bocor, kitaorang biar je la..kurang-kurang tak de la panas sangat tapi ada le jiran sebelah tegur, suruh turunkan balik atap genting yang dah siap tu sebab nampak berat sangat sampai melengkung..dorang risau takut atap tu berderum jatuh kena kat kereta kitaorang..so aku, mak & abah la yang turunkan atap2 tu..yang tinggal, frame awning je..sejak tu la awning kitaorang tu kosong..tengok umah sebelah-sebelah cantik2 je awning dorang..nasib!!kitaorang dapat tukang buat rumah yang katanya gheti nak buat..sekali bila dah siap..hasil nan adoooo..abis masa tu nak repair balik, ongkos pun dah tak baper nak ada..jadik terbiar je la gitu..so, baru ni ada duit..hasil menabung..kitaorang buat jugak awning tapi dari jenis macam zink walaupun frame yang sediada kayu..lantok la..janji ada kan..kitaorang sebenarnya rumah ni nak buat sewa memandangkan aku & mr hubby dah stay ngan parents aku..jadik dari umah ni terbiar je kosong, baik la kita buat sewa..dapat jugak duit sewa kan..hehehe...tapi kena la repair dulu awning terbengkalai tu..

semalam, dah siap..


Ni la atap genting yang mula-mula kitaorang pakai tapi diturunkan lepas jiran-jiran cakap nampak melengkung kat awning kitaorang tu mebi sebab berat sangat sebab tukang yang buat awning ni salah buat..kitaorang dah try nak jual balik kat kedai tapi semua tak nak..yang best tu, kitaorang siap nak bagi free kat sesapa yang ada nak buat rumah kan?tapi sorang pun tak nak..stress je..bagi free pun tak mo..ni kitaorang nak bagi kat company yang kitaorang pasang awning hat semalam ni..nanti dorang akan amik..

tadaaaa..ni la hasilnya..semalam baru siap..tak kisah la nampak cam klakor sikit..

Dari belah depan 

Dari belah dalam

Moral of the story, kalau korang nak buat pengubahsuaian rumah tu cari la kontraktor yang elok & terbukti hasil kerjanya..jangan jadik macam kitaorang..huhu..tak pe la, pengalaman kat kitaorang jugak..

You Might Also Like

1 Comment