Gilerrrr Novel..

15:00


Hobi baru aku sekarang..BACA NOVEL..gara-gara pengaruh opismate aku le ni..aku pilih novel yang dah diadaptasi ke drama..lepas dah habis novel, maraton tengok drama pulak..aduiiii..parah sungguh la..drama yang adaptasi dari novel, paling aku suka Setia Hujung Nyawa tu..waaaaa..seyes comey tengok watak Nelydia & Amar tu..okey, fine aku tau..citer ni tahun lepas ke 2 tahun lepas kowt..aku baru gedik2 tengok..masa aku duk layan drama tu kat tab, mak aku siap perli aku lagi..citer lamaaaa..baru nak tengok..tak kira la..baru terjebak ngan novel..sebelum2 ni aku layan jugak novel tapi gitu-gitu je..ni dah terjebak balik..yang tak menahan tu, rasa nak baca novel tu sampai habis dalam masa 1 hari..tapi aku tak boleh ar nak abiskan dalam masa 1 hari..selalunya 2-3 hari gak tambah-tambah kalau novel tu tebal sampai baper ratus muka surat..ni aku baru abis baca novel Maaf Aku Tak Sempurna..novel ni aku baca sebab aku ada terbaca kat fb, akan jadik drama..hero & heroin Fahrin ngan Sara Ali..kalau tak silap aku la..tadi member aku bagi pinjam plak novel Jauh Dari Cinta..ala..drama yang tengah tayang kat Astro sekarang..heroin dia Anzalna..hero dia, aku tak baper nak kenal sangat..tapi lakonan boleh tahan..selalunya aku abis baca novel tu, baru aku tengok drama dia tapi ritu aku ada terbaca bab 1 & 2 kat blog Penulisan2u, menarik jalan citer dia..tu yang aku layan drama pulak..duk mencari jugak novel ni, sekali tadi member bagi pinjam plak novel dia..suka, suka, suka.. :D

okey..nampak tak nampak tak..aku gilerrrr novel sekarang..tu yang aku kenkadang jarang update blog..pasal ni la..citer yang tengah hot sekarang pukul 7 ~ Kerana Terpaksa KuRelakan..pun aku dah abis baca novel dia.. HAPPY ENDING :D

haritu pun aku ada terbaca kat fb, ada 1 novel lagi akan diadaptasi ke drama >> Bila Hati Berbicara..hero dia yang jadik Tajul Fahin dalam drama KTAR tu..heroin tak kenal..okey, aku tengah cari novel ni plak yeak..nak baca..macam best je..novel ni lama sikit..aku google, keluaran tahun 2007..okey, sapa ada novel ni..meh nak beli..hehe

memandangkan hobi baru aku baca novel, nanti lepas abis baca setiap novel aku buat review yeak..haha..tetiba..ala, saja je suka2..ada le point kan buat entry baru..idok le tak berupdate blog aku ni..

You Might Also Like

2 Comment

  1. Sue time muda remaja dulu slalu la kumpul novel, dh berumur ni sindrom malas membaca plak..hahahahha...
    kalau ade novel, tebal2, mau skip2 baca tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la sue..tapi ni dah datang balik mood baca novel tu..hihi..tu ngadap novel time kat opis je..kat umah tak berani nak ngadap novel,kang kena marah ngan laki plak..hihi..sebab dah start baca novel ni, tak mo nak benti..nak tau apa citer dia..

      Delete