Ohhhh..ku penin

14:33

aduiiii pening kepala..tengah nak buat watermark sendiri..tapi tak jadik2..dah try & error..masalahnya tak gheti la nak buang background tu..ingat nak buat tulisan jugak..pun tak jadik..dari pagi tadi aku ngadap ni je (opsss nasib baik boshhh outstation..p/a hooray2)..hehe

ni antara watermark yang aku dah try buat guna photoscape..tak memenuhi kriteria..sapa tau nak buang background belakang tu..so bila kita letak watermark, tak la nampak background tu..kira transparent ar..aku guna photoscape..dari tadi aku duk google, tak jumpa..ramai buat guna PhotoShop..pc aku tak de PhotoShop plak..dah try donlod PS ni tapi macam tak jadik je..




tengok cam tak de background,kan..tapi aku dah try letak kat gambar..macam kat bawah ni, yang aku buat anak panah tu..



Napa ngengada nak watermark bagai ni..Skrg kalau aku letak gambar, mesti aku tulis nama blog aku..tapi masalahnya, aku selalu lupa aku guna font apa..tu yang tengok tulisan & kaler lain-lain..ini la sebab aku nak buat watermark..senang, lenkali aku letak gambar, terus tepek je watermark..


You Might Also Like

2 Comment