TTC

Sentappp!!!!

15:30

jangan terkezut masuk je blog aku tengok cam eh betul ke blog ChintaHati ni??betul..aku tengah buat make over sikit kat blog aku ni..tengah try & error layout/background lain..nak nampak curlass sikit..ngeeee..masih dalam trial & error ni..

okey, ni nak share story semalam..sentapppp akak semalam tau..aku call sorang sepupu aku semalam..nak tanya something..memang dah lama pun tak kontek ngan sepupu aku ni..kalau tak sebab nak tanya tu, malaih nak tepon..boleh????sebab kalau tepon mesti kuar soklan2 yang menyakitkan hati ai..

semalam pas aku dah cakap ngan sepupu aku ni..aku nak letak..pas tu sepupu aku gi tanya menda lain plak..conversation aku & sepupu aku tu ~

Sepupu : kat fb ko tengok gambar upin ipin tu apa?
Aku : hah, gambar upin ipin..gambar apa? (berkerut dahi aku duk pikir mana ada aku upload apa2 gambar kartun kat fb aku tu)..mana ada gambar upin ipin
Sepupu : hah dah lama x bukak fb le tu..
Aku :  eh, aku hari2 bukak fb..masuk opis, fb dulu aku bukak (tetttt..bocor rahsia..hihi)..
Sepupu : tengok macam kek pun ada..ko bukan jual kek ke?
Aku : dah tak jual sebab (sebab dirahsiakan)..ke ko tengok gambar aku yang kat Singapore tu?(sebab aku dah confuse gambar yang mana sepupu aku ni tanya, aku saja tanya kowt dia tengok gambar yang aku pi Singapore tu ke?)
Sepupu : oo..yang gambar dengan binatang tu, ko kat singapore ke..***** tengok 1 tu je..
Aku : a'ah..aku & sani gi Singapore..
Sepupu : amboi, mentang tak de baby lagi..gi berjalan dengan baby besor dia tu..
Aku : hehe..besa le..tak de rezeki lagi..kitaorang gi jenjalan ar.
Sepupu :oo..tak de lagi ke?
Aku : a'ah belum ada rezeki lagi..ko tolong doakan yeak..Aamiin..
Sepupu : Apalah...(Apalah..terus aku cepat2 nak letak phone)..sentap bila sepupu aku cakap cenggitu
Aku : okey tak pe ar, aku nak cari baju ni..(pdhal baju yang aku nak cari ni, nun ada kat umah mak aku kat Sg.Siput tu)..
Sepupu : ha okey tak pe ar, pi la cari baju tu..

hah!!!!!!!!!!sentap tau bila sepupu aku cakap 'APALAH'..kitaorang yang TTC ni tak mintak pun pada orang luar tu paham situasi kitaorang sebab nak explain situasi kitaorang ni susah orang yang tak mengalaminya nak paham..cukup ar bagi kata semangat & jangan guna ayat2/perkataan yang sensitip untuk wanita TTC macam aku ni..sensitip sangat..kalau tengok kat luar memang kitaorang senyum2, gelak2 tapi dalam hati......

mr hubby

Bagi Hadiah?????

15:15

conversation suami isteri..

MH : sayang, tengah buat apa?
A: tak de buat apa
MH : dah makan?
A : dah
MH : makan apa?
A: kuew tiau ladna..
MH : kat bawah ofis ni ada promotion untuk buat LASIK..
(ada bukak booth agaknya)
A : napa?awak nak buat ke?
MH : tak de ar..nak suh awak buat..
A : Apa?x mau..takut..awak nak buat, awak buat..baper bayaran
MH : RM7K bayar separuh..
A: awak nak buat, awak buat je ar..saya tak nak
MH : Dah bayar..
A : Baper?
MH : RM350
A : #@!~&&**& (bagi aku RM350 tu lagi bagus..boleh buat modal biz,kan)..tak nak..
MH : dah letak nama awak..
A : tukar le nama awak..saya tak nak..takut
MH : napa? (lerrrr lagi nak tanya..dah aku cakap aku takutttt)..
A : yang gatal tulis nama saya napa?tanya le dulu..saya tak penah komplen pun pakai spec..selesa je  pakai spec..
MH : nak bagi hadiah kat awak..nak bagi awak nampak cantik..tak yah pakai spec
okey, sedar diri skrg..pakai spec tak cun..
A : tak  nak..takuttttt..awak nak, pi tukar nama awak..
MH : tak nak..abg takut..nak suh awak buat dulu..kalau x sakit, baru abang buat..(WHATTTTT?????)aku jadik testimonial..sabo je ar..
A : awak tak nak, awak suh saya..
MH : ala, pah awak nak buat..okey je..
A : dah..pi mintak duit tu balik..kalau orang tu tak bagi, awak tukar nama awak..awak yang selalu komplen pakai cermin mata, mata lagi teruk..saya okey je pakai spec..tak pernah komplen pun..

panjang lagi conversation kitaorang, tapi aku tak ingat..tak hagak2 mr hubby nak bagi hadiah..bagi le barang ke?percutian ke?ni laser mata..nak marah ke, nak gelak ni..

Google2 tadi, cari info pasal LASIK ni..

LASIK sebenarnya datang dari singkata Laser Assisted in SItu Keratomileusis..Kalau nak tahu di Amerika prosedur LASIK telah mendapat kelulusan FDA.Secara umumnya LASIK dilakukan oleh pesakit untuk memperbetulkan masalah-masalah mata seperti rabun jauh (MYOPIA), rabun silau (ASTIGMATISM) dan rabun dekat [(farsightedness) (HYPEROPIA)] ataupun kombinasi antara kedua nya myopia dan astigmatism atau hyperopis dan astigmatism. Satu kelemahan dalam LASIK ini ialaj prosedur ini "TIDAK BOLEH" merawat/memperbetulkan masalah rabun presbyopia (rabun tua).

Bagaimana LASIK dilakukan? LASIK dilakukan secara asasnya melalui 3 peringkat:

 1. bukaan lapisan luar kornea dibuat menggunakan alat 'microkeratome blade' atau laser.

 2. Kemudian laser digunakan untuk membuang bahagian-bahagian tertentu lapisan kornea  yang terlebih dahulu ditentukan dan dikira oleh pakar sebelum LASIK dilakukan.

 3. 'Flap' kornea yang di buka tadi diletakkan semula ke tampat asal dan akan melekat  semula dan akan sembuh secara semula jadi.

penggunaan local anastetik drop dilakukan agar pesakit tidak berasa sakit...

Nak tau kelebihan & keburukan buat LASIK..klik SINI..



beauty

Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda

16:30

Nak joint GA..dah lama tak joint GA..hadiah GA yang ni macam best je, macam menarik je..

Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda
Kulit Lebih Gebu Dan Flawless Dalam 14 Hari


Sana sini orang ramai heboh perkatakan kehebatan Ephyra. Ramai blogger yang sudah mencuba Ephyra dan rasa sangat berpuas hati dengan hasil bagus produk ini. Ephyra semakin dikenali dan diyakini oleh ribuan pengguna.

Tetapi apakah itu Ephyra? Ada yang bertanya, krim ke? Pil ke? Ephyra adalah produk minuman supplemen tambahan yang sangat sedap untuk kecantikan dan kesihatan tubuh badan yang bermula dari dalam. Ephyra didatangkan dalam bentuk serbuk sachet yang dihasilkan daripada gabungan mantap rumusan terunggul alam semulajadi di seluruh dunia, kolagen terhidrolisis ikan laut dalam, L-Glutathione, Astaxanthin, Acai Berri, Acerolla Ceri, Marigold Flower Extract, Acacia Gum, Superberi dan Serbuk Tomato yang merawat, memperbaharui dan seterusnya menyerlahkan lagi keserian dan kesihatan dalaman dan luaran.

Dengan ribuan testimoni yang meyakinkan, telah menambat hati ramai pengguna Ephyra. Mengapa Ephyra sangat berkesan? Sudah tentu kerana formula hebatnya yang mengandungi 9 bahan alam semulajadi berkualiti tinggi bergred super AAA. Ephyra bukan hanya produk kolagen semata-mata, tetapi Ephyra adalah formulasi rumusan minuman antioksida yang terbaik untuk kecantikan dan kesihatan anda. Sesuai untuk semua peringkat umur, untuk lelaki juga wanita semestinya. Ephyra disahkan selamat dan berkesan serta mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia beserta disahkan Halal oleh JAKIM.

Testimoni boleh dicipta, pengalaman boleh direka, gambar boleh diubah dan pelbagai lagi. Tetapi testimoni dari pengguna setia Ephyra memang tidak boleh disangkal lagi. Kalau anda google "testimoni ephyra" atau "review ephyra", anda akan lihat banyak review hebat perkongsian dari ribuan pengguna Ephyra.

Jika anda ada masalah kulit kusam, kedutan, jerawat, jeragat, sakit sendi, tumit merekah, kulit kering, rambut gugur dan sebagainya, jangan ketinggalan untuk dapatkan penyelesaian anda dengan Ephyra. Jom lihat apakah kelebihannya...
  1. Membantu menjadikan kulit kita lebih anjal, halus dan cerah berseri.
  2. Merangsang penghasilan kolagen yang diperlukan oleh tubuh badan kita.
  3. Membantu memulihkan wajah yang bermasalah seperti jerawat dan jeragat.
  4. Membantu memulihkan masalah kulit ekzema (kegatalan dan kemerahan).
  5. Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus di wajah.
  6. Menghindari kita daripada penyakit barah, tekanan darah tinggi, diabetes dan masalah kulit kerana ianya mengandungi supplemen anti oksidan Astaxanthin.
  7. Menguatkan rambut dan melambatkan uban.
  8. Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan bersinar.
  9. Melancarkan sistem pencernaan dalam badan, menurunkan berat badan dan mengawal nafsu makan.
  10. Mengurangkan kadar kolesterol dan menjauhkan kita daripada risiko mendapat sakit jantung.
  11. Membantu seimbangkan tekanan darah.
  12. Meningkatkan tenaga dan daya ingatan.
  13. Meningkatkan sistem ketahanan badan.
  14. Melindungi retina dan mencegah penyakit mata akibat kerosakan termasuk faktor usia.
  15. Melegakan kesakitan sendi dan arthritis.
  16. Melegakan kesakitan pedih ulu hati dan gastrik.
Untuk maklumat yang lebih lanjut, sila klik Flyer, Website dan Fanpage.

Bagi memudahkan anda semua, jom kita klik link di bawah, antara testimoni Ephyra yang dipilih dari kalangan blogger.
  1. Masalah kulit muka dan jerawat - klik SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI dan SINI
  2. Masalah period / haid - klik SINI dan SINI
  3. Masalah tumit / tapak kaki - klik SINI dan SINI
  4. Testimoni kuku dan rambut - klik SINI, SINI dan SINI
  5. Testimoni lelaki - klik SINI
  6. Testimoni menyusukan anak - klik SINI
  7. Pelbagai masalah lain - klik SINI
Kulit yang sempurna. Wajah yang jelita. Keyakinan tiada tandingan. Hasil yang nyata. Semuanya lengkap dalam satu produk kecantikan dan kesihatan. Ephyra terbukti berkesan.


Jom dapatkannya sekarang...

Official Website : www.oceanlife2u.com
Instagram : ephyra2u
Telefon : 03 4141 7889
SMS : 019 3999 238
Emel : info@oceanlife2u.com


Giveaway ini dianjurkan oleh mialiana.com dan ditaja sepenuhnya oleh OceanLife2u.com dengan hadiah berupa wang tunai dan produk Ephyra bernilai RM 2,387.00. Sila klik SINI untuk join Giveaway ini.

bisnes kecil-kecilan

CFB

13:40

Sapa2 yang follow blog aku perasan kowt kat sidebar (macam gambar kat bawah) link ke blogshop aku..tau x dah baper lama aku tak hapdate kat c2..sejak Ogos, okeyyyyy..apa malas sangat ni, fieza..ntah ar aku rasa cam bz nya aku..kat opis, kat umah..pfttttt..jangan le ditanya apa yang aku bz, aku pun tak tau.benornya lebih pada penyakit 'M' ni..saja tak nak ngaku..ngeeee..

Semalam ada customer whatsapp ke no.personal aku..eh, lupa lak nak bitau..aku dah ada 2 nombor skrg..1 untuk biz..1 untuk personal..kira sekarang aku ada 2 tepon..aku tak beli pun 1 lagi tu..dapat FREE sajork..ada orang tu dapat hp lain..so hp lama dapat kat aku le..tu yang ngengada pakai 2 nombor..saja..senang aku nak tau yang mana untuk biz, yang mana untuk personal..okey, back to the story tadi..customer tu pembaca blog aku kowt..dia tanya stok baju..aku pun cam pelik, aik rasa cam dah annouce kat pages aku no.baru untuk biz..tapi tak pe ar, aku okey je..customer mesej kat mana2 nombor pun aku balas je..tak da hal..tadi aku follow up balik ngan customer tu..then dia tanya mana nak tengok baju2 tu..kat blog aku ke????aku cam..ooo..pembaca blog aku kowt..hehe..tu yang terus harini update kat blogshop..so aku akan start le mengupdate blogshop aku tu..kalau nak order, direct text/WhatsApp/Line 0126805640 @ WeChat ~ ChintaFiezzBoutique..

kalau nak tengok koleksi-koleksi lain, terjah ke CFB ;)

Kat bawah ni header blogshop aku & pages aku..aku update sekali dengan no.telefon yang terkini & no.pendaftaran SSM..pendaftaran tu dah lama buat tapi aku tak update2..

BlogShop ChintaFiezz Boutique..

Pages ChintaFiezz Boutique

LifeStyle

1/2 hari & M.C.

18:07

Semalam aku ada up entry pasal aku tak sihat tapi aku dtg gak keje sebab aku kan pekerja cemerlang, gemilang n terbilang..hihi..tapi dalam pukul 3 lebey camtu, x tahan..kepala dah nyut, nyut..mengelegak pala otak aku..sakitttt..mula2 aku try tahan gak..dalam t/h mr hubby kol, tanya aku okey ke tak? aku jawab 'okey kowt' walaupun badan panas ngan kepala sakit..mr hubby macam x konpiden..nak bawak aku gi klinik..masa mr hubby kol aku tu, bos aku x de..kuar..aku ckp ngan mr hubby, nanti try tanya bos dulu..elok aku letak phone, bos aku masuk..terus aku cakap aku nak 1/2 hari sebab nak gi klinik..sakit kepala ngan badan panas..nasib bos aku bagi..kol balik mr hubby, bitau bos aku bagi..dalam kul 3.30 camtu mr hubby datang amik..

Sampai2 klinik, terus dr tanya sakit apa? aku cakap sakit kepala, demam, batuk, sakit tekak..dr check suhu badan aku..dalam 38 camtu..panasss..aku citer ngan dr sehari sebelum tu aku ada dtg ke situ tapi ada patient yang lama dalam bilik dr, so aku just amik ubat sakit tekak..dr ckp tekak aku merah n bengkak so x leh makan ubat sakit tekak tu je..kena amik antibiotik jugak..aku angguk je ar..dah setel check dengan dr aku mintak time slip sebab aku kuar ofis awal..pakej dr bagi m.c jugak untuk harini sebab badan aku panas..dr cakap kalau aku dah sihat harini, tak yah ar guna m.c.tu..tapi bangun pagi ni, rasa badan macam still panas2 sikit..sakit kepala dah okey..cuma batuk je..adoi..gatal tekak..bila gatal je, start ar batuk2..

LifeStyle

Musim

11:02

tak baper sihat..tapi komited datang keje harini..eh, kan main lagi aku..kalau tak, sikit2 M.C..ngengada btul..start semalam aku dah start sakit tekak. balik keje semalam terus gi klinik..masa sampai klinik tu, dalam kul 7.00pm..elok kitaorang parking depan klinik, ada le 1 kereta ni benti depan klinik jugak..3 orang dalam keta..2 pompuan, sorang laki..yang pompuan 2 orang ni nampak aku pun cam nak gi klinik, berlari keluar dari keta nak masuk klinik dulu..aku jalan slow2 je ar..kose nak berlumba lari ngan dorang plak..masuk klinik aku patient yang no.2..2 orang pompuan tu, masuk sekali jupe Dr..masa sampai tu, Dr tengah sembahyang..okey, tunggu la jap..2 orang pompuan ni asik le pandang2 kat aku..aku buat besa je ar..aku cun kowt,tu dorang pandang2 je..hehe..dalam 7.30 cam tu 2 orang pompuan ni dipanggil masuk dalam bilik Dr.. aku tunggu kat luar..sambil2 tu aku duk baca novel..around 7.50pm, 2 orang pompuan ni tak kuar2 lagi dari bilik Dr..aku tanya mr hubby, camne..mula mr hubby cakap tak pe tunggu je ar..sekali dah dekat pukul 8.00pm, 2 orang pompuan ni tak kuar2 lagi..mr hubby suh aku mintak ubat sakit tekak je..memang tu pun tujuan aku gi klinik..nak ubat sakit tekak yang macam gula2 tu..malas aku nak beli strepsils ke, fisherman ke..tak baper nak mujarab..so masa aku mintak kat kaunter, aku tanya apsal yang 2 orang pompuan dalam bilik Dr tadi tak kuar2 lagi..staff klinik tu inform dorang amik darah..tu yang lama..jadiknya aku mintak je la ubat sakit tekak..nasib dorang bagi..

Bangun pagi ni, aku rasa kepala cam berat..badan panas..sakit tekak dah kurang hasil makan ubat sakit tekak amik kat klinik..tapi sore aku dah bertukar..hehe..mr hubby suruh aku amik m.c. je..tapi rasa cam malas le plak duk umah..mr hubby keje..borinkkkk kowt..jadik datang je la keje..nampak tak komitednya aku..haha..konon..

musim orang demam agaknya sekarang ni..

wedding

Raikan Cinta ChamEika

12:18

Ni masa wedding adik ipar aku hari ahad lepas..hari ni kan Rabu tanpa kata..hehe..jadik kita tunjuk gambar je..eh, tapi tertaip plak ayat kat atas ni..aci le..

kat perkarangan rumah opah mr hubby..tempat berkumpul sebelum bergerak ke rumah pengantin perempuan (biras aku)..area Perak jugak..

abah, adik sepupu aku & mr hubby dengan pengantin..


pengantin lelaki (a.k.a adik mr hubby a.k.a adik ipar aku )

dah sampai kat rumah pengantin perempuan..time berarak..


Muhammad Arif Syazwan

makan time....lapar kowt..

pengantin tak baper nak selera makan walaupun depan mata memacam jenis lauk..hehe..well, paham2 je lah kan..

me, mr hubby, syikin & pengantin baru..'eika, napa Zzzzz ni..belum malam lagi..hihi'


lang & famili..ariff tak baper nak bergambor..dia tgh usha nasi 1 mangkuk depan mata tu..
berarak dah, makan pun dah, bersanding timeeee

pengantin (cham eika)

kami sekeluarga..'sayang, sume pandang camera.awak pandang mana tu?'

pengantin wif mama & mr hubby (sebelah pihak lelaki)
Note : Mood is happy..pagi2 tadi dapat gud newssss..yeayyyy ;)

vacation

No pujuk2

17:30

Sampai je ke hotel lepas balik dari USS terus laki bini cari tempat tukang urut..kaki lenguh giler wei..dah tak lalu nak angkat kaki ghase..

mr hubby kena tukar suar pendek masa urut ni

ai tak yah tukar suar bagai..ai kan comey..lipat2 seluar smpai hat lutut je..

tapi kuanghajo sungguh budak yang urut aku, tau..mula2 dia rendam kaki kita dalam 1 bekas,kan..lepas 15 minit camtu, sambil2 dia basuh2 kaki kita, dia gosok sekali kaki kita dalam bekas air tu..budak yang urut aku tu tak gheti cakap bahasa melayu..bahasa inggeris pun ke laut..udah cam ayam ngan itik bercakap..tapi paham le apa yang cuba dia sampaikan tu..masa dia duk gosok2 kat tapak kaki aku tu, dia cakap tapak kaki aku kasar..dia suh buat treatment (apa ntah nama tu) yang nak bagi licin tapak kaki..dalam erti kata lain, kena tambah duit le..aku geleng2 kepala..dia try gak pujuk2 tapi ai tak makan hasutan dia..siap dia buat bunyi lagik masa gosok tapak kaki aku dalam air tu..macam teruk gile ar tapak kaki aku..ala, pandai je dia nak suh add treatment..idok..aku tetap geleng kepala..no pujuk2..pull stop..hehe..

vacation

Tips USS

20:51

Nak tulis pasal USS lagi, boley? hehe..nak share tips je..no worry..aku buat bentuk point2..aku kan baik..tips2 ni dari experience aku & mr hubby gi USS haritu..

*ingat no.bas yang korang naik dari JB -Singapore - JB..sebab pergi balik, kita naik bas yang sama..haritu masa nak balik dari Singapore, aku terlupa no.plat bas kitaorang..bergaduh jap la dengan mr hubby sebab mr hubby lagi x ingat..harapkan aku je..nasib kitaorang terjumpa dengan penumpang lain yg naik 1 bas dengan kitaorang..dia siap tangkap gambar no.plat bas..nak senang TANGKAP GAMBAR @ TULIS NO.PLAT bas..

*makanan di USS mahal if korang lepas beli tu gatal2 pi kira ke duit RM..so kalau tak nak myakitkan hati sendiri x yah kira..beli n makan je..nak senang, bawak bekalan makanan sendiri..tak kira le nasi ke, roti ke..janji yang mengenyangkan n boleh bagi tenaga untuk men game..hehe..sama jugak beli souvenir kat situ..beli je..tak yah kira balik ke duit kita sebab memang x beli la kalau kira dengan RM..dah tukar duit, kan..guna je la..sebab kita dah tau baper bajet kita..

*untuk men game2 yang beratur panjang, kalau tak nak sakit kaki berdiri lama2, gi time weekdays @pun beratur yang hat SINGLE RIDER..hehe

*bawak sanitizer sendiri..sebab toilet kat situ tak de paip..ada disediakan sanitizer dalam toilet tapi tiap kali aku tekan, asik habis je..sanitizer tu nak lap kat mangkuk toilet sebelum kita duduk..toilet kat situ sume jenis duduk..no cangkung2..stress sikit disitu sebab kita orang Malaysia ni, kan suka toilet jenis cangkung kalau guna toilet awam..toilet duduk tu cam geli sikit..tapi no choice la, kan kat USS..

*get ready untuk sakit kaki..hehe..kalau x mo sakit kaki, sewa la yang motor kecik tu (x sure apa nama dia)..aku ada letak gambar kat entry part  (x ingat) USS..try le check kat entry sebelum ni..aku ada bagi link..

Erm..tue je la tips nye..ni dari experience aku & mr hubby masa kitaorang gi USS ritu..okey tue je pasal USS..next entry citer lain..bohsannnn le orang baca asik citer pasal USS je..

vacation

USS Part #7 HollyWood & Souvenir

13:06

Kemain part by part..dah part 7 pasal trip USS aku & mr hubby..amikkk..sila jangan muntah ijau baca part by part trip USS aku ni..besa orang peghak mmg cam ni..festime jejak kaki gi obersee, sume pun nak story..ngeeee

Kat zon HollyWood ni tak interesting sangat..aku combine je gambar sebab kat sini yang menarik cuma Monster Rock..dia ala2 cam teater musical gitu..cakap2, nyanyi..cakap2 nyanyi..masa lagu ke baper ntah dorang nyanyi, dorang siap turun dari stage..dorang gi kat tempat duduk penonton..ada sorang tu, siap duduk sebelah mr hubby..aku nak snap gambor tapi takut kang aku baru nak on kamera dia dah blah..

yang show ni korang gi time2 kaki dah sakit, nak duduk rehat boleh ar..sbb ni show je..ada tempat duduk..boleh ar merelaks2kan kaki yang sakit (sesapa yang dah pegi USS, tau le)..show ni ada time2..yang aku masuk pukul 11.30pagi..


gambar2 bawah ni kitaorang duk pusing2 kat dalam USS..dah x kose nak main apa2..kaki dah sakit sangat2 tapi mampu ko, pusing 3x USS tu..mana kaki tak sakit..


ni kat Madagascar..tak masuk pun..tengok dari luar je..zon budak2..



Sesame Street..
hmm..setel part by part story pasal trip aku & mr hubby ke USS..komen aku ~ USS sangat berbaloi..kalau pasan kat entry part by part aku ni, aku  tak share pasal makan..sebab kitaorang tak beli makanan pun kat USS tu..mahaiiiii..rumusannya kitaorang diet je..haha..idok le diet sangat..kitaorang bawak jajan (biskut, kopok)..dengan air mineral sekali..haha..kelantakan..orang nak berjalan, ko pun nak berjalan..tapi fulus ciput..jadik kita budget la tang makan.. lagipun aku & mr hubby ni ada 1 perangai..kalau makanan tu tak sedap, mesti tak abis..jadik dari kita membazir beli makanan pas tu tak sedap & mahal, nanti buang..tak yah la beli..kita makan biskut jer..hehe..

Duit SGD yg kitaorang tukar tu, khas untuk beli souvenir je..kat sini setiap zon ada kedai souvenir..pandai2 le pilih..aku & mr hubby lagi best..masa dalam kedai cenderahati kat Zon Far Far Away kitaorang tak pasan ada offer t-shirt beli 2pcs dapat $49.90..kitaorang pun keluar..gi Zon lain..tu yang sampai 3x pusing dalam USS tu..mencari nak beli souvenir jer..sekali masuk kat Zon The Lost World, kitaorang beli t-shirt kat situ je..yang aku punya murah sikit $21.90..mr hubby punya $29.90..total $51.80..pegi balik kat kedai souvenir Zon Far Far Away, baru nampak offer t-shirt 2pcs $49.90..arghhhh....stress je mr hubby..serius memang tak perasan pun..padahal dorang gantung t-shirt tu  tinggi jugak..boleh tak nampak..kaki sakit sangat, tu yang sampai tak pasan..hehe (ayat sedapkan hati sendiri)..padahal &*%$#@#*

souvenir USS ~



t~shirt 2pcs @ Zon The Lost World
Fridge Magnet 2pcs @ Zon The Sci-Fi City
Fridge Magnet 3pcs @ Zon Far Far Away
Fridge Magnet 4pcs @ Zon Madagascar

entry percutian aku ni, aku tak letak baper jumlah RM keseluruhan..aku letak kat 1st & 2nd entry baper bajet untuk travel agent &  hotel..tu je.. :) Reference pasal USS ni boleh klik link kat bawah ni,k :D

link Cuti2 Cinta
uss-part-1travel-agent
uss-part-2-hotel
uss-part-3-dah-sampai-uss
uss-part-4-new-york-sci-fi-city
uss-part-5-ancient-egypt-lost-world
uss-part-6-far-far-away
uss-part-7-hollywood-souvenir 

vacation

USS Part #6 Far Far Away

13:48

Sambungan USS..tak abis lagi..ni kat Zon Far Far Away plak..tempat Shrek tapi ritu tak nampak character Shrek..masa aku & mr hubby beratur nak tengok Shrek 4-D Adventure, ada nampak character Pinochio tapi nak tangkap gambar, kitaorang tengah beratur..mr hubby ada ajak tapi aku cakap tunggu dah abis tengok Shrek 4-D le..sekali kuar2 tengok, dah tak de Pinochio..




Sebelum masuk tengok Shrek 4-D Adventure, kena lalu kat sini dulu..dengar story teller bagi intro..


lepas tengok Shrek 4-D Adventure..BEST!!!!




Good










Magic Potion Spin..Magic Potion Spin ni dalam Fairy Godmother's Potion Shop..keluar2 dari tengok Shrek 4-D Adventure, terus masuk kat sini..

muka berminyakkkk..oh no....

dalam Magic Potion Spin..masa ni kaki dah sakit giler..nak ilangkan lenguh jap, naik ni..
Attractions kat sini Shrek 4-D Adventure (harus tengok..masa shrek kejar penjahat tu naik kuda terasa kerusi gerak2, labah2 jatuh kat kaki macam real je, si donkey tu acum2 depan muka sampai terpercik2), Donkey Live (sesuai untuk kanak2 ~ yang ni aku & mr hubby masuk jugak nengok..cam shomel je kena nyanyi2, menari2..haha), Magic Potion Spin (yang ni pun untuk kanak2 jugak..macam gambar kat atas tu)..kat dalam USS ni, aku rasa yang kat Far Far Away & Madagascar adalah sesuai untuk kanak2..

ofis

Untuk Penjawat Awam

20:49

Pemakaian pants dibenarkan untuk penjawat awam..Tadi aku pun merasmikan pakai pants ke office..macam janggal plak sebab org lain sume pakai baju kurung..hihi..tadi masa nak bekpes, ada officer aku tegur sebab nengok aku pakai pants..aku inform dah keluar pekeliling penjawat awam dibenarkan pakai seluar..dia tak tahu..okey fioneeee...dia cakap nak check ada ke tak pekeliling tu..aku pun lepas bekpes tadi terus search pekeliling pasal seluar ni..nasib confirm betui..sebelum ni aku ada terbaca tapi besa le aku kan suka baca sekerat2..kowt le ada ayat aku termiss baca..nasib confirm ada..aku tunggu jugak kowt pegawai tu datang jupe aku balik..mmg aku nak print out pekeliling tu, bagi kat dia..tapi dia dah jupe kowt..
Pekeliling mengenai pemakaian pants ni ~ Bil.9 Tahun 2013
**Gigih cari seluar slack masa keje private dalam lemari..nasib x buang**

vacation

USS Part #5 Ancient Egypt & The Lost World

16:31

Sambungan USS..Yang ni kat Zon Ancient Egypt plak..attraction utama kat sini Revenge of The Mummy..tapi aku tak main game ni..tak berani, beb..aku baca review ada aksi jatuh terjunam & reverse2 mengejut..mr hubby macam nak naik tapi takut pening & uwekkkk kat orang lain..haha..aku yang ni mmg tak berani..macam transformer tu, ada aksi jatuh bangunan, tak pe..sebab transformer itu robot..yang The Mummy ni kan macam seremmmm sikit..

ada 2 game kat sini..yang 1 lagi tu Treasure Hunters..tapi masa nak naik yang ni, beratur panjang..Treasure Hunters ni kita naik keta antik macam kat Genting Highlands tu..

Oleh sebab tak main apa2 game kat zon ni, kita tangkap gambar je la..





entrance Revenge Of The Mummy

Ni karakter hero & heroin citer The Mummy

yang ni pun karakter dalam citer The Mummy..


@Zon The Lost World

mr hubby mintak baju ujan..nak naik Jurassic Park Rapids Adventure ni..aku tunggu kat luar..alasan tak nak naik, nanti baju basah..lagipun ada hp, kamera..kang basah..saja je bagi alasan sbab tatut nk naik menda ni..hehe..


tulun..dinosaur gigit beg..hehe



 homeiiii tak

cak

kitaorang naik Dino~Soarin ni..slow jer..kan dah cakap, aku game bebudak ni, suka..sebab tak laju..
Attraction kat sini ~ Jurassic Park Rapids Adventure, Canopy Flyer (tak berani nak naik, gayat), Dino-Soarin (game bebudak), Amber Rock Climb (x naik), WaterWorld (live water show) ~ yang live water show ni, tak pasan plak..ada ke haritu, ke tutup????