Nak story pasaipa yeak??

13:57

Hi Hi semua..Salam Ramadhan..dah puasa ke-5 harini, baru aku nak wish kat reader blog aku :) eh, ada ke orang baca..wah perahsan :D..x kisah la ada orang baca ke tak..nak wish jugak..


lama tak membebel kat sini sebab KEMALASAN MELAMPAU..bukan tak nak hapdate apa2, tak de story nak share pun..aku jenguk jugak la blog kesayangan ni cuma tak de idea & story nak citer..so bukak, baca entry yang lepas2 pas tu tutup..bukak fb..ni tetiba datang plak kerajinan nak membebel..so, nak story pasaipa yeak..tadi cam terkezut masa check kat nuffnang..saja je le nak check khennn..sekali tengok2 ada 2 iklan menari2 dalam blog aku ni dari NuffNang..1 masih on going..waaaaa..terharu hokay walaupun 2 bulan tak hapdate blog..tQ NuffNang :D lepas ni akan cuba rajin update blog..eh, motip..hehe



Jadik sebab dah lama aku tak hapdate apa2, aku story pasai aku & mr hubby ar..sekarang kitaorang dah stay ngan family aku..sebab mr hubby dah tukar tempat keje..tempat keje baru mr hubby ni kat area Subang..umah kitaorang kat Semenyih..agak2 pukul baper la kitaorang nak kuar rumah kalau kitaorang stay kat Semenyih tu..aku keje area KL..So untuk memudahkan kitaorang decide stay ngan parents aku..lagipun parents aku dah duk kat rumah DBKL yang pattern baru so ada 3 bilik..tak macam quarters yang dulu kitaorang duk sebelum aku kawen..ada 1 bilik je..rumah parents aku ni kat area KL je..kenapa mr hubby tukar keje?? erm..dapat better offer..baru je start keje 1st julai ritu..so mr hubby masih dalam proses nak sesuaikan diri ngan environment kat tempat keje baru..lagi plak, kat situ boleh dikatakan semua staff cina..ada baper kerat je melayu..jadik agak amik masa sikit la untuk dapatkan kepercayaan dorang kan..

Dah duduk ngan parents aku ni, tak de la aku nak memasak sangat sebab mak dah siap masak..hehe.. :D aku tolong sikit2 je..

aku dalam dilema ni..nak cari lemari letak kain baju kitaorang..tapi tak mo la beli lemari kayu tu sebab bilik yang aku & mr hubby duk skrg dah crowded..nak cari cube wardrobe..tapi mak aku tak baper berkenan plak..mak aku nak cari tingkat kain yang orang dulu punya style..mak aku nak cari yang jenis tahan..aku plak cari yang cantik..ate camne??sesapa ada experience guna cube wardrobe ni tak?share sikit..tahan tak cube wardrobe ni? aku ngan mak kan dari dulu tau yang mana aku berkenan, mak tak berkenan..yang mana aku tak berkenan, mak berkenan..pftttt..tak pe, nanti nak try diskus ngan mr hubby dulu..kalau beli yang cube wardrobe tu kena DIY..tak tau le mr hubby ku itu rajin ke idok nak DIY..kalau tak rajin, mengalah le ngan mak aku..beli ikut taste mak aku le..

Berkenan hat ni..Cube Wardrobe
mak aku nak cari yang macam ni..ala..tak cun..sila abaikan pampers tu..ni gambar pinjam kat mr google..

You Might Also Like

4 Comment

  1. i pun x suka yg open mcm rak pinggan mangkuk tu... tak kemas rasanya... slow2 la pujuk ur mum...selamat menunaikan ibadah puasa fieza...smg Allah limpahi Rahmatnya dan perkenankan doa kita di bulan yg mulia ini...amin....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..macam x kemas..tue ar dh try pujuk mak..mak macam okey je..hihi

      Selamat menunaikan ibadah puasa juga awk & suami.. :)

      Delete
  2. Akak....punye lama x dgr cite..tau2 dh pindah ek...rumah kt semenyeh apa cite kak...dh dkt ni blh la kte gathering ek hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tue la pasal..a'ah akak & abg sani dah duk ngan parents akak skrg sbb abg sani dah tukar tempat keje..umah semenyih tu datang tengok kejap2 je la time cuti2..

      oo..gathering..boleh rasanya..sbb dekat sikit kan..hehe

      Delete