Raya as TTC #2

15:11

Story pasal raya lagikkkk..ngeee..kali ni nak story pasal TTC pulak..macam entry yang aku ada up kan sebelum ni Raya as TTC..ni aku buat part #2 lak..

dalam entry 1st tu, aku ada bagi tips kat diri sendiri & geng TTC tapi aku tak praktikkan sebab sorang je yang tanya soklan tu ngan aku so oleh sebab sorang je, tak de hal kat aku..aku jawab lebey kurang je..

okey, raya baru ni aku tak stress sebab x ramai orang tanya..BEST BEST BEST..masa kat kg aku ada la sorang akak ni tiap kali aku balik kg, dia suka tanya soklan tu..so akak ni je ar tanya..orang lain tak de tanya..masa akak ni tanya, aku tengah lepak2 kat buai depan umah opah aku..akak ni datang dengan anak dia nak beraya kat umah opah aku..dia nampak aku, menyinggah le sambil duk bz body tanya 'anak dah baper orang?'..reaksi aku..sentap jap..nak jawab soklan dia tu dengan rasa menyampah aku buat2 pandang kiri kanan n aku ulang ayat dia 'anak baper orang yeak..?'saja je aku wat macam tu sbb kalau aku ada anak, sah2 le anak ada kat aku..menyampah..at the same time aku dengar abah aku jawab 'belum ada rezeki lagi'..dah abah jawab cam tu aku pun jawab je ar 'x de lagi..' then akak ni cakap 'eh..belum ada lagi?' derrrr..yang aku jawab tu hapa??eh, dia lak yang susah hati aku tak de anak lagi..bila aku citer ngan mak aku, aku jawab cam tu mak aku cakap 'jawab je belum ada rezeki lagi'..okey, fine aku paham mak aku suruh jawab dengan sopan santun..tapi aku x leh ar ngan akak tu, kalau aku dah ada anak, jangan wisau memang aku bawak gi umah dia..tunjuk kat dia..&*%$#@

masa raya kat belah mr hubby..okey, aku sangat cool n rileks..tak de sorang pun sedara mara mr hubby menanya..even masa kitaorg gi beraya kat rumah salah sorang bapak sedara mr hubby, masa turun dari kereta aku duk dukung si Ariff..so ada sorang sedara mr hubby, ingatkan Ariff tu anak kitaorg..masa dia nak amik Ariff dia cakap 'ni hah lama nunggu..'aku senyum je ar walaupun aku paham napa dia cakap camtu.masa mama nak amik Ariff dari sedara dorang tu, mama bitau tu anak adik mr hubby..kitaorg masih ber2 lagi..so sedara dorang ni duk mintak maaf ngan aku..aku senyum je..tak terasa pun sebab ayat sedara dia tu tak sakitkan hati aku pun..tapi yang best & aku tabik spring toing, toing, toing kat mama okey..masa kitaorg gi beraya umah sedara mara dorang, tak pasti le ada yang tanya ngan mama ke apa tapi  aku terdengar mama cakap 'tahun ni fieza pinjam anak syikin (biras aku~anak dia Ariff)..tahun depan fieza bawak anak sendiri'..aku senyum je bila mama cakap camtu..tQ mama :D tak de terasa pun bila mama cenggitu..ayat yang keluar dari mulut ibu ni doa kan, jadik aku tak terasa @ sentap pun..bagi aku bila mama cakap camtu, seperti mendoakan aku & mr hubby akan dapat baby sendiri nanti..Aamiin..

tapi raya ni memang syok sebab hatiku tak di sakiti..cewah..hehe..ada le disakiti sikit oleh akak yg kat kg aku tu tapi dia sorang je..overall raya ni mmg sangat santai & rileks coz aku tak stress dengan soklan 'TU'..

You Might Also Like

4 Comment

  1. Betol tu...
    Kdg2 tak terasa...kdg2 sensitip beno...itu la manusia...emosi berubah2...
    Same goes to me..thn ni raya lama plus cuti skul...tapi tak pegi mane.saudara mara dtg umah jek beraya.masak2 kan diorg memang rasa bahagia.tgk sepupu2 yg muda2 bwk anak...tak terasa ape malah rasa bahagia...heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tue la pasal..manusia emosi berubah2..kadang okey,kadang x okey..ikut mood..

      macam saya best part masa raya baru ni, bile asik duk dukung anak buah tu rasa best je..macam dukung anak sendiri plak..haha..

      Delete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  3. UPT tester murah(rm1.00) dan OPK tester murah(rm1.20/pc), boleh pm atau layari blog saya kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com/
    (cara penggunaan pun diberi sekali), produk sy ini menguji adakah anda hamil-(upt) dan mengetahui masa subur anda dalam usaha mendapat zuriat(opk) secara amnya,
    SMS/WASSUP 0148004302

    ReplyDelete