AFB Feeds

Harga lain

15:19

Pernah tak korang alami, masa sopping kat mana-mana pasaraya situasi dah beli-beli..masa tengah bayar, mebi tak perasan kowt..selalu lepas dah beli tu, mesti kita check balik resit kan..bila check-check ada few item, yang harga masa kita amik kat tempat dia tu, harga lain (selalunya harga promosi)..bila bayar harga asal..hmmm..aku & mr hubby dah banyak kali kowt alami situasi macamni..dulu aku pun jenis tak kisah sangat..tapi sebab mr hubby is sangat detail & agak cerewet..habit dia lepas dah bayar, mesti check balik resit..kalau tengok harga lain, dia akan suruh tanya balik kat cashier..and selalunya cashier suruh kita gi ke Customer Service..Habit mr hubby tu dah menurun kat aku plak..hehe..contoh macam weekend baru ni, kitaorang gi ke sebuah pasaraya ***** (tak mo sebut)..kang kena saman plak..harga kat tempat amik tu, RM7.25 tapi aku macam was-was sebab dah selalu kena kan..kebetulan kat area tu ada mesin untuk check harga..aku pun amik & tettt..RM7.99..pfftttt betul firasat aku..mr hubby suh snap pic kat bawah ni & tunjuk kat cashier..nasib cashier yang kitaorang dapat tu okey..dia amik phone aku jap & key in barcode yang kat bawah ni..memang la beza baper sen je tapi untuk sorang customer..kalau ada 1000 customer yang amik, dah baper dorang huntunggkan kalau customer yang jenis tak alert sangat part harga ni..main amik, bayar je..is okey la..


Sebelum ni, kitaorang pernah kena kat pasaraya lain jugak..pasaraya *****..kitaorang amik syampu badan jenama Dettol jenis refill..masa amik tu, tengok harga je..tak perasan upenya harga tu untuk item lain tapi label harga tu dorang pi letak kat area situ..mana nak tau kan..selalu letak harga ikut barang la kan..ni harga letak lain, barang lain..masa amik tu tengok kat label harga TERTERA kat situ RM8.88..dah lepas bayar, mr hubby check balik..syampu tu RM15 something2..mr hubby suh aku masuk balik, check harga..masa tu baru pasan mistake kitaorang tak perati betul-betul RM8.88 tu untuk item lain bukan syampu badan dettol..tapi label harga tu letak kat syampu badan dettol refill..adoiyaiii..sabar je la dorang ni..macamne yeak dorang buat keja..macam perangkap customer je..letak harga untuk item lain tapi pi letak kat tempat lain..dapat customer yang jenis okey, tak pe la..'dah bayar..amik je lah'..untung pasaraya tu!!tapi mr hubby bukan macam tu..yang kes syampu badan dettol tu, kitaorang gi tanya balik kat cashier..dia suruh gi ke Customer Service..kitaorang tunjuk resit & picture gambar yang label harga item lain tapi letak kat situ..terus tak jadik amik..kitaorang mintak refund..

Jadiknya conclusion sila check betul-betul harga sebelum bayar..sekarang kat pasaraya kan ada mesin untuk check harga barang tu..sila ar check..sebab selalu sangat dorang ni, letak harga barang A kat tempat barang B..kekurangan pekerja kah??

You Might Also Like

0 comments

Flickr Images

HAK MILIK

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam blog ini, sila hubungi penulis di fieza_amy81@yahoo.com


[PENAFIAN] Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.


Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini dan untuk rujukan kepada pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.