Jejak Kuching..

15:39

Ni story bulan 2 haritu..okey, baru hegeh2 nak hapdate dalam blog kan..tue la sapa suh MALAS update blog..tak pe, walaupun cam malas2 ni sebab dah ghajin, ahkak story jugak walaupun macam x baper ingat sangat apa xtvt kat Kuching ritu..x pe, cuba jugak ingat..

Kitaorang gi Sarawak masa awal bulan 2 ritu..masa tu adik ipar aku ada sorang duk kat sana..bertugas kat Kuching..la ni, dorang somi isteri  dah pindah balik Semenanjung..so rezeki la masa gi sana ritu, save budget tang penginapan coz duduk kat rumah dorang je..cuma kitaorang kuar duit makan & shopping sikit2..tapi macam tempat2 yang kena bayor mahal2, kitaorang lalu je..tengok dari luar..hehe..jadiknya macam Kg.Budaya tu kitaorang tak masuk pun.

orite meh aku share sikit gambor2 kitaorang masa percutian kat Sarawak ritu..

Ni kat Kuching Waterfront..kat sini banyak orang jual souvenir..time kitaorang gi ni malam..banyak dah tutup..tapi ada la beberapa kali kitaorang repeat area sini..untuk beli cenderamata bagai, adik ipar aku suggest kat kedai2 depan Waterfront ni..boleh tawar-menawar..ada 1 beg aku beli tu, offer RM12.90 ~ 2 pcs..terus rembat 2..

yang ni kat area Pantai Damai (kalau tak silap ar nama dia..)berdepan ngan Kg.Budaya..

ni 2nd pantai yang kitaorang gi tapi aku tak ingat nama dia..lupa..

gambar yang barisan pertama tu kat Taman Negara Bako..cadangnya nak menjelajah Taman Negara Bako ni la..sekali caj setiap sorang RM10..bot kena sewa RM94..setiap bot boleh muatkan 4 orang..terus tak jadik..

Yang ni kat Gua Angin..hat ni murah..entrance fee RM1 sorang..ada 3 laluan kalau tak silap dalam gua ni..tapi kitaorang amik laluan yang tak baper nak panjang sangat la..aku bukannya berani benor..

Gambar atas tu kitaorang gi Tasik Biru..tapi ayor tasiknya idok le biru..ijau..

yang ni kat Pantai jugak..cadangnya nak mandi manda..sekali laut bergelora..cancel program..

ni plak kat Medan Niaga Satok & Kek Lapis Dayang Salhah..borong ikan terubok masin & kek lapis ler....

Aksi Ariff..anak buah kitaorang..bukan main susah nak amik gambor dia..memacam aksi..

Banana Cheese (Terbaikkkkk)..Nasik lemak Sarawak & Nasik ikan bakar..

Dah sampai Sarawak..haruslah bergambor kat mercu tanda Kuching..wajibbb okey..haha..kononnnn..padahal masa nak turun kat  sini, aku cam majuk sikit..sikit je..

You Might Also Like

2 Comment

  1. hee..sue pun baru sekali gi Kuching...
    tapi InsyaAllah bakal adik ipar org sana, bolehla gi sana selalu..heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah..jauhnya bakal adik ipar..orang Sarawak..advantage..boleh ar jenjalan selalu kat Sarawak..hehe

      Delete