Terer

14:31

Repeat USS lagikkkk jadik kalini kitaorang mencari gerai yang katanya ada bubur nasi yang famos amos kat JB..masa 1st day, dah jumpa tempat ni..tak jauh dari hotel kitaorang stay tu..jalan kaki je..masa 1st trip bulan 11 ritu, tak tau pun ada warung ni dekat je ngan hotel kitaorang stay..lepas tu aku up entry kat blog, ada sorang member blog bitau pasal bubur nasik ni..jadik dah repeat ni, kita cari la..kat situ memang berderet gerai..bukan gerai yang Bubur Sentosa tu je..1st day tu, rasanya kitaorang try tom yam, telur dadar, nasi putih & mr hubby kalau tak silap char kuey tiaw kowt (tak hingat)..lepas tu adik ipar aku order kerang sambal..sedap hokay..esoknya kitaorang dinner kat situ lagi, adik ipar aku siap repeat lagi kerang sambal..sampai kakak yang amik order tu cam adik ipar aku..masa 2nd day ni baru try yang bubur nasi sentosa tu..aku tak snap gambor..ni gambor hasil ehsan mr google..memang sedap le..adik ipar aku cakap 'kat Johor ni memang senang ke nak dapat bubur nasi'..yang masa kitaorang makan kat Kg.Majiedee tu pun ada bubur nasik..agaknya orang Johor memang terer masak bubur nasik..sedap plak tu..pada tekak aku, aku rasa sedap je..tapi mr hubby tak layan bubur nasik..2nd day tu, tak ingat mr hubby order apa..

gambar google..siap ada chopstick lagi..mr hubby tegur aku nengok aku reti pakai chopstick..dulu masa sekolah hari2 makan kat kantin sekolah pakai chopstick tau..hehe

Gerai bubur nasi ni berdekatan dengan Hotel Grand Sentosa, Johor Bharu..jalan kaki je..
Selain gerai bubur nasi ni, berderet lagi gerai lain sepanjang jalan tu..pilih ar menu ikut selera memasing..

entry pasal USS hold dulu yea (macam ada orang kisah je, kan..x kira nak story jugak)..nanti aku story sebab gambar tak transfer lagi dari kamera..bz kat umah..hehe


Feena Kurung Scallop..Feena Kurung ni boleh pilih nak match dengan plain skirt & printed skirt..

Cosry Lace Dress

New arrival @ ChintaFiezz Boutique..new collection..for more detail, view here :~

FB Pages >>>>> ChintaFiezz-Boutique

You Might Also Like

2 Comment

  1. Replies
    1. meh ar jenguk2 kat website @ pages saya..byk lagi koleksi cantik2.. :D

      Delete